Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Avto do 2000€

Napisal/-a dolenc46 Sr okt 06, 2010 8:50 pm

Kolega kupuje nekaj do 2000€ in do 100KM, najraje bencinar, ker smo pač mladi in nam ropotanje traktorjev ne gre v uho.

Letnik niti ni tako važen, res pa je da več kot 13 let starega nebi vzel.
Od opreme je važno da ima ABS in pa kakšne airbag, klima ni nujna se je pa ne brani.

Do sedaj je imel starega mercedesa A-klasa ki ga je dobil od staršev za 18 let, ampak ima avto že prek 230kkm in gre počasi h koncu.

Tako da na prvem mestu je zanesljivost!!!!

Mislim da kriteriji niso hudi, ogleduje pa si vse, no kakšnega korejca lahko takoj izključimo, honde sem mu jaz že predlagal, všeč so mu tudi golfi IV. Aja pa mercedes odpade, kakšen bmw tudi ker če kaj crkne ga lahko samo parkira.

Zdaj pa da vidim vaše predloge in naj se debata prične. :arrow:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr okt 06, 2010 8:55 pm

Kaj pa fali mercedesu? Žre olje?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Hren

Napisal/-a Hren Sr okt 06, 2010 9:02 pm

V tem rangu je najbolj smotrno gledati vse (kar ti je vsaj približno vizualno všeč, se razume) in izbrati tisto, kar ti je na koncu najbolj všeč in kar je najbolj ohranjeno. Na prevožene kilometre se nima smisla ozirat, ker so pri tako starem avtu najbrž že nekajkrat obrnjeni. Zakaj pa je korejce takoj izključil - zaradi nevšečnosti, kaj drugega? Morda zato, ker to pač ni VW ali BMW? Kakorkoli že. Golfa četrte generacije za ta denar dokaj solidnega ne bo dobil, zato naj nanj pozabi - če mu je Golf nasplošno pri srcu, naj pogleda za enakim modelom, le generacijo starejši - recimo v tem primeru Golf III - v tem cenovnem rangu se dobi zelo lepe primerke, če imaš srečo, celo od prvega lastnika (večinoma od dedkov). Morda ne bi bila slaba izbira tudi Ibiza ali recimo Polo, morda kakšna dvestošestica (mislim, da se v tem cenovnem rangu dobi kar solidno) ali recimo tristošestica, ki je sicer že na videz starejša, a nekoliko prostornejša v notranjosti. Slaba izbira ne bi bil niti kak Clio druge generacije, le motorizacija je tukaj bolj švoh tako kot v 206 - pri slednji se večinoma najdejo 75-konjski bencinarji, pri Cliotu pa je stanje še slabše; večina je 1.2 60 KM, se pa najdejo tudi 75-konjski in močnejši, ampak so redkost. Naj pogleda še za kakšnim Korejcem kljub temu, da mu niso všeč - tukaj se za majhen denar dobi zelo soliden avto, ki ga bo čez par let prodal z minimalno izgubo. Pa še ob nakupu mu bo ostal kak stotak za vikend v toplicah. :)

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr okt 06, 2010 9:06 pm

Jaz bom tudi kmalu kupoval drug avto do 3000 evrov, pa sem danes mal po dolgem času pogledal ponudbe in me je šokiral, dobiš l.99-00 za 3000 evrov, pričakoval sem vsaj 04 za ta denar, saj pravjo, da kolk je pleha po cest, pa da se nič kaj dosti ne prodaja.
Član od leta 2004

Hren

Napisal/-a Hren Sr okt 06, 2010 9:22 pm

@Tiguan
Saj se dobi kak avto za 3000 € tudi 2005 letnik, vendar po možnosti uvožen Punto van z bog-ve-koliko prevoženimi kilometri. Za 3000 € ne moreš pričakovat čudeža, če imaš srečo dobiš 8-9 let star avto od 1. lastnika.

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Sr okt 06, 2010 9:30 pm

V bistvu je to ena redkih stvari k morem rečt da to je pa OK, mašina del k ura drugo je bolj bogo. No če že koga zanima, gre se za tegale A-ja
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4138830&show=1

Pred kratkim je crknila servo pumpa od volana, rjav je tudi že kar, zadnji del auspuha(od dušilca do odbijača) je padel stran, crknilo je centralno zaklepanje, in posledično ne moreš odpret prtljažnika, ker je klučavnica za ročno odklepanje zarustala pa ziher se še kej najde.

Sej golfe gleda 1.4 bencinarje mislim da 75hp tako da ne išče prav avta z 100konji ampak tam od 70 do 100 pa mašina do 1.6, vse to samo zaradi zav. in reg.

Francozi kaj pa vem, do sedaj sem slišal veliko slabega o njih, tud pri nas so bli 15 let samo peugeoti, pa smo vseeno prešaltal na japonce.

Za km-je ni problem tista zgornja meja bi bila mogoče 200k km pa da ima opravljen ta velik servis.

Prvi kandidat je tale civic in ga gremo v kratkem pogledat, na drugem forumu sem izvedel da naj bi bil odličen in se ga splača pogledat.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4137589&show=1

Drugače pa ne vem, a bi z takim kaj falil, kako so kaj vzdžljive te mašine, kakšne napake ipd.?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4117532&show=1

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr okt 06, 2010 9:53 pm

Član od leta 2004

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Sr okt 06, 2010 10:18 pm

če je mašina pri mercedesu kolk tolk, naj raje vloži cca 500eur pa se vozi dalje z njim :) dokler ne razpade. pa še ve na čem je

lp

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Sr okt 06, 2010 10:27 pm

golfi z 1.4 motorji so bolj švoh. Pa ne mislim švoh kot malo konjev ampak glede kvalitete.
To vsake toliko časa pokadi kot od dizla, seveda rahlo vijoličast dim, dela na tri celindre, trdnost sklopke primerjaš s pritiskanjem noge čez požarno steno, menjalnik pa moram rečt je 1a.
Osebno bi takoj vzel mazdo z 1.5 "tankovsko mašino"

Uporabniški avatar
golflover
Nov uporabnik

Napisal/-a golflover Če okt 07, 2010 9:05 am

Kupi karkoli drugega, samo ne golfa 1.4 16V, 55kw, 75KM. Ti avtomobili imajo toliko serijskih napak, da je uradno najslabši avto iz VW grupe. Zato se jih toliko prodaja in so tako smešno nizke cene.

Sem imel enega, pa sem srečen, da ga nimam več :)

LP

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Če okt 07, 2010 9:36 am

Jest bi za ta dnar vzel kšnga civica http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4136411&show=1 (kilometri?) ali kaj podobnega kot je tole http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4113276&show=1 ali tole http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4128990&show=1
tud kakšna starejša Octavia če jo najdeš pomojem ni švoh...
LP

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če okt 07, 2010 10:30 am

Prvo naj kolega izbere 3 avte, ki bi jih imel, potem pa lahko malo svetujemo, do takrat je pa debata brezveze.
Včasih se najdejo taki, k rečejo kwa bi meu BMW al pa Audija, potem pa na koncu kupi Chevroleta ali pa Kio. Jaoj! :roll:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če okt 07, 2010 11:18 am

Hren je napisal/-a:@Tiguan
Saj se dobi kak avto za 3000 € tudi 2005 letnik, vendar po možnosti uvožen Punto van z bog-ve-koliko prevoženimi kilometri. Za 3000 € ne moreš pričakovat čudeža, če imaš srečo dobiš 8-9 let star avto od 1. lastnika.

Kolega je glihkar nabavil 6 let staro Kio Rio za 3000€. Realnih 50tkm, klima, 2x Airbag, CZ, ABS. Zelo lepo ohranjeno.
Tako da se da marsikaj dobiti, predvsem Korejci in kakšni Japonci imajo ponavadi kar realne km, poleg tega so podcenjeni, zato so po mojem pameten nakup.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če okt 07, 2010 11:38 am

Energetik81 je napisal/-a:
Hren je napisal/-a:@Tiguan

Kolega je glihkar nabavil 6 let staro Kio Rio za 3000€. Realnih 50tkm, klima, 2x Airbag, CZ, ABS. Zelo lepo ohranjeno.
Tako da se da marsikaj dobiti, predvsem Korejci in kakšni Japonci imajo ponavadi kar realne km, poleg tega so podcenjeni, zato so po mojem pameten nakup.

Korejci so najbolj pameten nakup, če hočeš čimveč za manjši znesek. Vedno se daje japonce pred korejci po zanesljivosti, ampak si upam trdit, da so korejci zanesljivejši od japoncev, še posebej od nekaterih novejših.

Npr.

1. lastnik, slovenski, malo km:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4139106&show=1

1. lastnik, slovenski, malo km:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4119376&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4080758&show=1

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Če okt 07, 2010 12:13 pm

Honda Civic,Kakšna Mazda 323,Nissan Primera,Toyota itd... hja korejci imajo preverjene tehnologije ponavadi prazgodovinsko od japonskih vozil prav tako so korejci veliko cenejši ker ne plačaš znamke kokr je to v navadi pri japoncih in nemcih. ;)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če okt 07, 2010 1:08 pm

Glede na to, da se ukvarjam z dobavo rezevnih delov, lahko rečem, da je cena za rezervne dele za nemce nižja kot japonce ali pa korejce. Za korejce je problem sploh del dobit, če pa že dobiš so tudi neoriginalni dragi.
Tako da v bistvu pride ceneje nabavit kakšnega Golf IV, A3, A4, Passat, kot pa Kio Rio al pa kaj podobnega. Edino kar je težko je dobiti kakšnega ohranjenega za normalen denar... :lol:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če okt 07, 2010 1:34 pm

Glede golfa 4 75konjev ni glih najboljša izbira klolega ga je kupil od starejšega gospoda, na začetku je avto imel porabo +/-7l ko ga je kolega malo ven skuro ima porabo 8+l kaj je preveč za tako konjenico. Aja avto je brez opreme edin en air bag to je vse, ostalo je sam suči in odpri okno hehe. Za abs nisem ziher.
Za korejca zakaj ne če zaradi oblike ki ni biser ali zaradi kvalitete potem se moti. Sam imam kio spehio 2001 katero sem dobil od fotra on kupil novo. Vse kaj je bilo menjano je bilo disk zavorne ploščice, in termostat, vse ostalo original vsi vitalni deli od izpuha, rok, končnikov .....tudi notranjost vse dela el pomik stekl itd tako da glede kvalitete se nebi strinjal. Edin kaj je šlo je bila človeška napaka ker je crkno termostat in se je avto ornk pregrel in je šla dihtonga. Tak da poznam dost folka ki ima honde, kie, hyundaie, nissan, daweoo pa še noben ni jamro da bi bil vsake tolk cajta na servisu.

hippo je napisal/-a:Glede na to, da se ukvarjam z dobavo rezevnih delov, lahko rečem, da je cena za rezervne dele za nemce nižja kot japonce ali pa korejce. Za korejce je problem sploh del dobit, če pa že dobiš so tudi neoriginalni dragi.
Tako da v bistvu pride ceneje nabavit kakšnega Golf IV, A3, A4, Passat, kot pa Kio Rio al pa kaj podobnega. Edino kar je težko je dobiti kakšnega ohranjenega za normalen denar... :lol:

Sicer nevem kje delaš ampak deli so dost cenejši kot pri znamkah ki si jih naštel, zavorne ploščice ka kio npr so 29€ termostat 8€ kar je poceni druga pa še nisem menjaval.

Mislim da če kopuje avto za študenska leta ti je japonec ali korejc špica crkne, zlo redko, od opreme imajo zelo velik naša kia ima npr. abs, el pomik vseh stekel, el pomik vzratnih ogledal , ogrevana vzratna ogledala, klima, servo .... proti vw in ostalim evropejcem, ki so po večini goli za tak denar. Pa še poceni so japonci in korejci. Pač moje mnenje vsak pa kupi to kar misli da je za njega najboljša izbira. Veliko sreče pri nakupu

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Če okt 07, 2010 1:51 pm

No to mi je zelo koristna informacija da se je treba ogibat golfa 1.4.

Za ceno delov ne vem točno ampak za hondo civic se mi zdi da so deli dokaj poceni, glede na mercedeza A-klasa. To je tudi razlog da noče več mercedeza ker so deli predragi, pa še crkne rado kaj.

Za tele mazde 323 ipd. bomo še malo bolj pogledali, korejce pa ne vem, nekak odpadejo že zarad oblike. Tako da se bolj držimo japoncev. ;)

Za 1x hvala za tele informacije, se danes dobim z kolegom in mu jih posredujem, potem pa bom probal skrčit izbor avtomobilov da bo lažje vse skup.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če okt 07, 2010 1:52 pm

dolenc46 je napisal/-a:

V bistvu je to ena redkih stvari k morem rečt da to je pa OK, mašina del k ura drugo je bolj bogo. No če že koga zanima, gre se za tegale A-ja
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4138830&show=1

Pred kratkim je crknila servo pumpa od volana, rjav je tudi že kar, zadnji del auspuha(od dušilca do odbijača) je padel stran, crknilo je centralno zaklepanje, in posledično ne moreš odpret prtljažnika, ker je klučavnica za ročno odklepanje zarustala pa ziher se še kej najde.

Sej golfe gleda 1.4 bencinarje mislim da 75hp tako da ne išče prav avta z 100konji ampak tam od 70 do 100 pa mašina do 1.6, vse to samo zaradi zav. in reg.

Francozi kaj pa vem, do sedaj sem slišal veliko slabega o njih, tud pri nas so bli 15 let samo peugeoti, pa smo vseeno prešaltal na japonce.

Za km-je ni problem tista zgornja meja bi bila mogoče 200k km pa da ima opravljen ta velik servis.

Prvi kandidat je tale civic in ga gremo v kratkem pogledat, na drugem forumu sem izvedel da naj bi bil odličen in se ga splača pogledat.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4137589&show=1

Drugače pa ne vem, a bi z takim kaj falil, kako so kaj vzdžljive te mašine, kakšne napake ipd.?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4117532&show=1

Ah jaz pa sploh nebi menjal avta. Prodajat avto za 2000€ in kupovat drugega za isti denar je največja traparija. Samo stroške si boste naredili in nobene koristi. Sploh pa tudi honde crkujejo in deli za njih so zelo dragi. Zrihta naj servo pumpo, centralno in izpuh pa fura dalje namesto da prodaja dober avto, ki ga pozna in ve kako je z njem.
....

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če okt 07, 2010 1:53 pm

Tudi jaz ne vem, kje si zasledil, da se delov ne dobi ali so dragi. Za 13 let starega Hyundaia sem pred kratkim nabavil kar nekaj original delov - vsi so bili na zalogi. Tesnilo pokrova ventilov, komplet gumice za stabilizatorje, stikala luči kabine itd. Za nekaj 10€ in original. Jermene, filtre imajo povsod na zalogi neoriginalne po 5-10€.
Ne vem no, meni se vse to zdi poceni.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov