Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

BMW 525

Napisal/-a pixie To okt 19, 2010 4:27 pm

kakšni so tile motorji? gleda se letnik 2005. je dovolj močen za v ta avto? kakšno ima porabo?
hvala že vnaprej
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To okt 19, 2010 4:37 pm

Čisto solidna motorizacija. Poraba je okoli 7,5-8,5l

Napake so imeli na volanski letvi (ne vem točno kaj), in nekaj težav na seslanih kolektorjih.

Motor je neproblematičen. Zavedati pa se moraš da kupuješ BMW-ja in moraš imeti vedno nekaj denarja na kupčku za nepredvidene stvari ki pa znajo biti zelo drage (mene je vodna pumpa in termostat koštala 600EUR :lol: :lol: )

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To okt 19, 2010 6:56 pm

mihaing je napisal/-a:Čisto solidna motorizacija. Poraba je okoli 7,5-8,5l

Napake so imeli na volanski letvi (ne vem točno kaj), in nekaj težav na seslanih kolektorjih.

Motor je neproblematičen. Zavedati pa se moraš da kupuješ BMW-ja in moraš imeti vedno nekaj denarja na kupčku za nepredvidene stvari ki pa znajo biti zelo drage (mene je vodna pumpa in termostat koštala 600EUR :lol: :lol: )

mihaing, morda bi bilo na tem mestu dobro opredeliti ali govorimo o 525d ali 525i. Glede na ponudbo verjetno res govorimo o modelu z dizelskim motorjem.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie To okt 19, 2010 7:24 pm

ja pa sem res pozabil, govori se o dizlu oops oops
mislim pa da je bil komentar od mihaing mišlenna dizla
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To okt 19, 2010 8:34 pm

Samo so pa te olupl k norca.
Jaz sem preventivno menjal oba termostata, se pravi zgornjega in spodnjega in je koštalo 150€ z delom vred!!!!

Res je, da je pri BMW-ju malce...ampak res malce dražje servisiranje kot pri podobnem avtu...samo ne primerjajte Cliota 1.2 ali peđoja 307 z 1.6 motorjem, ker se tega ne da.
Primerjajte npr audi 6, mercedes E in bmw 5...pa da vidmo kolk je dražji ker servis od katrega...

Jaz sem lani naredil servis pri Podlesniku: olje (8,5l) filtri, diski original, ploščice 4 x original, senzorji za ploščice, termostat zgornji, reset + pregled z compičem itd.... plačal 800€..in a je to veliko???
Meni se zdi da ne....ker če bi enga Megana peljal na reno servis bi glih en tolk plačal...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To okt 19, 2010 8:43 pm

@WMB, pumpa je 400EUR ker je pač električna, termostat 100, delo in hladilna tekočina pa še dodatnih 100. Govorimo o pooblaščnem servisu.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E91/T ... hermostat/

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS To okt 19, 2010 8:53 pm

Naj dodam še napake na izpušnih kolektorjih-pokanje. Poraba ki si jo navedel velja za 525d pri relacijski voznji umirjeno, moja najmanjsa 7,7 relacija LJ-NM. Kombinacija se giblje okoli 9-10L.Dinamicno okol 10-11, tiščanje 13.

In še to kar ti je miha opisal..Kupuješ BMWja in to moraš vzeti v zakup..
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To okt 19, 2010 10:40 pm

WMB je napisal/-a:

Samo so pa te olupl k norca.
Jaz sem preventivno menjal oba termostata, se pravi zgornjega in spodnjega in je koštalo 150€ z delom vred!!!!

Res je, da je pri BMW-ju malce...ampak res malce dražje servisiranje kot pri podobnem avtu...samo ne primerjajte Cliota 1.2 ali peđoja 307 z 1.6 motorjem, ker se tega ne da.
Primerjajte npr audi 6, mercedes E in bmw 5...pa da vidmo kolk je dražji ker servis od katrega...

Jaz sem lani naredil servis pri Podlesniku: olje (8,5l) filtri, diski original, ploščice 4 x original, senzorji za ploščice, termostat zgornji, reset + pregled z compičem itd.... plačal 800€..in a je to veliko???
Meni se zdi da ne....ker če bi enga Megana peljal na reno servis bi glih en tolk plačal...

Ja, samo nisi upošteval, da imajo Renaulti nenormalno drage rezervne dele, sploh proti kakšnemu Audiju. Vsaj 1x dražje, iz izkušenj. Če ima BMW iste cene kot Renault sem kar rad, da sem bolj VAG in da ga nisem nikoli imel. Enega renaulta že vozim na servis, še enega podobnega (po nepotrebnem dnar stran metat za nekaj kar dobiš za boljši avto za več kot pol manj) ne rabim.

.

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 To okt 19, 2010 11:59 pm

Kolikor vem, je to bila popolnoma ista problematična letev, kot v Alfi 159. Torej če je proizvodni datum 2007 in naprej bi morala biti že nova pri BMW in Alfi. Obnovljena je okoli 700€+delo, če ni bilo vpoklica...
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr okt 20, 2010 10:43 pm

Na bmw forumu si poglejte. Kolko so pisali se da v večini primerov problem rešit z nekim mazilom in je rešitev poceni. Sicer pa je pri večini rabljenih avtomobilov ta napaka verjetno že popravljena.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov