Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Seat Altea XL 1.4 TSI 92kw

Napisal/-a aklan86 Ne okt 24, 2010 7:18 pm

Torej po mučnih tesiranjih od Octavije do Megana, Focusa in še kaj, sva se sedaj z mojo zagledala v bencinsko Alteo. Privlačna je tudi cena.

V mislih imam tale oglas.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3146520&show=1
Ve mogoče kdo kaj več o avtu (karamboliranost, ...) sem že bral o tem da so se tudi pri Weltauto garanciji že kar precej opekli (neka mazda 6, golf gti karamboliran...)
Oprema bi nekak štimala, mogoče edino park senzorji manjkajo, ampak to bomo že rešili.

V glavnem jutri grem avto gledat, bi pa bil vesel vsake dodatne informacije o njem. Tudi o tem kako so/ste zadovoljni lastniki, kakšne ima kaj serijske napake, kakšna je zvočna izolacija, udobje vožnje ipd.
Mogoče kakšni očitki uporabnikov, razen da armatura ni ravno višek lepote?

Druga stvar je motor. Bral sem da so z močnejšo 1.4 TSI mašino določeni problemi, pri šibkejši teh naj nebi bilo. Veliki servis baje odpade ker ima verigo, tako da ima cca. 1000€ prednosti pred dizlom z jermenom in eventuelno lahko namesto velikega servisa nabavim novo turbino...
Računam na porabo cca. 7-8L. Sem preveč optimističen?
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne okt 24, 2010 8:55 pm

Testno vozilo - a moraš ravno to Alteo vzeti?

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne okt 24, 2010 9:24 pm

simply je napisal/-a:Testno vozilo - a moraš ravno to Alteo vzeti?

Ne sploh ni treba vzeti te. Je pa kot sem napisal zelo privlačna cena. cca. 4000€ ceneje kot pa nov po konfiguratorju. Za tako razliko pa mislim da tudi razna teranja testnih avtov in ostalega saniraš? Ali se motim?
Druge (bencin) pa na žalost ni.

Kakšni so pa kaj popusti pri seatu? Se da dobiti cca. 1500-2000€?
Slika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po okt 25, 2010 8:55 am

aklan86 je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Testno vozilo - a moraš ravno to Alteo vzeti?

Kakšni so pa kaj popusti pri seatu? Se da dobiti cca. 1500-2000€?

Glede popustov pri Seatih iz mojih izkušenj v pogajanjih maximalno 1.000 € pri ceni avtomobila nad 22.000€.

Razmisli o 1.2 TSI motorju, mene je zelo navdušil na testni vožnji, tudi testi ga hvalijo, je cenejši pri nakupu in tudi pri registraciji.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Po okt 25, 2010 11:34 am

1,2 tsi je baje zelo ok, ampak se mi zdi,da v 1,4t tezkem vozilu je 105 konjicev premalo. nebi rad bil prvi v koloni ko se bom vozil v klance v dolomitih.
Slika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po okt 25, 2010 11:39 am

Kot rečeno sem bil na testni vožnji z tem motorčkom in ti lahko svetujem da ga preiskusi v praksi in se prepirčaš sam kaj zmore.

Ima 175nm navora od 1500-4.000 kar je lep podatek. Vsekaor pred nakupom poiskusi v praksi oba motorčka

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po okt 25, 2010 11:48 am

Mah kakšen 1.2 za tak avto, lahko še tako probavaš je za en k... ta mašina v takem avtu (ne govorim o kvaliteti mašine), za ibizo ne rečem. Kot je že napisal sam aklan86 more biti 1.4 in jaz se popolnima strinjam, kot pa kupiš 1.2 pol boš pa razočaran.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Po okt 25, 2010 11:50 am

Na žalost jih večina govori na pamet

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po okt 25, 2010 11:54 am

Foter ima tako mašino v golfu, sam tam je 90kW, zdej ne vem al je to enaka mašina al ima ta 2 kW več samo zarad elektronike. 1.4 TSI se pelje odlično, v golfu je zaradi odlične zvočne izolacije praktično neslišna, poraba pa pod 7 litri. 1.2 se tudi meni zdi prešvoh za tako težak avto, najboljše pa je da greš oba motorja stestirat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po okt 25, 2010 12:02 pm

Seveda je prešvoh, sploh po avtocesti kjer moreš mašino bolj preganjat sploh v klanec in v končni fazi bo poraba nekje ista

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po okt 25, 2010 5:30 pm

Glede popustov pri Seatih iz mojih izkušenj v pogajanjih maximalno 1.000 € pri ceni avtomobila nad 22.000€

No mislim, da se da zbiti krepko več. To ni niti 5%. Seveda je odvisno od modela.
Pri Exeu so dosegali popuste okoli 10%. Res pa, da ne povsod in ne vsi.

Seveda je prešvoh, sploh po avtocesti kjer moreš mašino bolj preganjat sploh v klanec in v končni fazi bo poraba nekje ista

Mislim, da se 1.2 TSI z 6 stopenjskim menjalnikom zelo izkaže na AC. Nizki vrtljaji pri 130km/h. Seveda se nad 140km/h zgodba spremeni.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po okt 25, 2010 6:44 pm

Ne vem če se bo zelo iskazala z 1.4T teškim avtom + vsaj dve osebe in prtljaga pa po možnosti še kakšen klanec. 1.2 je samo 1.2 in nič več in je dober za kofe mlet :lol: . Ne me narobe razumet, jaz nisem proti 1.2 in ne dvomim da je slab motor (napake so možne pri vseh motorjih), zarad mene je lahko 1.0 TTSI

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po okt 25, 2010 6:57 pm

pskoda, ti mal tole na pamet nakladaš, ane? :roll: dvomim, da si se že kdaj dejansko tudi vozil s tem motorjem, mislim da gre tule očitno za debato bolj na akademskem nivoju ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po okt 25, 2010 7:03 pm

grizli je napisal/-a:pskoda, ti mal tole na pamet nakladaš, ane? :roll: dvomim, da si se že kdaj dejansko tudi vozil s tem motorjem, mislim da gre tule očitno za debato bolj na akademskem nivoju ;)

Na srečo sem vozil polota 1.2TSI in ker sem navajen na 200km, se mi zdi da moreš vzet dopust da kam prideš :D . Tolko hudo res ni, samo za alteo je pa res švoh, mene ne bi nikol prepričal z 1.2, sigurno bi vzel min 1.4

Na tem forumu je kar nekaj debat o čipanju 1.2TSI, sam mi ni jasno zakaj če je tako poskočen motor oz avto?!
Zadnjič spremenil pskoda, dne Po okt 25, 2010 7:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po okt 25, 2010 7:05 pm

pskoda je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:pskoda, ti mal tole na pamet nakladaš, ane? :roll: dvomim, da si se že kdaj dejansko tudi vozil s tem motorjem, mislim da gre tule očitno za debato bolj na akademskem nivoju ;)

Na srečo sem vozil polota 1.2TSI in ker sem navajen na 200km, se mi zdi da moreš vzet dopust da kam prideš :D . Tolko hudo res ni, samo za alteo je pa res švoh, mene ne bi nikol prepričal z 1.2, sigurno bi vzel min 1.4

Ja v primerjavi z OPC se ti res zdi da rabiš koledar namesto štoparice pri pospeševanju, samo pozabljaš da večina folka vozi 110 po AC in 70 izven nje, za to pa bi skor da že pedali zadoščali ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po okt 25, 2010 7:06 pm

speedfreak je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

Ja v primerjavi z OPC se ti res zdi da rabiš koledar namesto štoparice pri pospeševanju, samo pozabljaš da večina folka vozi 110 po AC in 70 izven nje, za to pa bi skor da že pedali zadoščali ;)

:lol: :lol: :lol: ti pa si za hece, koledar ta je huda :lol: :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po okt 25, 2010 7:09 pm

pskoda je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

js sm čist resn 8) oops :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po okt 25, 2010 7:11 pm

pskoda je napisal/-a:Na srečo sem vozil polota 1.2TSI in ker sem navajen na 200km, se mi zdi da moreš vzet dopust da kam prideš :D . Tolko hudo res ni, samo za alteo je pa res švoh, mene ne bi nikol prepričal z 1.2, sigurno bi vzel min 1.4

Na tem forumu je kar nekaj debat o čipanju 1.2TSI, sam mi ni jasno zakaj če je tako poskočen motor oz avto?!

Hehe, to ti pa verjamem - če si navajen 200KM, potem se ti pa ta motor res lahko zdi podhranjen. Čeprav jaz še vedno mislim, da je za večino voznikov in za večino situacij v prometu to povsem zadovoljiva motorizacija in to tudi v avtomobilih kot je Altea.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po okt 25, 2010 7:11 pm

pskoda je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

js sm čist resn 8) oops :lol:

Ja, Ja 100% verjamem, da si resen :EE

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To okt 26, 2010 8:25 am

Evo točno te alteje na žalost ni možno dobiti niti na test ker jo bo še cel teden imela neka druga stranka kot nadomestno vozilo. Škoda da je to edino testno vozilo v celotni verigi seat altej v Sloveniji. Tako ne morem probati niti 1.2tsi niti 1.6tdi niti željenega 1.4tsi in mislim da alteje enostavno ne boma kupila.

Po drugi strani sva se včeraj vozila še z opel merivo 1.4T, ki pa je moji zelo všeč, meni seveda manj. (ženski avto) Ne vem kaj bova, ker za merivo je pa čakalni rok 4 mesece. :cry:
<sedaj bi spet najraja bi kar megana grandtour naročil.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov