Živjo,
imam izkušnje že z vsemi tremi - Fiesto sem imel na testu, Corso sem rental za en teden, Ibizo 1.4 Style pa si lastim zadnji dve leti

tako da mislim, da lahko podam vsaj do neke mere objektivno primerjavo med temi tremi. Odločiti se boš morala pa sama kaj ti je najpomembneje pri avtu.
Glede videza - sto ljudi, sto čudi... meni je Ibiza najlepša med temi. Tako zunanjost kot notranjost, motijo me le malenkost optično premajhne zadnje luči, ostalo pa se mi zdi, da zgleda sveže in dinamično ter po drugi strani še vedno dovolj resno. Fiesta se mi zdi preveč igračkasta in bi rekel, da bo čez par let že videti rahlo zastarela, Corsa pa to že sedaj.
Glede kvalitete in materialov so kar tam tam, mogoče Fiesta odstopa malenkost navzdol, ampak še ni panike. Vsi trije so nekje v povprečju tega razreda. Pri samih občutkih v vožnji in legi na cesti prednjačita Ibiza in Fiesta, tudi v primerjavi s še kako drugo konkurenco in ne samo Corso.
Drugače pa je meni všeč še dokaj velik in uporaben prtljažnik pri Ibizi, ter nasploh opremljenost avtomobila - tempomat, naslon za roke, dobro oprijemljiv usnjen volan, USB priključek, dobra avt. klima... V bistvu z njo ni bilo kakšnih večjih težav, osebno me je začel motiti le nekoliko šibak motor, ampak tudi pri ostali 1.4 konkurenci je žal podobno.
Jaz bi ti priporočil Ibizo, ampak če je možno z 1.2 TSI motorjem, ESP-jem in kakšnimi malo večjimi alu platišči - zgleda bistveno lepše kot z navadnimi jeklenimi.
Uspešen nakup in lp!