Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

leonee36
Nov uporabnik

Avtohiša K d.o.o. (KRUNO ) Brežice (Bosch service )

Napisal/-a leonee36 Ne sep 26, 2010 5:38 pm

Mene so hoteli nategniti v avtohiši K d.o.o. Brežice( Bosch service) Kličem 3 x v zvezi z vozilom touran http://www.Avto.net/ad.asp?id=3962989 in so mi trikrat povedali kako dober avto imajo in da nič ne spuščajo cene. Ker da boljšega ni nikjer na trgu. Predvsem me je zanimalo, če je bil avto kje poškodovan . Povedali so mi da avto ni bil poškodovan, in so ga tudi premerili glede debeline laka. In ga pregledali na 111 točkah. Cena pa je bila 12.990 EUR in da cene nič ne spuščajo, ker je avto res dober. Šef (g. Kruno) mi je celo rekel, da če pridem in mi avto ne bo všeč vrnejo tudi potne stroške.
Jazverjamem v te prepričljive besede, si vzamem dopust, grem v banko dvignem denar in za vsak slučaj še k prijatelju po merilec debeline laka. Nato pot pod noge in po svoj sanjski iz Celja v Brežice kar mi je vzelo uro in pol vožnje. Ko sem prišel pogledam avto in takoj vidim zadnji levi bok rahlo pomarančaste strukture lak na njem. Takoj mi je dalo mislit, da je avto naknadno barvan in pomerim še okrog z merilcem in kaj ugotovim. Avto je bil barvan po desni strani oboje vrat in levo zadnji bok in sprednja vrata. To mi je dvignilo tlak, da sem zaradi takega "nategatorja" zgubil cel dan. Mal sem povzdignil glas, če me imajo za norca, da takle avto prodajajo za nepoškodovanega in v original barvi.
Seveda, ko je videl, da sem to ugotovil, je g. Kruno takoj začej z izgovori, da greva okrog in če najdeva boljšega mi vrne denar, potem, da mi merilec ne kaže prav. Le pri njegovem avtu mi ne kaže prav pri vseh drugih pa pokaže točno tako kot je bilo.
Pa mi sploh ni bilo več do avtomobila niti do denarja za pot.
Samo to hočem povedat kako ima preverjena vozila na 111 točkah in nepoškodovana. V glavnem še jaz bi v tistem trenutku pustil tam 500 EUR samo zato, da bi mu nekdo dal eno zasluženo kazen za tak način dela in zavajanje kupcev.
VEM, DA ZA AVTOHIŠO K d.o.o Brežice NOČEM VEČ SLIŠAT !

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne sep 26, 2010 5:42 pm

In kje je tukaj nateg?
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

leonee36
Nov uporabnik

Napisal/-a leonee36 Ne sep 26, 2010 5:55 pm

Drager je napisal/-a:In kje je tukaj nateg?

Nateg je v tem , da zavaja kupce, nategnil me je za potne stroške in čas, ki sem ga zapravil. En cel dan mi je šel ZA NIČ. V opozorilo vsem ki nameravajo avto kupit tukaj.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne sep 26, 2010 9:05 pm

leonee36 je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:In kje je tukaj nateg?

Nateg je v tem , da zavaja kupce, nategnil me je za potne stroške in čas, ki sem ga zapravil. En cel dan mi je šel ZA NIČ. V opozorilo vsem ki nameravajo avto kupit tukaj.

.....pa je eden boljših prodajalcev na netu in daleč od nategatorja (ne zato, ker mi je znanec in someščan) in prav te popravke barvanja sam pove stranki, ker sploh ni mus, da je bilo kaj razbito, ampak mogoče le s ključem popraskano ali od kamenčkov zbito, pa se je šlo v barvanje..............naredil si napako, ker se šele boš "nategnil" s kakim individualnim nakupom od privat osebe, tukaj bi pa malo diplomata igral in bi rekel "Kruno, evo ti keš ampak predhodno mi odobriš 20.000km garancije na komplet motor, vključno s turbino in menjalnikom"_definitivno bi pristal.................sicer si pa jutri sam ogledam omenjeni avto, tako iz firbca....

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne sep 26, 2010 11:52 pm

itaq da je nateg, če po telefonu trdi da je sam preveril z merilcem laka da ni bil avto nikjer barvan, potem pa ugotoviš da je bil!

po telefonu bi povedal resnico, ne pa lagal kupcu !
Alergičen na rjo

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po sep 27, 2010 6:33 am

Sovražim take nategatorje.
Če ne bi vprašal po telefonu je nekaj, če pa ti po telefonu pove bajke in pravljice, potem pa si ti vzameš čas, se zapelješ 150 km v eno smer zato, da vidiš nekaj čisto drugega potem je to totalno zavajanje. Ampak spet se najde nekdo, ki trdi, da je tale možakar prijazen in pošten. Očitno dokler tebe ne bo nategnu boš to govoril naprej in naprej.
Upam si trditi, da vsaj 80% SLO dealerjev nateguje, sploh celjski konec. Niso vsi taki, veliko jih pa je. Od takrat dalje je moja pot za gledanje avta največ 20 km v eno smer, ker ne mislim zapravljati časa in denarja. Pa najde se tudi avto s pravo servisno knjigo (ne tisto, ko je en celjan prodajal uradne servisne).

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po sep 27, 2010 8:37 am

Glej kupuješ 4 leta star avto z 130 000 kilometri Potem pa se pelješ avto gledat pa misliš, da bo nov! če je bil po boku pobarvan kaj zdaj? Če boš imel avto 4 leta ga potem itak lahko vržeš na dinos ker bo tak kot vsi vreden enako 0 pa če je pobarvan ali pa ne... Ne vem no... To te je je zdaj zak razočaralo, da boš skup padel alkako zdaj?

Da pa je noter dogocajten za popizdit, oprema je enko nič. Kaj je to usnjen volan itak še niso slišali kaj šele za kaj drugega...

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Po sep 27, 2010 8:38 am

enako je bilo pri meni ko sem kupoval avto.klical sem sicer fizično osebo in izvedel da je avto zelo lepo ohranjen, brez praske skratka super avto. sem šel gledat avto iz Novega mesta v Ormož in ugotovil da je ves zbit od toče,streha in pragovi rjavijo, in motorja v eno kaplja olje(verjetno ga nalije samo ko kdo pride avto pogledat da ga lahko vžge), pa še en kup stvari ni bilo vredu. Prodajalec je pa skos ponavljal: "pa saj je lepi avto..." Tako da sem se odpravil nazaj v novo mesto...
Izračunajte se mojo izgubo:prosti dan + kilometre...

Tako da se tudi meni zdi to nateg in bi bilo potrebno take kaznovati za zavajanje ljudi...

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po sep 27, 2010 8:49 am

Pa dobr no, zdej boste pa vsakogar kaznovali pa ne vem kaj še vse ne. Itak, da če boš hotel avto prodat, ne boš rekel kupcu, da je avto v peesdi. Še manj pa ne boš tega napisal v oglas.
Sej so vsi oglasi za avtomobile na avto.netu odlično ohranjeni, brez praske, z odličnim motorjem, odličnimi voznimi lastnostmi in še več... Sej se človek sploh ne more odločit, katerega bo šel pogledat, če so pa vsi avtomobili tako oh in sploh super :lol:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po sep 27, 2010 8:57 am

dejan84 je napisal/-a:Pa dobr no, zdej boste pa vsakogar kaznovali pa ne vem kaj še vse ne. Itak, da če boš hotel avto prodat, ne boš rekel kupcu, da je avto v peesdi. Še manj pa ne boš tega napisal v oglas.
Sej so vsi oglasi za avtomobile na avto.netu odlično ohranjeni, brez praske, z odličnim motorjem, odličnimi voznimi lastnostmi in še več... Sej se človek sploh ne more odločit, katerega bo šel pogledat, če so pa vsi avtomobili tako oh in sploh super :lol:

Eno je fizična oseba, drugo je pravna.
Dokler pri nas pravne osebe prodajajo oz. zavajajo bo tako še naprej. V Nemčiji je malo drugače. Tam prodajalec takoj ve kateri avto bo prodan v Nemčijo in kateri so za export. Pri nas pa vsak j a j c prodajajo kot super ohranjen.
Saj vem, da je pač avto star, da ni kot nov, da je kje butnjen in tako naprej. Ampak da prodajalec očitno laže je pa res katastrofa, razen če nisi totalni bebec (začuda jih je pri nas kar nekaj), ki tak avto celo kupijo in se tolažijo s tem, kar je nekdo tu napisal: pa saj je star avto, vreden ni nič, samo še za na odpad. Ampak zakaj potem prodajalec sploh hoče denar za tako podrtijo?! :lol:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po sep 27, 2010 9:10 am

hippo je napisal/-a:Sovražim take nategatorje.
Če ne bi vprašal po telefonu je nekaj, če pa ti po telefonu pove bajke in pravljice, potem pa si ti vzameš čas, se zapelješ 150 km v eno smer

ti si zalužiš tisti napis, kot ga imajo nekateri.............
IN CELJE -BREŽICE JE 70km v eno stran.....

hippo je napisal/-a:Saj vem, da je pač avto star, da ni kot nov, da je kje butnjen in tako naprej. Ampak da prodajalec očitno laže

s takimi izjavami bi bil jaz bolj previden; kako veš, da ne "laže" avtor teme :?: (moj "laže" je v narekovajih, ker nevem, zato ne obsojam in ne delam zaključkov)

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Po sep 27, 2010 9:28 am

sašo5, če je 70 km v eno smer pol pa je vredu al kako? ma kako lahko zagovarjaš takega debila, če bi se tip peljal samo 7km v eno smer bi blo dovolj da se mu rece nategator! naj pove dejansko stanje, ne pa da očitno zavaja kupce.

sassapo
Nov uporabnik

Napisal/-a sassapo Po sep 27, 2010 9:31 am

sašo5 je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:Sovražim take nategatorje.
Če ne bi vprašal po telefonu je nekaj, če pa ti po telefonu pove bajke in pravljice, potem pa si ti vzameš čas, se zapelješ 150 km v eno smer

ti si zalužiš tisti napis, kot ga imajo nekateri.............
IN CELJE -BREŽICE JE 70km v eno stran.....

hippo je napisal/-a:Saj vem, da je pač avto star, da ni kot nov, da je kje butnjen in tako naprej. Ampak da prodajalec očitno laže

s takimi izjavami bi bil jaz bolj previden; kako veš, da ne "laže" avtor teme :?: (moj "laže" je v narekovajih, ker nevem, zato ne obsojam in ne delam zaključkov)

Ja zakaj bi pa avtor lagal :?: ta je pa bosa... ne vem ali si plačan, da delaš reklamo, vem pa, da je večina prodajalcev nategunov in avtorju še kako verjamem

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po sep 27, 2010 9:53 am

Vse kar lahko rečem je: HAHAHAHA.
A zdej je važno al je 70 al 150 km v eno smer?! V vsakem primeru je preveč, če je prodajalec nategator.
Ja, avtor posta lahko laže, ampak glede na to, da se jih je tukaj že kar nekaj nategnilo vključno z mano vred (nikoli več ne grem v CE pogledat avta) in sem moral z na lep način dobiti denar nazaj, lahko tale post gledamo s širšega vidika.
Pa lp.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Po sep 27, 2010 10:06 am

Zakaj pa avtor teme nebi lagal? Prva tema na forumu in ta o tem kako ga je nekdo nategnil. Antireklama, se je že dogajalo... Jaz ne verjamem nobenemu.
Poleg tega pa jaz mislim da se je avtor teme nategnil sam. Avta niti videl še ni, pa je že tekel na banko po denar... Brez zamere, ampak prej je treba zadevo videt in si ustvarit sam svoje mnenje. Pa da kupuješ avto in ti je težko naredil teh par km je pa tut žalost. Pa vsi bi radi da jim je vse k riti prinešeno. Folk je naiven in razvajen.
Še enkarat brez zamere, ampak tako je moje mnenje.
L.P.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Po sep 27, 2010 10:51 am

Strinjam se z Dragerjem. Lahko je antipropaganda in sploh ni bilo tako huido, kot je prikazano.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po sep 27, 2010 10:57 am

ale, naj gre kdo iz brezic pogledat tale avto (z merilcem laka itd.) pa bomo vidli kaj je res in kaj ne.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Po sep 27, 2010 11:01 am

je pa velika razlika ali je samo barvan al pa ce je narejen iz kita.. To je se najmanj problematicno, prevec se zapletate v te kozmeticne podrobnosti. Bos videl ko bos enkrat kupil zunaj lep avto po 5.000km bos pa imel katastrofo pod pokrovom motorja..

Je pa tudi prodajalec prodal laz..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po sep 27, 2010 1:02 pm

_furby_ je napisal/-a:ale, naj gre kdo iz brezic pogledat tale avto (z merilcem laka itd.) pa bomo vidli kaj je res in kaj ne.

pravkar sem prišel "iz ogleda" ......merilec (prodajalčev) kaže številke 12-25, s tem, da največjo cifro pokaže pri sprednjih desnih vratih in to ne po celi povšini, ampak samo zadaj pri kljuki, ostalo je v mejah normale, pomarančast pa zna pridet že iz tovarne...

PS sedaj pa pozor: tudi na mojem avtu ne kaže enako, pa je dobri dve leti star in brez praske, s tem da logično sem prvi lastnik - neverjetno odstopanje na spodnjem delu zadnjih levih vrat pod pregibom; 28 napiše, zadnja hauba tudi 21...........in kaj sedaj?
in še zanimivost; od Ac Radanovič, pokaže merilec na mojem avtu drugačne cifre, ker sem jih šel malo zbadat, da so mi prodali "razbit" avto.......
:lol: :-P :D

Nikakor ne branim prodajalca, vendar vem da je vsako nezadovoljstvo stranke, če je potrebno tudi v lastno škodo popravil, brez izjeme......- "drkat" se pa ne pusti, je prestar...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po sep 27, 2010 1:19 pm

Zgolj v opozorilo avtorju te teme. Pred kratkim seje neka gospodična morala javno opravičiti (tudi preko tega foruma) nekemu podjetju, da so v času, ko je bil njen avto na servisu naredili 700 km. Tako, da javno omenjanje nekega podjetja da laže oz. prireja podatke, brez trdnih dokazov, je lahko zelo dvorezen meč.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov