Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

drajce
Nov uporabnik

kopvanje avta za 500-800eurov

Napisal/-a drajce So okt 30, 2010 6:47 pm

zdravo
sem izredni student in bi si kupil avto za cca 500-800 evrov.
letno bi naredil cca 7000 km.
avto bi potreboval za na delo pa nazaj domov, pa tako za par krat na leto za domov it.
zato se obracam na vas in vas prosim za kaksna mnjenja.

prvo nasploh kaj se bol splaca stroskovno - japonc vs evropejc?
honda civic- kolkor sem slisal so za ta denar kaz zgonjeni je to res?
mazda 323- ta je mani naljubsa - en lusten primerek http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4203512&show=1
potem suzuki baleno je tudi eden izmed avtov ki bi ga imel.
mitsubishi colt, pa suzuki swift?
accenti so poceni, vendar mi delujejo nesigurno-so res nesigurni ali samo delujejo tako?

fiat pa citroen odpadeta.

kaksna menja o zgoraj nastetih avtih, vesel pa bom tudi nasvetov o avtomobilih ki niso zgoraj nasteti.
avto bom kupil verjetno cez kake 3 ,4 mesce, do takrat se pa mislim "izobrazevati" oz zbirati menja :)

najlepsa hvala :)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Re: kopvanje avta za 500-800eurov

Napisal/-a hribko Ne okt 31, 2010 12:23 am

za to mazdo mislim da bi bla kr dobr izbira

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne okt 31, 2010 9:47 am

Te Mazde so zelo dobri in trpežni avtomobili, vendar je potrebno biti zelo previden z rjo, predvsem pragovi in spodnji robovi vrat. Če ga greš pogledat in rje nima oz. je bilo že kaj popravljeno potem je to dobra izbira.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne okt 31, 2010 9:49 am

Vsi avtomobili, ki si jih napisal bi bili dobri. Izberi nekaj kar ti je všeč in čim boljše ohranjenega. Accenti pa imajo zelo vzdržljive motorje, jih gre večina preko 300000 km brez problema, imajo pa kar precej težav z rjo.

drajce
Nov uporabnik

Napisal/-a drajce Ne okt 31, 2010 4:11 pm

potemtakem se mi najbolj splaca accenta uzet zaradi rezervnih delov? ali se mazde ne kvarijo tako pogosto da bi to naredilo kaksno veliko razliko?
stvar je v tem da je mama imela hyundai pony letnik 90 oz malo vec, ne vem tocno letinka ker sem bil premlad se takrat, no in ta avto je po enih 10 letih imel kar nekaj problemov - zadnji konec je v ovinkih nosilo.
mazde pa..nisem slisal nobene slabe besede cez njo, res pa je da na nasem koncu niti ni dosti mazd tako da....

me pa po svoje veseli da vsi hvalite ta model mazde, ker mi je res pri usec...uces mi je tudi honda civic a kaj ko zopet ne vem nic o njih.... razen tega da ima porabo vecjo zaradi tega ker se avto obnasa poskocno sele pod visokimi obrati.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Ne okt 31, 2010 7:22 pm

drajce je napisal/-a:potemtakem se mi najbolj splaca accenta uzet zaradi rezervnih delov? ali se mazde ne kvarijo tako pogosto da bi to naredilo kaksno veliko razliko?
stvar je v tem da je mama imela hyundai pony letnik 90 oz malo vec, ne vem tocno letinka ker sem bil premlad se takrat, no in ta avto je po enih 10 letih imel kar nekaj problemov - zadnji konec je v ovinkih nosilo.
mazde pa..nisem slisal nobene slabe besede cez njo, res pa je da na nasem koncu niti ni dosti mazd tako da....

me pa po svoje veseli da vsi hvalite ta model mazde, ker mi je res pri usec...uces mi je tudi honda civic a kaj ko zopet ne vem nic o njih.... razen tega da ima porabo vecjo zaradi tega ker se avto obnasa poskocno sele pod visokimi obrati.

Ja accent bi bil dobra izbira, ampak je treba res biti pozorn na težave z rjo. Če je avto ob nakupo rjav je treba rjo čim hitreje kvalitetno odstranit in čim bolje zaščit pleh ampak rja bo čez kako leto vseeno vdarila na površje, tako da z accentom lahko pričakuješ da boš moral nekajkrat odpravljat težave z rjo, razen če naletiš na kak primer ki ni zarjavel ampak to bo bolj težko. Mazd ne poznam, ampak tudi jaz nisem slišal kaj slabega o njih in bi bila pomoje kar dobra izbira, kot tudi kaka honda civic.

drajce
Nov uporabnik

Napisal/-a drajce Po nov 01, 2010 1:05 pm

kako je pa kaj z lego accenta na cesti?
na dosti forumih se pise o njih da majo poskocne motorje pa da je malo stroskov z njimi, nikjer pa ne pise nic o ostalih lasnostih.
mene osebno najbolj moti ce je avto premehak - se prevec nagiba v ovinkih ala katrca

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po nov 01, 2010 1:14 pm

accent je premehak definitivno
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Po nov 01, 2010 1:21 pm

Če želiš avto z dobro lego na cesti pa da je vzdržljiv naj bo to Honda Civic.Honde imajo res tehniko izpiljeno do zadnjega vijaka in je skoraj neuničljiva.
Mazda je tudi dobra izbira.

Poglej še za kakšno Micko,Nissana,Toyoto ???

drajce
Nov uporabnik

Napisal/-a drajce Po nov 01, 2010 4:28 pm

micka je? :roll: ?

ja gledam avcto z dobro lego + majhni stroski za vzdrzevat + da ni ravno prevec pozresen...

prioriteta je itak da je malo stroskov z njim 8)

honde pa...nvem na katerem forumu sem prebral da so ponavadi vse bile vozene pod visokimi obrati in da so zdaj zgonjene :/

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Po nov 01, 2010 4:50 pm

drajce je napisal/-a:micka je? :roll: ?

honde pa...nvem na katerem forumu sem prebral da so ponavadi vse bile vozene pod visokimi obrati in da so zdaj zgonjene :/

micka je Mitsubishi (lancer, carisma).
Tudi nezgonejne se dobijo, samo si je treba vzeti čas in najti kako dobro (mislim da jih je našlo kar nekaj uprabnikov tega foruma).

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po nov 01, 2010 5:19 pm

sam sem imel accenta in ti povem da ni bilo nikoli problemov kar se tice motorja. samo olje sem dolival in je.
problem pa je z rjo, ki se pojavi na zadnjih blatnikih in pa roke zelo rade zarjavijo. to je pa tudi vse.
jaz sem dal na njega trse in nizje fedre in ti povem da je bila razlika kot noc in dan (ceste se je drzal prau specialno) :twisted:
turbo inside

drajce
Nov uporabnik

Napisal/-a drajce Po nov 01, 2010 5:31 pm

se pravi da so vsi zgoraj nasteti avti ok, in bilokaterega izberem bo ok...

zdaj me pa se zanima kako je pri zavarovanju... ce imas 4 , 5 ali 3 vrata je kaj razlika v zavarovalnini?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po nov 01, 2010 5:42 pm

gleda se samo po moci. tukaj si lahko prekalkuliras malo ;)

http://www.amzs.si/?podrocje=5
turbo inside

drajce
Nov uporabnik

Napisal/-a drajce To nov 02, 2010 8:02 pm

kako se pa megani obnasajo? pa hyundai cupe? :)

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ To nov 02, 2010 8:37 pm

Jaz imam hyundai coupeja l.99 z 1.6 motorjem in ti povem, da mi je fenomenalen avto. Z njim nisem imel še nobenega problema, moraš pa paziti na rjo, ki rada udari ven na levem zadnjem blatniku in pa na zadnjem mostu. Kar se pa voznih lastnosti tiče, je pa odličen. Tudi ležeče policaje in luknje dobro požira, oprijem na cesti je dober in preglednost je zelo dobra. Glede na to, da je coupe, ima tudi nenavadno velik prtljažnik, kar mi je zelo všeč. Le vožnja na zadnjih sedežih je bolj za majhne ljudi :)
Rezervni deli so dokaj dragi, še posebej kar se tiče podvozja, avto pa je zelo požrešen glede na to, da tistih 115konjev ne galopirajo ravno tako kot bi morali. Povprečna poraba je okoli 8l/100km. Z res ekonomično vožnjo sem jo parkrat spravil tudi na 7.7(vožnja z največ 110km/h in brez naglega pospeševanja).

Če bi se spet odločal, bi ga ponovno izbral, saj mi je avto ne glede na naštete slabosti res všeč.

Glede na tvoj budget, bi ti predlagal suzuki swifta. Rezervnih delov imaš že na avto.net malo morje in za male pare, z njihovimi mašinami praktično ni problema, so zelo poskočni in obenem pijejo smešno malo. Cel avto pa lahko razstaviš z navadnim izvijačem in desetko ključem :) Njihova ahilova peta so rjasti pragovi. Če najdeš zdravega in se ga odločiš kupiti, brž po pločevinko ali dve zaščite za podvozje in dobro zaščiti :)

lp AS_
GTi rocks?!

drajce
Nov uporabnik

Napisal/-a drajce Sr nov 03, 2010 7:57 pm

najlepsa hvala za odgovore :)

kaj pa kaka spletna stran z safety testi tehstarejsih avtomobilov se da dobit?
iscem in iscem samo ne najdem :/ eu ncap pokriva samo novejse modele :/

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Sr nov 03, 2010 8:11 pm

fare:: upam da si dal tega volvota po nesreč u to temo. ker ko volvo crkne,je najbolše da ga direkt tam pustiš kjer je crknil.

avtorju teme pa: kaj želiš ti za 500e? sploh nevem kaj tako kompliceraš.

drajce
Nov uporabnik

Napisal/-a drajce Sr nov 03, 2010 8:22 pm

kaj kaj..... hocem za mali danar dober avto, da bo malo stroskov z njim pa da se bom lahko naslednji 2,3, ali pa celi 4 leta normalno peljal.
to pa sprasujem zato ker nimam dnarja..ce bi mel denar ne bi nacel te teme ampak bi si kupu kar mi pase....
in me ne bi zanimao toliko razlicnih info ker bi mi blo useeno a se kvari, poraba,...itd

in ne vem nic o avtomobilih te generacije ki stanejo 500 euru, zato se informiram...ce bi imel dosti dnarja se ne bi tako oberemenjeval se s tem...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: esem in 19 gostov