Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gallardolp5604
Nov uporabnik

Ali ima kdo izkušnje z podjetjem Euro Freight Spedition???

Napisal/-a gallardolp5604 Po okt 25, 2010 9:53 pm

Pozdravljeni.
Pred nekaj dnevi sem na Mobil.de naletel na odličnega Golfa5 2.0 TDI GT DSG. Ker prodajalec prihaja iz Severne Irske mi je ponudil nakup s pomočjo podjetja Euro Freight Spedition. Firma mi avto pripelje v Slovenijo kjer ga lahko testiram in po 7 dneh tudi zavrnem(kritje prevoza krije prodajalec). Podjetje pa zahteva da nakažem polovico zneska vozila na njihov račun saj pred tem ne bodo začeli z dostavo vozila. Ali je ta način varen??? ali ima kdo s takšnim načinom kupovanja izkušnje??? za vse odgovore se v nnaprej zahvaljujem.
Matic

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild Po okt 25, 2010 10:05 pm

miljavžnkrat zglodana tema.......obstaja tema ali dve kjer so debatiral o tem
to je čisti nateg

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po okt 25, 2010 10:07 pm

Glej zadeva je enostavna. Jaz sem njihov zastopnik za SLO, lahko mi prineses dnar jutri na parking recimo v Maribor pred Europarkom. Pol spijeva kavico, se posloviva pa ti pripeljem avto, enkrat, mogoce, :lol: :lol: :roll:
STRAN OD TEGAAAAAAAAAAAAAAA :!:
lp.
ps: sem se mogo zadreti!

Vikking
Uporabnik

Re: Ali ima kdo izkušnje z podjetjem Euro Freight Spedition

Napisal/-a Vikking To okt 26, 2010 8:24 am

gallardolp5604 je napisal/-a: Ali je ta način varen??? ali ima kdo s takšnim načinom kupovanja izkušnje??? za vse odgovore se v nnaprej zahvaljujem.

Povsem preprosto. Poiščeš prodajalca na Avto.net ter mu poveš da mu plačaš takoj polovico denarja, sploh da avto prej vidiš (denar pošlješ v neoznačeni kuverti na poštni predal).
Ko bo prodajalec imel čas in ko se mu bo dalo, pa ti enkrat potem naj pošlje avto domov. VARNO!?

Kako Slovenec zagrabi na tujca, ne moreš verjet. Ko pa gre k sosedu kupovati avto pa preden je sploh stopil pred njegovo dvorišče se že počuti nategnjenega.

Ti oglasi funkcionirajo na količini. Od miljonov oddanih se zgrabi 0,5%= 5000 ljudi. Ma če jih nategnejo vsakega po 20€ za urejanje papirju, nanese na mesec več kot dovolj, zneski so takoj majhni da se nobenemu takorekoč ne splača ukrepati. Zato pa ta SPAM sporočila delujejo zaradi kvantitete poslanih.

Žal ljudje neverjetno grabijo na te fore kljub opozorilom. Sploh pa ko dobijo sporočilo da so pravkar zadelo miljon funtov in podobna sranja. Ne morem verjeti kako so vase prepričani da so res zadeli, čeprav nikoli igrali oz. slišali za to loterijo.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Ali ima kdo izkušnje z podjetjem Euro Freight Spedition

Napisal/-a tristan01 To okt 26, 2010 9:04 am

gallardolp5604 je napisal/-a:Pozdravljeni.
Pred nekaj dnevi sem na Mobil.de naletel na odličnega Golfa5 2.0 TDI GT DSG. Ker prodajalec prihaja iz Severne Irske mi je ponudil nakup s pomočjo podjetja Euro Freight Spedition. Firma mi avto pripelje v Slovenijo kjer ga lahko testiram in po 7 dneh tudi zavrnem(kritje prevoza krije prodajalec). Podjetje pa zahteva da nakažem polovico zneska vozila na njihov račun saj pred tem ne bodo začeli z dostavo vozila. Ali je ta način varen??? ali ima kdo s takšnim načinom kupovanja izkušnje??? za vse odgovore se v nnaprej zahvaljujem.

Pa to ne moreš verjeti. Ali si res tako naiven? Najprej boš po slikah kupil vozilo, ki je 2.000km stran. Res, da ti prodajalec zagotavlja možnost vračanja vozila, vendar si pomislil na stroške? Verjetno je to dobričina, ki bo plačal nekaj tisočakov prevoza (Irska - SLO in nazaj) če tebi vozilo slučajno ne bo všeč?

Drugič kam misliš da bo šlo nakazilo ki ga boš kupcu nakazal? Morda na kako banko na Kajmanskih otokih ali v kak drugi davčni raj kjer se bo izgubila vsaka sled... Kako boš ta denar izterjal nazaj če z vozilom ne boš zadovoljen?

Tretjič: Si morda pomislil da je firma ki je navedena kot prevoznik morda le poštni nabiralnik nekje na drugem koncu Evrope, morda celo kje drugje.

Četrtič: osebi ki je sploh ne poznaš in si si z njo izmenjal le nekaj elektronskih sporočil boš brez kakršnega koli zavarovanja nakazal nekaj tisočakov?

Dvome bi lahko nizal še do onemoglosti.

Ali ni bolje, da namesto tega z nizkocenovnio letalsko družbo odletiš na Irsko, tam avto preveriš in če je vse OK plačaš. Prevoz urediš v lastni režiji s prevoznikom ki ga poznaš in mu zaupaš, prodajalec pa ceno zniža za strošek prevoza (tega bi tako ali tako plačal). Tako te bo avto stal 500 ali 1.000 EUR več kot je cena v oglasu, ti pa se izogneš skoraj vsakega tveganja. Glede na to da je ponudba izredno ugodna strošek poti na Irsko nebi smel pokvaiti računice.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
corrado92
Novinec

Kraj: trzin

Napisal/-a corrado92 To okt 26, 2010 9:13 am

pa kaj misliš da ga bližje nebi dobil!ma to so navadni nategi ala nateg avto net!pojdi v NEMČIJO pol bližje ti je in se osebno zmeniš in dopelješ!

pol plačaš zdaj pol nikoli pa tudi avta ne dobiš nit ne dobiš polovico avta ki si ga plačal!te vsi prevaranti prihajajo prav iz tistih koncev okoli anglije!

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan To okt 26, 2010 12:56 pm

Svašta, kak ste eni naivni. In pol se čudimo, da je toliko podobnih zgodb na oddaji Preverjeno. :pop: :cry

gallardolp5604
Nov uporabnik

Napisal/-a gallardolp5604 To okt 26, 2010 5:09 pm

Hvala vsem za odgovore čeprav se mi norčevanje ne zdi primerno. Glede na to da mi je tip dal osebne podatke poslal sliko osebnega dokumenta sem mislil ,da je zadeva celo mogoča. Kar pa se tiče izleta na Severno irsko sem tudi sam pomislil nanj vendar dvomim ali se splača.
Matic

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To okt 26, 2010 6:15 pm

gallardolp5604 je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore čeprav se mi norčevanje ne zdi primerno. Glede na to da mi je tip dal osebne podatke poslal sliko osebnega dokumenta sem mislil ,da je zadeva celo mogoča. Kar pa se tiče izleta na Severno irsko sem tudi sam pomislil nanj vendar dvomim ali se splača.

Zgolj v razmislek. Tebi se ne splača z nizkocenovnim letom na Irsko, prodajalcu pa se splača s kamionom poslat vozilo tebi na isto pot??? Ali se zavedaš da takšen prevoz stane krepko čez tisočaka, ob tem pa še tvegati da ga bo treba zvleči nazaj če ne boš zadovoljen in vse to na lastne stroške. Kakorkoli obračaš zadevo ugotoviš da nekaj v tej zgodbi ni realnega. Sliko osebnega dokumenta pa tudi ni težko poslati, še posebej če ni tvoja....

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov