witboy007 je napisal/-a:Lp
Sem novi na forumu in imam vprašanje.
In sicer kupujem novi avtomobil. Željo imam za Golfa VI samo nevem ali 103 kW / 140 KM ali pa 77 kW / 105 KM
Vsekakor pa dizel. vozim se pa vsak dan iz MS v MB. Torej okrog 120 Km
In drugo. ali avtomatik ali ročni menjalnik.
Nakup bo na lizing z 5000 eu pologa.
prosim za pomoč in nasvete
tristan01 je napisal/-a:witboy007 je napisal/-a:Lp
Sem novi na forumu in imam vprašanje.
In sicer kupujem novi avtomobil. Željo imam za Golfa VI samo nevem ali 103 kW / 140 KM ali pa 77 kW / 105 KM
Vsekakor pa dizel. vozim se pa vsak dan iz MS v MB. Torej okrog 120 Km
In drugo. ali avtomatik ali ročni menjalnik.
Nakup bo na lizing z 5000 eu pologa.
prosim za pomoč in nasvete
Premisli še o 1.2TSI motorju. Je precej bolj prijeten za voziti kot slabotnejši TDI. Zaradi 6 brzinskega menjalnika je tudi zelo varčen. Boljša polovica ga dnevno vozi na relaciji Postojna LJ in nazaj in dosega ob vožnji s tempomatom porabo malce pod 6 litrov. Razlika v nabavni ceni do 105KM TDI je kar 2 tisočaka, do močnejše različice še več. Z razliko v porabi 3 deci na 100km boš ekonomsko težko opravičil nakup TDI-ja. Seveda pred nakupom preskusi ali ti tak motor odgovarja.
Če je želja po TDI vseeno prevelika in razlika v ceni ni ovira pa priporočam 2.0 TDI, saj je v kombinaciji s 6 brzinskim menjalnikom in znatno večjo zalogo navora precej bolj prijeten za vožnjo, kot 1.6TDI, ki je pod 2.000RPM skoraj mrtev.
LP Tristan01
čare je napisal/-a:Zato ker bo eno leto star še vedno v garanciji,imel bo 30000 km in 3 jurje bo cenejši kot nov iz trgovine.Novega avta se za moje pojme ne splača kupovati nikoli.
čare je napisal/-a:Ob normalni uporabi in rednem vzdrževanju ti bo avtomatik služil brez problemov,zdaj je pa odvisno od tebe kaj ti bolj odgovarja.Probleme znaš met tudi pri ročnem menjalniku sicer ne z samim menjalnikom ampak z vztrajnikom ki je dvomasni ki pa pri avtomatiku odpade.
Logistic je napisal/-a:Aveo ima malo porabo.
Logistic je napisal/-a:Aveo ima malo porabo.
Logistic je napisal/-a:Še fajn da si redkih besed.
Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 12 gostov