Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

CoBaC
Nov uporabnik

Mazda6

Napisal/-a CoBaC Po okt 25, 2010 12:01 pm

Pozdravljeni rad bi kupil Mazdo6 diesel, letnik 2003 do 2005 vendar je problem, ker imajo vsi prevoženih okoli 170.000 km. Zanima me če je to veliko za tak avto? Sam sicer na leto prevozim okoli 10.000 km.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po okt 25, 2010 12:15 pm

Zakaj dizla pol pa raje kupi 1.8 bencinca je bolj varen nakup.
Drugače pa to ni nič za ta avto seveda če je lepo vožen in vzdrževan je pa samo to problem da va SLO ne boš dobil takega avta.
lp.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po okt 25, 2010 12:38 pm

Če je avto redno vzdrževan, ti kilometri načeloma ne bi smeli bit problematični. S temi motorji se dela brez problema 250k+ km. Ampak za 10k km/letno se ti pa res ne splača vzet dizla. Raje vzami bencinarja 1.8 ali še bolje 2.0, za manj denarja boš dobil bolj ohranjenega in z manj prevoženimi, motorji so še bolj neproblematični, kar nekaj cenejši je tudi redni servis + za razliko od dizla ni velikega servisa, ker imata motorja verigo! Razen, če ti je tako zelo všeč navor pri dizlu, potem ga pač vzemi, samo vedi, da se ti finančno pri taki mali kilometrini ne splača. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Andriy
Novinec

Re: Mazda6

Napisal/-a Andriy Ne okt 31, 2010 9:50 am

Pozdravljen

Strinjam se z mnenjem uporabnika Polo78.

Če boš res naredil okrog 10k km na leto se ti dizel ne splača, saj so vsi stroški vzdrževanja višji, tudi sam imam Mazdo 6, sicer dizel, ampak to samo zato, ker naredim z njo več kot 30k km.

Nasveti ko boš kupoval avto:
- 1. lastnik
- SLO poreklo
- pregled karoserije, vzemi s seboj kakšnega (avtoličarja, avtokleparja, ..)

CoBaC
Nov uporabnik

Napisal/-a CoBaC Če nov 04, 2010 7:22 pm

Hvala za odgovore, tudi sam bi raje vzel bencinca, samo se jih zelo malo prodaja. Mislil sem pogledat to mazdo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4213914&show=1 pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če nov 04, 2010 11:43 pm

Avta ne poznam ampak, če je tista iz zgornjega linka dejansko od prvega lastnika, SLO poreklo ter da je resnično lepo ohranjena in redno servisirana, potem zna bit to terna. Povrh vsega pa do vključno letnika 2005 nimajo zloglasnega DPF filtra. Sicer pa je pri vsakem takem avtu treba preverit, če dejansko držijo stvari, ki so zapisane v oglasu, neglede na rezime oz. ugled prodajalca.

Kar se pa bencinarjev tiče, morda kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4175883&show=1

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Če mar 17, 2011 2:17 pm

Ne morem verjet da je v uradni temi Mazda 6 le pet postov. Obujam temo od mrtvih.

Odločil sem se za nakup vozila srednjega razreda, karavansko različico. Mazda6 Sportcombi CD129 TE se mi zdi interesantni. Dodali so mi še parkirne senzorje zadaj baje so dnevne luči že standardne. Izbrali smo belo barvo. Cena zanj je 22.700€ na cesto. Avto ima 5 let splošnega jamstva, ter 10 letno asistenco če servisiraš na uradnih servisih. Kaj mislite o tem avtomobilu?

Zakaj bi izbral Mazdo:
1. Made in Japan (ki je po mojem v tem trenutku uber alles)
2. Avto se vozi zelo dobro, lega je zelo zelo dobra, ni pa odlična, ampak gre za karavana
3. Diesel motor z 2.2 l, verigo
4. Avto je komot, sicer ne na nivoju Honde ampak je vseeno dober
5. Ima dobro opremo, točno to kar rabim in je s tega vidika optimalen.
6. Tempomat je na volanu.
7. Cena. Cenejšega avta za tak denar nisem dobil, mogoče bi tu bila Insignia ali kaka Laguna. Honda je minimlano 5 k€ več. Sam kakovost izdelave je pri mazdi opazno boljša, to že vidiš ko se usedeš notri.

Zakaj ne mazde:
1. Avto je že malce zastarel, čeprav ne po obliki, ki je verjetno najboljša v tem segmentu vsaj meni (sicer ne karavan, ampak 5 vratna varianta je top in je podobna Leksusu). Najlepši karavan je meni Honda.
2. Dimenzijsko ni največji avto v tem razredu.
3. Ni Passat. O tej stvari sem razmišljal precej. Ta novi Passat karavan je vsekakor kul avto, prodal bi ga takoj če kaj zagusti. Kaj pa vem, cena je za 5.000€ višja. Na prvih sedežih je komot prav toliko kot ta Mazdam, nič več, zadaj je pa boljši. Motor ima 2.0, Mazda ima 2.2 (kar je opazna razlika v vožnji). Tukaj sem dobil več opreme, daljšo garancijo in asistenco.

Težava je v tem, da za ta avto (to opremo in ta motor, karavan) dejansko ni nekih testov. Na internetu sem dobil samo hrvaški test. In tam prav t amodel zelo zelo hvalijo. Sicer ne vem koliko je to verodostojno. Drugače ne razumem zakaj v SLO ali drugi ne naredijo test tge amodela ker je verjento za SLO rzamere najbojl zanimiv. Ne govorimo o neki oskubljeni varianti ampak o avtu, ki je relativno bogato oz optimalno opremljen. Motor prav tako zadostuje.

P.S.:Za močnejše variante in bolje opremljene ni denarja, prav tkao ni denarja za prestižne znamke. Če bi imeli denar bi zagotovo izbral kako Hondo Accord za 30 k€.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če mar 17, 2011 2:48 pm

andrejus je napisal/-a:Ne morem verjet da je v uradni temi Mazda 6 le pet postov. Obujam temo od mrtvih.

Nekaj informacij v tej temi: viewtopic.php?f=11&t=55832

andrejus je napisal/-a: Odločil sem se za nakup vozila srednjega razreda, karavansko različico. Mazda6 Sportcombi CD129 TE se mi zdi interesantni. Dodali so mi še parkirne senzorje zadaj baje so dnevne luči že standardne. Izbrali smo belo barvo. Cena zanj je 22.700€ na cesto. Avto ima 5 let splošnega jamstva, ter 10 letno asistenco če servisiraš na uradnih servisih. Kaj mislite o tem avtomobilu?

Gre že za dokončno izbiro? V nasprotnem primeru ter ob dani predpostavki...

andrejus je napisal/-a:1. Made in Japan (ki je po mojem v tem trenutku uber alles)

...če odmislimo nevarnosti, da bodo svetili sami od sebe v temi =P (pred leti je dejansko bralka v nemškem Auto Bildu podala vprašanje problematičnosti "radioaktivnih" Mazd, proizvedenih v Hirošimi ter povezovala z dogodki iz 1945. leta gospodovega :bonk ), bi znala biti zanimiva tudi Toyota z Avensisom ter dokaj ugodnimi akcijskimi cenami (npr. sicer v limuzinski izvedbi: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4404226&show=1 , zanimivo bi bilo povprašati o zadnjih cenah karavanskih različic, npr: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4595750&show=1 ).

andrejus je napisal/-a: 7. Cena. Cenejšega avta za tak denar nisem dobil, mogoče bi tu bila Insignia ali kaka Laguna. Honda je minimlano 5 k€ več. Sam kakovost izdelave je pri mazdi opazno boljša, to že vidiš ko se usedeš notri.

andrejus je napisal/-a: 3. Ni Passat. O tej stvari sem razmišljal precej. Ta novi Passat karavan je vsekakor kul avto, prodal bi ga takoj če kaj zagusti. Kaj pa vem, cena je za 5.000€ višja. Na prvih sedežih je komot prav toliko kot ta Mazdam, nič več, zadaj je pa boljši. Motor ima 2.0, Mazda ima 2.2 (kar je opazna razlika v vožnji). Tukaj sem dobil več opreme, daljšo garancijo in asistenco.

Morda še Škoda s 4 letno garancijo? Če bi znal biti Superb predrag (npr. dobro opremljen v Ambiente izvedbi ter z optimalno motorizacijo), je dokaj prostorna tudi Octavia.

andrejus je napisal/-a:Težava je v tem, da za ta avto (to opremo in ta motor, karavan) dejansko ni nekih testov. Na internetu sem dobil samo hrvaški test. In tam prav t amodel zelo zelo hvalijo. Sicer ne vem koliko je to verodostojno. Drugače ne razumem zakaj v SLO ali drugi ne naredijo test tge amodela ker je verjento za SLO rzamere najbojl zanimiv. Ne govorimo o neki oskubljeni varianti ampak o avtu, ki je relativno bogato oz optimalno opremljen. Motor prav tako zadostuje.

Morda en test 5 vratne različice, vendar z isti motorizacijo: http://www.avto-fokus.si/stare/133/test.htm ; bolj za primerjavo z ostalo konkurenco (druga motorizacija): http://www.autobild.de/artikel/superb-m ... 52335.html ; http://www.autobild.de/artikel/honda-ac ... 53304.html
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Če mar 17, 2011 3:06 pm

Če si v dilemi med Mazdo ter Passatom, ki je malo dražji, ti toplo svetujem še ogled Škode Octavie. Super avto za tak denar

lp

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Če mar 17, 2011 3:34 pm

tadej92 je napisal/-a:Če si v dilemi med Mazdo ter Passatom, ki je malo dražji, ti toplo svetujem še ogled Škode Octavie. Super avto za tak denar

lp

Škoda je avto nižje kategorije. Za 21.000€ ni primerjave z Mazdo 6. Lega, motor (občutek pri vožnj) je pri Mazdi precej boljši.
Sedaj sploh nisem gledal Škode, lansko letno avgusta smo kolebali med Škodo Octavio in Pežojem 5008 za ženo, pol smo pa izbrali Pežoja in smo se zahecali, švoh motorček in ni glih nekega prostora za sedet. Prtljažnik pa je zadovoljiv.

Imam občutek, da je ta mazda že malce zastarela, kar se tiče notranjosti v primerjavi z novimi modeli. Že Citoren C5, kaj šele tanovi Pežo 508 ali Passat. Samo ko se pa usedeš notri pa, ko se pelješ je mazda res dobra in se vozi kot po tirnicah. Enako praktično kot Passat ali Accord. (Toyote nisem vozil). Vse skupaj zgleda pa bolj preprosto narejeno (to je ta zastarel filing). Morma pa reč da kakovost materialov je prav tako na enakem nivoju.

Odločitev ni dokončna.

Kako je kaj z zanesljivostjo Mazde?

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Če mar 17, 2011 4:05 pm

Kar se tiče zanesljivosti je Mazda ena najbolj zanesljiva znamka skupaj z ostalimi japonci... ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 17, 2011 4:15 pm

Zanesljivost je verjetno zadnja skrb, pa tudi garancija je tukaj. Če ti je všeč, kupi. Kot si sam rekel, Accord je dražji, Passat tudi, Mondeo je kakšno stopničko nižje po občutku v notranjosti, to pa pribiližno vse, kar se mi vidi v tem razredu zanimivo po "karakterju" in izgledu hkrati. Prodati pa verjetno tudi te Mazde ni problem.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če mar 17, 2011 7:00 pm

Mazde 6 intenzivno spremljam na avto.net in v bistvu je zelo zanimivo, da jih na cesti vidim kar nekaj, prodaja se jih pa takooo zelooo malo, niti na prste ene roke jih ne prešteješ. To samo govori v prid kvaliteti in zadovoljstva kupcev.

Kar se testov tiče, je bil nedavno nazaj tudi na tem portalu en test, sicer kombilimuzine ter z opremo TE plus ampak točno s tem motorjem: http://www.avtomobilizem.com/testi/mazd ... 0-05-2010/

Kar se tiče "zastarelosti", ne vem ampak meni se prav nič ne zdi zastarela, tudi znotraj ne. Ok, ni tako futuristična kot kaka Insignia, morda tudi nima tako dodelanih detajlov kot Passat, je pa kot si sam ugotovil zelo kvalitetno narejena in ergonomična (vse je pri roki oz. tam, kjer mora biti - tudi meni je npr. všeč tempomat na volanu). Opreme pa je že v drugem "najslabšem" paketu (če temu lahko tako rečemo) TE, čez glavo dovolj in več kot npr. v kakem Golfu highline (vem, ne bi smel primerjat različnih avt. razredov pa vendar zgolj za občutek). Imaš vse od dvoconske klime, vse el. šipe, el. ogledala (tudi el. zložljiva), gretje sedežev, skratka ni da ni... Motor 2.2 je pa itak eden boljših. Mogoče ima res "samo" 129 konjev, ima pa zato 340 Nm navora, ki se dejansko pozna. Športnik sicer ni, je pa več kot zadovoljiv za dinamično vožnjo. Vedeti pa moramo, da gre za vstopni motor in če samo pogledamo kakšne vstopne motorje ima konkurenca, potem je ta pri Mazdi zadetek v polno.

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Pe mar 18, 2011 10:21 am

Se lahko vključim, gledam tole mazdo in me zanima ali je cena realna, avto se mi zdi zelo ohranjen, svetujejo kot best buy nasploh za M6.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3748943&show=1
Vse kar zmorem.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Pe mar 18, 2011 12:45 pm

ribcek je napisal/-a:Se lahko vključim, gledam tole mazdo in me zanima ali je cena realna, avto se mi zdi zelo ohranjen, svetujejo kot best buy nasploh za M6.

...malo poglej kaj se piše o tem prodajalcu...ti bo slabo ratalo tako da.....probaj dobiti SLO od lastnika...bo težka, ampak sčasoma se najde. Jest sem svojo M3, da sem dobil takšno kot sem želel, iskal eno leto (toliko časa nisem našel nekarambolirane s preverjeno preteklostjo)..no sedaj jo imam :D ...vmes pa imel M3 ki je bila prav tako super in 1A ampak pač z švohnejšim motorjem....v bistvu sem hotel povedati, se splača iskati in čakati da pride taprava. Magari pojdi do prodajalca in prepiši številke iz prometne....pojdi na Mazda servis in naj ti izpišejo servise in kilometre...Mazda ima elektronsko servisno knjigo...povezana z vsemi dražavami...tako da...če bo že tukaj kaj mutil...potem veš koliko je ura.

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Pe mar 18, 2011 1:38 pm

Grega_ je napisal/-a:
ribcek je napisal/-a:Se lahko vključim, gledam tole mazdo in me zanima ali je cena realna, avto se mi zdi zelo ohranjen, svetujejo kot best buy nasploh za M6.

...malo poglej kaj se piše o tem prodajalcu...ti bo slabo ratalo tako da.....probaj dobiti SLO od lastnika...bo težka, ampak sčasoma se najde. Jest sem svojo M3, da sem dobil takšno kot sem želel, iskal eno leto (toliko časa nisem našel nekarambolirane s preverjeno preteklostjo)..no sedaj jo imam :D ...vmes pa imel M3 ki je bila prav tako super in 1A ampak pač z švohnejšim motorjem....v bistvu sem hotel povedati, se splača iskati in čakati da pride taprava. Magari pojdi do prodajalca in prepiši številke iz prometne....pojdi na Mazda servis in naj ti izpišejo servise in kilometre...Mazda ima elektronsko servisno knjigo...povezana z vsemi dražavami...tako da...če bo že tukaj kaj mutil...potem veš koliko je ura.

Res je, glede prodajalca, slabo.
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe mar 18, 2011 1:43 pm

nisi napisal koliko kilometrov delaš.. se ti dizel sploh splača..? če bi jaz kupoval novo M6 bi se vsekakor odločil za 2.5 bencinca - spada v enako zavarovalno skupino kot 2.0 bencinc .. s tem da po pritisku na gas ni mrtev :) ..zadevo še predelaš na plin in si zmagal..

--sam vozim m6 dizel letnik 2004 .. kupil sem ga ker sem delal veliko kilometrov.. sedaj le okoli 30 na dan (in bi mi bencin sedaj bolj odgovarjal..)
No escape from the mass mind rape...

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Pe mar 18, 2011 1:48 pm

a_sist je napisal/-a:nisi napisal koliko kilometrov delaš.. se ti dizel sploh splača..? če bi jaz kupoval novo M6 bi se vsekakor odločil za 2.5 bencinca - spada v enako zavarovalno skupino kot 2.0 bencinc .. s tem da po pritisku na gas ni mrtev :) ..zadevo še predelaš na plin in si zmagal..

--sam vozim m6 dizel letnik 2004 .. kupil sem ga ker sem delal veliko kilometrov.. sedaj le okoli 30 na dan (in bi mi bencin sedaj bolj odgovarjal..)

Ma zaenkrat malo, ker imam službo blizu, vendar se bo s preselitvijo to spremenilo na 100km na dan. Je pa res težko dobit tapravega, od 1. lastnika.
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe mar 18, 2011 1:59 pm

ribcek je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:nisi napisal koliko kilometrov delaš.. se ti dizel sploh splača..? če bi jaz kupoval novo M6 bi se vsekakor odločil za 2.5 bencinca - spada v enako zavarovalno skupino kot 2.0 bencinc .. s tem da po pritisku na gas ni mrtev :) ..zadevo še predelaš na plin in si zmagal..

Ma zaenkrat malo, ker imam službo blizu, vendar se bo s preselitvijo to spremenilo na 100km na dan. Je pa res težko dobit tapravega, od 1. lastnika.

Dokler boš delal malo km in kratke vožnje, ti po izkušnjah določenih uporabnikov odsvetujem Mazdo iz linka. Problematičen je namreč DPF filter, ki je v tem starem faceliftanem modelu 1. generacije in lahko povzroča veliko problemov pri kratkih vožnjah, ker se zabaše. Ko bodo pa enkrat v igri dnevne vožnje po 100 km pa avto vsekakor priporočam. Za več info poglej še malo po Mazda forumu.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe mar 18, 2011 2:25 pm

Polo78 je napisal/-a:
ribcek je napisal/-a:

Dokler boš delal malo km in kratke vožnje, ti po izkušnjah določenih uporabnikov odsvetujem Mazdo iz linka. Problematičen je namreč DPF filter, ki je v tem starem faceliftanem modelu 1. generacije in lahko povzroča veliko problemov pri kratkih vožnjah, ker se zabaše. Ko bodo pa enkrat v igri dnevne vožnje po 100 km pa avto vsekakor priporočam. Za več info poglej še malo po Mazda forumu.

točno zaradi dpf filtra sem spraševal.. pri mazdah od 2005 naprej (faceliftana verzija) do nove izvedbe je dpf filter zelo problematičen, če avtomobil uporabljaš na kratke vožnje in z nizkimi obrati.. veliko o tem lahko prebereš na mazda forumu..
No escape from the mass mind rape...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov