andrejus je napisal/-a:Ne morem verjet da je v uradni temi Mazda 6 le pet postov. Obujam temo od mrtvih.
andrejus je napisal/-a: Odločil sem se za nakup vozila srednjega razreda, karavansko različico. Mazda6 Sportcombi CD129 TE se mi zdi interesantni. Dodali so mi še parkirne senzorje zadaj baje so dnevne luči že standardne. Izbrali smo belo barvo. Cena zanj je 22.700€ na cesto. Avto ima 5 let splošnega jamstva, ter 10 letno asistenco če servisiraš na uradnih servisih. Kaj mislite o tem avtomobilu?
andrejus je napisal/-a:1. Made in Japan (ki je po mojem v tem trenutku uber alles)
andrejus je napisal/-a: 7. Cena. Cenejšega avta za tak denar nisem dobil, mogoče bi tu bila Insignia ali kaka Laguna. Honda je minimlano 5 k€ več. Sam kakovost izdelave je pri mazdi opazno boljša, to že vidiš ko se usedeš notri.
andrejus je napisal/-a: 3. Ni Passat. O tej stvari sem razmišljal precej. Ta novi Passat karavan je vsekakor kul avto, prodal bi ga takoj če kaj zagusti. Kaj pa vem, cena je za 5.000€ višja. Na prvih sedežih je komot prav toliko kot ta Mazdam, nič več, zadaj je pa boljši. Motor ima 2.0, Mazda ima 2.2 (kar je opazna razlika v vožnji). Tukaj sem dobil več opreme, daljšo garancijo in asistenco.
andrejus je napisal/-a:Težava je v tem, da za ta avto (to opremo in ta motor, karavan) dejansko ni nekih testov. Na internetu sem dobil samo hrvaški test. In tam prav t amodel zelo zelo hvalijo. Sicer ne vem koliko je to verodostojno. Drugače ne razumem zakaj v SLO ali drugi ne naredijo test tge amodela ker je verjento za SLO rzamere najbojl zanimiv. Ne govorimo o neki oskubljeni varianti ampak o avtu, ki je relativno bogato oz optimalno opremljen. Motor prav tako zadostuje.
tadej92 je napisal/-a:Če si v dilemi med Mazdo ter Passatom, ki je malo dražji, ti toplo svetujem še ogled Škode Octavie. Super avto za tak denar
lp
ribcek je napisal/-a:Se lahko vključim, gledam tole mazdo in me zanima ali je cena realna, avto se mi zdi zelo ohranjen, svetujejo kot best buy nasploh za M6.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3748943&show=1
Grega_ je napisal/-a:ribcek je napisal/-a:Se lahko vključim, gledam tole mazdo in me zanima ali je cena realna, avto se mi zdi zelo ohranjen, svetujejo kot best buy nasploh za M6.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3748943&show=1
...malo poglej kaj se piše o tem prodajalcu...ti bo slabo ratalo tako da.....probaj dobiti SLO od lastnika...bo težka, ampak sčasoma se najde. Jest sem svojo M3, da sem dobil takšno kot sem želel, iskal eno leto (toliko časa nisem našel nekarambolirane s preverjeno preteklostjo)..no sedaj jo imam...vmes pa imel M3 ki je bila prav tako super in 1A ampak pač z švohnejšim motorjem....v bistvu sem hotel povedati, se splača iskati in čakati da pride taprava. Magari pojdi do prodajalca in prepiši številke iz prometne....pojdi na Mazda servis in naj ti izpišejo servise in kilometre...Mazda ima elektronsko servisno knjigo...povezana z vsemi dražavami...tako da...če bo že tukaj kaj mutil...potem veš koliko je ura.
a_sist je napisal/-a:nisi napisal koliko kilometrov delaš.. se ti dizel sploh splača..? če bi jaz kupoval novo M6 bi se vsekakor odločil za 2.5 bencinca - spada v enako zavarovalno skupino kot 2.0 bencinc .. s tem da po pritisku na gas ni mrtev..zadevo še predelaš na plin in si zmagal..
--sam vozim m6 dizel letnik 2004 .. kupil sem ga ker sem delal veliko kilometrov.. sedaj le okoli 30 na dan (in bi mi bencin sedaj bolj odgovarjal..)
ribcek je napisal/-a:a_sist je napisal/-a:nisi napisal koliko kilometrov delaš.. se ti dizel sploh splača..? če bi jaz kupoval novo M6 bi se vsekakor odločil za 2.5 bencinca - spada v enako zavarovalno skupino kot 2.0 bencinc .. s tem da po pritisku na gas ni mrtev..zadevo še predelaš na plin in si zmagal..
--sam vozim m6 dizel letnik 2004 .. kupil sem ga ker sem delal veliko kilometrov.. sedaj le okoli 30 na dan (in bi mi bencin sedaj bolj odgovarjal..)
Ma zaenkrat malo, ker imam službo blizu, vendar se bo s preselitvijo to spremenilo na 100km na dan. Je pa res težko dobit tapravega, od 1. lastnika.
Polo78 je napisal/-a:ribcek je napisal/-a:a_sist je napisal/-a:nisi napisal koliko kilometrov delaš.. se ti dizel sploh splača..? če bi jaz kupoval novo M6 bi se vsekakor odločil za 2.5 bencinca - spada v enako zavarovalno skupino kot 2.0 bencinc .. s tem da po pritisku na gas ni mrtev..zadevo še predelaš na plin in si zmagal..
Ma zaenkrat malo, ker imam službo blizu, vendar se bo s preselitvijo to spremenilo na 100km na dan. Je pa res težko dobit tapravega, od 1. lastnika.
Dokler boš delal malo km in kratke vožnje, ti po izkušnjah določenih uporabnikov odsvetujem Mazdo iz linka. Problematičen je namreč DPF filter, ki je v tem starem faceliftanem modelu 1. generacije in lahko povzroča veliko problemov pri kratkih vožnjah, ker se zabaše. Ko bodo pa enkrat v igri dnevne vožnje po 100 km pa avto vsekakor priporočam. Za več info poglej še malo po Mazda forumu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov