Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Moros
Nov uporabnik

RENAULT MASTER

Napisal/-a Moros Pe nov 05, 2010 12:24 pm

Pozdravljeni. Ali mi lahko svetujete oz. podate mnenje o RENAULT MASTERju (L3H3 ali pa L2H2) letnik 2000 do 2005? Imam namen kupiti tak kombi a sem slišal ..., da se "baje" ogromno kvarijo in da imajo lastniki same probleme? A je to res? In kaj mi svetujete, da pazim pri nakupu takšnega vozila, saj prvič kupujem kombi. Hvala, LP.
legijatujcev.com

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: RENAULT MASTER

Napisal/-a kljukec Pe nov 05, 2010 1:00 pm

mi mamo dva- mislim da 2005 in 2006 letnik- 120km l2h2- do sedaj razen ene servo pumpe vse ok- res pa je da ne delamo veliko km
glede na ceno je vsaj pri novem bil takrat best buy

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe nov 05, 2010 1:07 pm

Mi z našim novim, mislim da 2001, nismo imeli težav, prav tako nisem zasledil, da bi jih imel kdo drugi kaj dosti. Najbolje bi bilo, če poznaš koga, ki dela na Pošti recimo v PLC-ju v Lj, kjer imajo v Sloveniji definitivno največ izkušenj s temi kombiji in tudi razna maltretiranja pretrpi vozni park. Novejši model sem vozil par mesecev in se je glede na splošno ravnanje z njim zelo dobro obnesel.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Moros
Nov uporabnik

Napisal/-a Moros Pe nov 05, 2010 6:23 pm

Hvala za odgovre. Morda še kdo z kakšno izkušnjo...?
legijatujcev.com

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Pe nov 05, 2010 6:33 pm

Mamo letnik 05, res da nima dosti km sam do zdaj nismo meli dobenih problemov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe nov 05, 2010 7:00 pm

Osebno poznam par fantov, ki ga imajo ( pač taka služba), in razen rednega vzdrževanja z nekaj svetlimi izjemami kaj hujšega na avtih ni bilo. Je res, da renaultov 2.5dci 120km nalogo opravlja zelo solidno in še presneto hiter je lahko. Je pa seveda vse odvisno od vzdrževanja in nege le tega.

Osebno ko sem konec lanskega leta kupoval kombi je bil master tudi v igri a žal n a koncu ga nisem dobil tako ugodno kot jumperja pa še krajši je bil. Zato je padel jumper.

Moj predlog je da najdeš enega lepo ohranjenega in redno serviseranega. Pa pozoren bodi na barvo ob strani kakšna je ( zaradi nalepk), če so bile na avtu. Če se vidi kaj piše ti stric googl lahko veliko pove o te firmi. Pa mogoče ga kdo pozna s ceste.

Uspešen nakup ti želim.

lp

Uporabniški avatar
Moros
Nov uporabnik

Napisal/-a Moros Ne nov 07, 2010 12:54 am

Ponovno hvala za nove izjave. V bistvu je zmeraj tako, da si ob takšnih izjavah vseeno postavimo vprašanje ali je res ali ne. Kakor koli že, hvala za vsaj malo razjasnitev teh pomislekov.
LP
legijatujcev.com

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne nov 07, 2010 4:07 pm

2.5dti je ivecotov motor. Nasplošno je master vzdržljivejši in večji v tovornem prostoru od fiat/psa trojčkov
LP Rok

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne nov 07, 2010 4:57 pm

Drocky je napisal/-a:2.5dti je ivecotov motor. Nasplošno je master vzdržljivejši in večji v tovornem prostoru od fiat/psa trojčkov

Nevem kaj misliš ti ampak 2.5 je obstajal samo diesel, če se jast ne motim. To govorim za renault. Obstajal je 2.8 dti in 2.5 dci ( novejši ). Je pa prvi obstajal v različici 85kw in drugi v različici z 74, 88 in 110 kw- ti. Govorti o vzdržljivosti je zame popolna nesmisel, ker vsak bo trdil svoje ampak sem pa 100%, da master ni bolj vzdržljiv od ducatota in kompanije. Vsaj o med leti 2000 in 2006. Kaj pa bo z novimi pa bo čas pokazal. Trojica( fiat, citroen in peugeot ) je z lansiranjem novih modelov brcnila v popolno temo kar se tiče kakovosti in ostalih stvari. Mislim, da slabših kombijev še niso naredili in kvaliteta na račun šparanja zelo trpi in še bol bo v prihodnosti. Da o zmešnjavi z posojanjem motorjem in menjalnikov sploh ne govorim.
Kar se tiče motorjev sem 99.99%, da v masterju ( 2.5 dci) niso ivecotovi ampak renaultovi. Pa tudi, da se do prihoda novega ( 2010 ), master ni mogel kosati v prostornosti tovornega prostora.

lp

p.s. Kar se tiče kvalitete in ostalih stvari v drugem delu mojega posta govorim iz lastnih izkušenj.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne nov 07, 2010 7:09 pm

v službi imamo že drugega masterja in sploh ni problemov. je pa 120 konjsi povišan in podaljšan in se vozi res povsod po terenu. gre pa proti 300k km...sam motor pa za tako veliko kišto res solidno potegne.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Moros
Nov uporabnik

Napisal/-a Moros Po nov 08, 2010 4:48 pm

Kolikor vidim oz. preberem Masterji niso na slabem glasu.
legijatujcev.com
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov