Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Broz
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Nakup prvega avtomobila

Napisal/-a Broz Pe okt 08, 2010 2:28 pm

Lep pozdrav...Po dolgem času bom spet nekaj napisal in sicer se tokrat obračam na vas za morebitne informacije.

Stvar je sledeča..Bratec je naredil izpit, ker pač doma rabimo vsak svoj avtomobil sedaj kupuje svojega.

Kupuje se od 2 do 3 k evrov. Mašina od 1.4 do 1.8 ( idealno 1.6 in okoli 100 hp ) Kupuje se BENCINAR.
Naj še omenim da ima 120 kg in pa okoli 190 cm.

Ker smo pežo fani ( ampak ne fanatiki !) smo gledali smo od 206 pa do A3, P406 ipd...
Že v štartu so 206 in clioti odpadli. Glede na to da sedaj vozi mojo 406, puncino gtc jko B&W in pa očetovo 306 je začel gledati nekaj v tem rangu velikosti oz cene...

Prosim če mogoče kdo iz novega mesta pozna ta avto. ( pa lep pozdrav v vaše konce saj sem 2 poletja preživel v vašem revozu ).

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4128532&show=1

Za vsake informacije in ostale Pametne predloge bom zelo hvaležen..
Pa lep pozdrav iz Velenja :D
Zadnjič spremenil Broz, dne Če okt 14, 2010 9:51 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe okt 08, 2010 3:39 pm

vozilo je brez servisne zgodovine, pa ceprav je slovensko, bog si ga vedi kateri lastnik in kaj se je delalo z avtom prej..

Tak avto gre kupovati samo in zares ekspert ki ve za vsak vijak kje mora stati in na pravih mestih gledat za poskodbe mehanicne ali prometne ker drugace bos kupil macka v zaklju
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe okt 08, 2010 3:47 pm

no ja, branee, kaj pa ti pričakuješ od avta za 2200? sej to ni neka velika cena za avtomobil. tako da ja, naj ti še povem da so ti motorji kar žejni.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe okt 08, 2010 4:14 pm

ma ne jest nic ne pricakujem(ker ne kupujem avtmobilov za ta denar, ampak vseeno) sem mu pa omenil kaj je pametno narediti ko kupujes avtomobil za ta denar, vzami kakega kolega ki je mojster na tem podrocju bo kaj hitro odkril napake (ce so), bo najbolj sigurna stvar. Da nebo vstran vrzen denar ko bo na avtomobilu cez nekaj dni toliko potreba postoiti
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Broz
Nov uporabnik

Napisal/-a Broz Pe okt 08, 2010 4:14 pm

heh...kupuje se optimalen avtomobil za ta denar ne pa novi :)

sprašujem pa zato ker se ne bi za vsaki avto brezveze vozil 150 km v eno smer...
Smo poklicaali in ta avtek odpade zaradi določenih pomankljivost...Torej išemo dalje...

Predlogi zaželjeni. Lp

@patrik...ti si mel zelenega ? Ker en podoben tvojemu zdaj stoji pred Tomijem :)
Zamenjam Opel Astro GTC Black & White za Laguno II grandtour Dynamique :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe okt 08, 2010 4:19 pm

Broz, točno tako. je tudi predstavljen na tem forumu, v galeriji. Nevem če mojega videvaš, jaz sem avto prodal eni punci na Ptuj, kje pa se sedaj nahaja pa nimam pojma. :)

Lp
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe okt 08, 2010 4:20 pm

Volan narobe zasukan kolesa pa naravnost. Upam da slike niso narejene isti čas.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe okt 08, 2010 5:15 pm

primozek68 je napisal/-a:Volan narobe zasukan kolesa pa naravnost. Upam da slike niso narejene isti čas.

ni isto slikan. ko je volan zasukan je pred njim en siv avto ;)

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe okt 08, 2010 5:15 pm

primozek68 je napisal/-a:Volan narobe zasukan kolesa pa naravnost. Upam da slike niso narejene isti čas.

Poglej drugo sliko.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

ibiza18
Nov uporabnik

Napisal/-a ibiza18 Pe okt 08, 2010 6:08 pm

Te 1.6 motorji znajo dost popit in so precej leni. Tud sam se zanimam za nekaj podobnega za okoli 3500€ gledam pa za 1.8 motorjem. Imajo kakšne znane napake?

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Pe okt 08, 2010 6:19 pm

kolega ma audija a3, 2003 glih pred faceliftom na novi model :) ta stara 1.6 mašina požre na 18colah okrog 12litrov mestne vožnje, na navadnih felnah ob kakih relacijah se bi mogoče znala spustit poraba na 9l.

Broz
Nov uporabnik

Napisal/-a Broz Če okt 14, 2010 9:50 am

evo fantje...našli smo nekaj novega. Pozna mogoče kdo ta avto oz ve kdo daj več o teh 1.2 mašinah??? za vsak info hvala v naprej..

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4155167&show=1

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če okt 14, 2010 10:13 am

kaj takega, mogoče? Focus je znan po dobri legi.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4137823&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4084559&show=1

..imam sodelavca podobnih mer kot tvoj brat, pa nima prevelikih problemov s prostorom..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če okt 14, 2010 10:48 am

Broz je napisal/-a:evo fantje...našli smo nekaj novega. Pozna mogoče kdo ta avto oz ve kdo daj več o teh 1.2 mašinah??? za vsak info hvala v naprej..

Ta motor ima 80 konjev in ne 90. Ali prodajalec laže, da lažje proda avto, ali pa ne ve koliko konjev ima motor(bolj verjetno).
Menjalnik pa bi moral bit 6 stopenjski(ostali benzinski stiloti so imeli 5 prestav).
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Če okt 14, 2010 11:06 am

Blinder je napisal/-a:
Broz je napisal/-a:evo fantje...našli smo nekaj novega. Pozna mogoče kdo ta avto oz ve kdo daj več o teh 1.2 mašinah??? za vsak info hvala v naprej..

Ta motor ima 80 konjev in ne 90. Ali prodajalec laže, da lažje proda avto, ali pa ne ve koliko konjev ima motor(bolj verjetno).
Menjalnik pa bi moral bit 6 stopenjski(ostali benzinski stiloti so imeli 5 prestav).

Tako je ta avto ima 60kW, tako da ali lastnik sploh ne ve kak avto vozi ali pa se je zmotil.

TI mororji so OK, ga imam sam in ni nobenih problemov (naredil sem cca 80.000km odkar imam avto 3 leta), mašina pa ima sedaj 185.000km in ni težav. Redni servisi na 10-15k km in to je to.

Kako se obnese v Stilotu ne vem, ker je malce večji avto od Bravota, tako da bi znala poraba bit večja za kake pol litra mogoče več. Ob kombinirani vožnji mi pije okrog 6,2-6,2 (klima, mesto, relacija 20km).

lp D

Broz
Nov uporabnik

Napisal/-a Broz Če okt 14, 2010 4:37 pm

Ravnokar smo se vrnili iz kratkega izleta in sicer smo si ogledali avto iz prejšnjega linka..

Ali je to sploh mogoče...
Razumem da avto ni ščiščen, ampak da ima 20 ptičjih drekov na sebi ob tem pa gume namazane da se svetijo??

Nisem ličar, ampak še slep bi videl razliko med barvo avta in pa prednjim in zadnjim odbijačem. IN sicer avto zbledel, da je hudo medtem pa odbijači zgledajo še včeraj barvani! OK pol pa že...

Notranjost. Kako lahko človek zlomi ročko za držanje na sovoznikovih vratah na 2 dela!!
Medtem ko so kabli napol ven štrleli in ročka privijačena z 6 kniping vijaki :) Vrata so se ne / odpirala ...
Na levi strani celo cela ročka ampak privijačena z samo 2 vijakoma.

Volan in sedeži ohranjeni zelo lepo ( edini plus) , tak da sem bil kar presenečen.

Servisne ipd. niti duha niti sluha ( ok dobro kupuje se star avto za mal dnarja ampak vseeno ).

Lučka za airbag gori ( ok verjetno kak konektor, ker je volan in armatura zgledala ok).

Sovoznikov predal zjahan in plastika okoli avtoradia. ( bi še potrpeli )

Gremo na mašino :) . Po lastnikovih informacijah bi naj z njim naredil 20 k km in ga prodaja ker se punca ne vozi zaradi otroka...
Zadnji listek servisa in menda edini najden in po njemu sodeč je bil celo opravljen en servis lani poleti na 90 000. Trenutno stanje okoli 160 000.

Aja...pozabil sem da je so še v prtljažnih vratih bili 4 kniping šraufi, ker so ostale luknje pri demontaži spojlerja, ter zlomljen pokrovček za dotakanje goriva. Gor se je držal le, ko je avto zaklenjen....
Overall je bilo prometno dovoljenje pisano na xy kolega ugl brezveze. Nisem vedel ali mu naj rečem da mi še za bencin vrne ali se kar odpeljem...

Kakor je brat odprl prtljažnik sem mu lepo rekel, da saj vem da bi čimprej rad avto ampak sam vidi stanje. Smo se poslovili in sem iz Novih Jaršev krenil dalje.

Ker se mi ni dalo voziti naprej od Jesenic smo raje še šli pogledati drugega bele barve v Frankolovo ( privat ne ona zloglasna trgovina :) )

Superca... Pol pohorc srednjih let, govoril je po domače...Sem
že mislil, da neki folirant ne more bit dec.

Avto na pogled cel v eni barvi, super ohranjen za leta in kilometrino. Gume še dobre za eno sezono čeprav so bile letne.

Notranjost solidan, mogoče par prask ko se izstopa od avta, malo bogi sovoznikov predal, in sedež se ni hotel zatikati. Gorela je lučka za airbag, drugače avto ok.

Pogledam listke na mašini in :shock: ne se hecat marija se mi je prikazala...listki na 130 k km, 145, 160, 175 k km trenutno stanje 177 000. Juhej, mu reče mza papirje in ugotovim,da je avto imel do 130 skozi potrjeno servisno pri Veitu, dalje pa pri drugem mehaniku. Celo datum med servisi so mi štimali :)

Za 2500 eu solidno ohranjen avto z zgodovino, ali to še obstaja v današnji družbi??

Potem pa spet papirji dalje... Avto je od svakinje papirji na xy...Okej me ni motlo tak fejst ker je dec rekel da gre on do nje, naredi prepis na brata še prej preden mu dam denar.

Sem že študiral na 100 evrov are in da se naslednji dan pripeljem z mehanikom in potrdimo.

Seveda smo se morali peljati tudi.. Avto je bil sicer odjavljen, ampak ded vzame ene tablice iz vojga kombija za prevažanje drv, jabolk itd... ter natakne neke celjske tablice na avto. :)

Ok gremo se peljat, in medtem ko oni men kaže kak vse dela in laufa, se jaz držim za ročko ker so gume cvilile v ovinku..Potem pa pogledam na števec in piše na potovalnem računalniku'' Stop engine Stop engine '' medtem pa sveti ena lepa rumena lučka zraven :(

In vse mi je padlo v vodo...Lepo smo se odpeljali domov

Vem da ne kupujemo novega avta ampak vseeno, vsakih gar pa tudi ne bi rad kupil.
Smo mogoče prezahtevni??

Ugl iščemo dalje... Pa lep pozdrav :)

[/img]

Igor83
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Igor83 Če okt 14, 2010 7:02 pm

haha... kere prigode! :) Za ta dnar je nek boljši, večji avto pač težko dobit. Če so ti italijani všeč, poglej alfo 156, všečn avto, ki pa mu cena zelo hitro pada. Se najde kaj tudi v tvojem rangu.

Aleen_RS
Nov uporabnik

Kraj: RS

Napisal/-a Aleen_RS Če okt 14, 2010 7:22 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4160670&show=1

Kaj pa kakšna Octavia ... z pametno vožnjo lepa poraba ter udoben avto z veliko opreme ;) ;)

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Če okt 14, 2010 8:11 pm

Broz je napisal/-a:Pogledam listke na mašini in :shock: ne se hecat marija se mi je prikazala...listki na 130 k km, 145, 160, 175 k km trenutno stanje 177 000. Juhej, mu reče mza papirje in ugotovim,da je avto imel do 130 skozi potrjeno servisno pri Veitu, dalje pa pri drugem mehaniku. Celo datum med servisi so mi štimali :)

Za 2500 eu solidno ohranjen avto z zgodovino, ali to še obstaja v današnji družbi??
[/img]

Kaj bi potem rekel o Mitshubishi Carismi z 216.000km in do 180.000 poštempljana servisna z računi in ne na 15k km ampak 7,5k km. Naprej pa vsi računi vsega kar je bilo na avtu menjano. V glavnem... še se dobi avto z znano zgodovino. Je pa res da mica ni vredna več kot 1500€. Mogoče imaš prevelik budget. :lol: :lol:
Slika

Broz
Nov uporabnik

Napisal/-a Broz Če okt 14, 2010 10:59 pm

Hvala za predloge ampak bratu focus vizualno ne potegne. Po moje bi bil dobra izbira in tudi kakšen dober primerek se najde, kar se pa Octavie tiče, ne da ne bi zaupal bratu ampak ali resnično misliš da bi bil 150 konjski avto z porabo 8 do 12 litrov primeren za začetnika?

Glede na to, da že imamo 3 avte pri hiši in je treba gledati tudi na registracijo in vzdrževanje :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 19 gostov