Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Prevtzer
Nov uporabnik

Proton serija 400

Napisal/-a Prevtzer So okt 23, 2010 10:08 am

Pozdravljeni,

odločam se za nakup svojega prvega avtomobila, za katerega bi rad da je predvsem varčen in z malo problemi. Zadnjič mi je uč padela na Protona seriije 400:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4182045&show=1
http://www.bolha.com/oglas383639264/pro ... encin-plin
To sta ista avta!

Zanimajo me vaše izkušnje s tem avtom, vse kar sem zasledil je da je to nekakšna izepljanka iz Lancerja (serija 300 pa iz Colta), drugega nič pametnega nisem našel, le o seriji 300...

Vsaka pomoč je dobrodošla,
Hvala in LP

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So okt 23, 2010 10:54 am

Poznam eno lastnico takšnega avta. Veliki problemi so z rezervnimi deli, recimo sprednji smerokaz ni mogoče dobiti, bolj za silo sicer paše od nekega mitsubishija, ampak malo čudno stoji (se ne sklada popolnoma). Ravno tako nemogoče dobiti žaromet, ali ogledalo.

Tako da ga osebno ne bi kupil, ker recimo da se pojavi zgolj kak majhen problemček, imaš lahko v trenutku več mesecev nevozen avto.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So okt 23, 2010 11:04 am

Se mi potem vseeno zdi bolje nekaj takšnega.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4181880&show=1

Tale proton mi deluje hudo zdelan, poln neke nepotrebne krame. Drugo pa je če ti to ozvočenje v vrednosti 240€ velik pomeni :lol:
Moraš vedeti ali kopuješ avto ali ozvočenje.

Ta oglas mi deluje v stilu prodam avtoradio Alpine, podarim Yugo koral 45 :).
Slika

Prevtzer
Nov uporabnik

Napisal/-a Prevtzer So okt 23, 2010 12:59 pm

Ne kupujem ozvočenja, je pa res fino da že ima nekaj notri.

Sedaj se je pojavil tudi Mitsubishi Colt 1.3, po dolgem času...

To da ima notri tudi ozvočenje je naklučje, ali kdo pozna točno ta avto oz. kakšne izkušnje s Coltom?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4165510&show=1

Hvala in LP!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So okt 23, 2010 5:08 pm

f.taunus je napisal/-a:Poznam eno lastnico takšnega avta. Veliki problemi so z rezervnimi deli, recimo sprednji smerokaz ni mogoče dobiti, bolj za silo sicer paše od nekega mitsubishija, ampak malo čudno stoji (se ne sklada popolnoma). Ravno tako nemogoče dobiti žaromet, ali ogledalo.

Tako da ga osebno ne bi kupil, ker recimo da se pojavi zgolj kak majhen problemček, imaš lahko v trenutku več mesecev nevozen avto.

hmm Tjaša? :D

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace So okt 23, 2010 5:45 pm

lahko ti rečem samo to, da imamo pri hiši ta isti model (416 glxi) že 12 let, pa ni bilo omembe vrednih problemov z njim. za 1000€ vsekakor odličen avto. pač sediš dokaj nizko, podvozje je trše naravnano, lega na cesti je izredno dobra, živahen pa je tudi za teh 113KM. povprečna poraba je okoli 8. v bistvu bolj mestna.
takrat smo izbirali med hondo 1.4 75KM in tem. honda ni imela v bistvu nič opreme in je prišla 2.400.000; ta pa 2.000.000 sit, ki ima "vse", razen klime. malo smo bili skeptični pri odločanju, ker pač je bila znamka precejšnja neznanka (pa mislim, da je še mnogim danes). hvala bogu smo se odločili pravilno.honda bi verjetno že davno zgnila;). ups...
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So okt 23, 2010 6:21 pm

tud jaz poznam 2 lastnika protonov, pa v treh letih, kar se vozita, ni bilo prav nobenih težav.
karizmo boš pa težko dobro ohranjeno dobil, čeprav je tudi uredu avto
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So okt 23, 2010 6:30 pm

f.taunus je napisal/-a:Veliki problemi so z rezervnimi deli, recimo sprednji smerokaz ni mogoče dobiti, bolj za silo sicer paše od nekega mitsubishija, ampak malo čudno stoji (se ne sklada popolnoma). Ravno tako nemogoče dobiti žaromet, ali ogledalo.

Iz lastnih izkušenj? Na avto.net in bolhi v 5minutah najdeš vse omenjene dele za drobiž, tko da govorit o par mesecev nevoznem avtu je mal bosa :)
Sicer pa v slabih 5letih nisem imel s 313 nobenega manjšega problemčka, niti en dan ni bil nevozen (kaj šele več mesecev!), zadovoljni naslednji lastnik pa ga po treh letih še vedno vozi brez kake okvare, pa je Proton star 13let.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov