Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Za 500 evrov ljudje pričakujejo NOV avto

Napisal/-a tiguan Po nov 08, 2010 12:51 pm

Le s težka pišem tole, sem povsem šokiran, kaj zaboga ljudje pričakujejo avto za 500 evrov, gledajo vsako podrobnost, na začetku sem bil POŠTEN prodajalec, ko sem se dobil s kupcem sem mu povedal, kaj vse bi bilo dobro zrihtati, popravit, ...potem ga pa čisto mine nakup, pa človek božji ne kupuješ avto za 5000 evrov, ampak za 500 evrov, in teli Bosančki se naj speljejo nekam, pa dajo nam mir, samo o ceni bi se rad pogajal, pa iščejo take majhne podrobnosti pa delajo neke primerjave. :lol:

V glavnem tud pisat ne morem, ker sem šokiran, ko bi le vedel ga bi zakuril pa se požru za teh 500 evrov ali pa ga na odpad raje peljal, te kupci te psihično čist zamorijo, dobesedno te potunkajo, kličejo ob 6.00 uri ali pa ob 23.00 uri.

OFF:
Prodajal sem Korejca Accenta l.98 z GLS opremo, zadaj je bil rjast, drugje nič, motor razen pitja olja je delal OK, podvozje sem dal pregledat par mesecev nazaj vse cool, samo predkratkim je zgleda ena gumica na roki postal slabša ali pa nosilec in še zadnja napaka je bila, da je v višji prestavi kdaj malo cuknil (mogu bi menjat benc.filter), pa CZ ni delalo, vse ostalo je bilo brezhino.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Re: Za 500 evrov ljudje pričakujejo NOV avto

Napisal/-a croma_man Po nov 08, 2010 12:55 pm

in zdej se bolše počutiš? :mrgreen:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po nov 08, 2010 12:56 pm

Počas se postavljam na noge od psihe.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po nov 08, 2010 1:09 pm

dejstvo je da je danes trg prenasičen z avti ki jim "ne manjka veliko" ampak ker spadajo v rubriko 500-1000€ je ciljna skupina pač znana (export dole)
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po nov 08, 2010 1:15 pm

poznam primer pri prodaji motocross motorja l.2001 pri frendu, cena 1500€

je tip rekel, da da zanj 1200€ in smo zavrnili, čez čas kliče in reče da pride pogledat, in potem reče kar, ja sva se že po tel. zmenila

o ceni 1200€, motor je bil ohranjen, in potem je hotel dat 1200€ smo ga samo odslovili mrhovinarja

potem motorja vseeno še pol leta ni mogel prodat in ga je res dal za 1200€, čeprav je bil dejansko vreden svojega denarja ampak

ponudba > povpraševanje in redki se sploh prodajo.

pa je bil na motorju menjano vse kar je bilo potrebno, vilice servisirane, menjano olje in nvemkajuse no3 cena 300€, potem

gumo sem mu jaz dal zadnjo, zmeraj gledan motor itd.. potem pa ga prodaš enmu butcu, k vem da ga ne bo nikoli

več tako gledal, kot je bil :?

trenutno bom tudi jaz prodal cross motor, pa je zadna guma fuč, drugo use ok, deluje bp. pa se sprašujem, če

se sploh splača menjat gumo, glede na to da je potrošni material in da mi bo kupec itaq zbiv ceno...
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po nov 08, 2010 2:00 pm

Kaj si potem prodal ali ne. Kaj se ukvarjaš s temi preprodajalci....Sem ti že par dni nazaj ponudil toliko,
pa še malo živcev bi prišparal...
Lep dan!

Uporabniški avatar
pistON
Nov uporabnik

Napisal/-a pistON Po nov 08, 2010 2:09 pm

Ne vem zakaj pri tvojem postu ni bilo gumba "citiraj", tako da citiram:
OFF:
Prodajal sem Korejca Accenta l.98 z GLS opremo, zadaj je bil rjast, drugje nič, motor razen pitja olja je delal OK, podvozje sem dal pregledat par mesecev nazaj vse cool, samo predkratkim je zgleda ena gumica na roki postal slabša ali pa nosilec in še zadnja napaka je bila, da je v višji prestavi kdaj malo cuknil (mogu bi menjat benc.filter), pa CZ ni delalo, vse ostalo je bilo brezhino.

Oprosti, ampak za tole kar si opisal, bi ti jaz ponudil ... mogoče... če sem zelo dobre volje... 50€. Sploh nisem pogledal na avto.net, tako da se mi niti ne sanja, koliko so približne cene takih avtov, pa vseeno.
You just better start sniffin' your own
rank subjugation jack 'cause it's just you
against your tattered libido, the bank and
the mortician, forever man and it wouldn't
be luck if you could get out of life alive.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po nov 08, 2010 2:18 pm

Cene so zelo nizke, je LS accent in GLS, moje je bil GLS imel je servo, 2x airbag, el.pomik stekel, nast.zunanj ogledala, ...

Poglej mal druge avte l.98 oz. 99.

Drugače sem pričakoval cca 550 evrov, ampak ljudje, ki gledajo vsako malo podrobnost so pa za mene bed*ki na kubik.
Član od leta 2004

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Po nov 08, 2010 2:23 pm

tiguan je napisal/-a:... ampak za 500 evrov, in teli Bosančki se naj speljejo nekam, pa dajo nam mir, samo o ceni bi se rad pogajal, pa iščejo take majhne podrobnosti pa delajo neke primerjave. :lol: .

S tem si mariskaj povedal o sebi...

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Po nov 08, 2010 2:25 pm

Tudi med avti za 500 eur se lahko izbira, ALI PAČ NE?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po nov 08, 2010 2:30 pm

spomni se malo kak si ti kompliciral ko si ono hondo kupoval. Pa še vedno so te napizdli z njo...
Tu pa maš tut polno nekih malih napak na avtu. CZ ne dela, cuka v 5. prestavi, rjast, roka ali nosilec za zamenajt. WTF tu maš stroškov u luftu skor za ceno avta, če hočeš nardit tak ko treba in če nimaš nobenga poznanga mehanika in ličarja.
LP Rok

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po nov 08, 2010 2:52 pm

Meni je zanimivo, ko je en znanec kupoval avto je gledal oglase na avto.net. In gleda opis, pri 95% piše odlično, čeprav so bili vsi avti preko 10let in ravno odlični ne morejo bit, razen, če jih je sv. marija vozila. Pol pa pride do oglasa, ki ne piše, da je odlično ohranjen in ga niti pogleda ne in komentira "kašen mora šele ta bit, če ne piše, da je odlično ohranjen". Seveda ker je on pokvarjen verjame, da smo vsi. Jaz na avto zelo pazim, ampak zame je odlično ohranjen avto tak, ki ni nikjer niti milimeter oddrgnjen. Če bi jaz dajal oglas, ne bi napisal, da je avto odlično ohranjen, ker ga je nekdo na parkirišču z vrati krstil, zato taki naivneži ga sploh ne bi prišli pogledat, čeprav je avto res odličen in bi šli kupit kakemu dealerju, ki vse zavije v darilni papir, ko pa pripelješ domov je jok.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po nov 08, 2010 3:18 pm

ko je kolega prodajal kak avto, je vedno v opombe napisal "cena je zadnja" pa so vseeno hotel neki glihat in barantat.
ko pa je kdo prišel kupovat, so pa vedno hotel še neki zbijat ceno. kolega avto zapre, zaklene, in gre...
kratko in jedrnato. brez pregovarjanja
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po nov 08, 2010 4:17 pm

pistON je napisal/-a:Oprosti, ampak za tole kar si opisal, bi ti jaz ponudil ... mogoče... če sem zelo dobre volje... 50€. Sploh nisem pogledal na avto.net, tako da se mi niti ne sanja, koliko so približne cene takih avtov, pa vseeno.

Veš kaj, 50€ staneta 2 gumi z zračnicama za mojga gorca. Če misliš, da je avto vreden toliko kot 2 gumi, milorečeno čudno razmišljaš. Avto, ki je tehnično pregledan, normalno vozen, ima gume še vsaj za 2 leti in načeloma vse deluje, ne more biti vreden manj kot 500€. Še posebno če ima letno vinjeto.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po nov 08, 2010 4:59 pm

Drocky je napisal/-a:spomni se malo kak si ti kompliciral ko si ono hondo kupoval. Pa še vedno so te napizdli z njo...
Tu pa maš tut polno nekih malih napak na avtu. CZ ne dela, cuka v 5. prestavi, rjast, roka ali nosilec za zamenajt. WTF tu maš stroškov u luftu skor za ceno avta, če hočeš nardit tak ko treba in če nimaš nobenga poznanga mehanika in ličarja.

Ko sem hondo kupoval je blo velik več gnarja v igri, očitno ne ločiš med seboj vsote.
Zajebal se nisem NIČ, samo ni mi bila všeč. Pač nek britanski model.

CZ nebi rihtal pri accent, ker se lahko ročno zaklepa vrate tud LS nima CZ.
Cuka res samo tja in sem, ne pa vsakič (bencinski filter ali pa svečke v najslabšem primeru kabli)
Rjast je vsak avto, ki ima 12 let + in še nisem vidu accenta l.95-99, da nebi bil rjast.
Roka ali nosilec to stane 20-30 evrov + mehanik

Zdej pa zračunaj kolk je to stroškov. Za 50 evrov se ga zrihta, če bi sam tole delal, za porabo olja pa so bli krivi tefloni ...

Da se je avto prodal bolj slabo je vzrok KOREJC, korejci že od nekdaj niso mel cene, so pa zanesljivi.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po nov 08, 2010 5:04 pm

pred pol leta smo prodajali felicijo 96

praktično malenkost rje na prtljažnem pokrovu, prvi lastnik, 130.000, brez kakršnekoli okvare

in cena ? 450 EUR

:roll:

trg, fantje

mehanik ima za foro še vedno reno petko. in ker rabi menjat izpuh je v absurdni situaciji: namesto novega izpuha si lahko za isti denar privošči enak avto

škoda da je ljudem bolj važen luksuz (verjetno je tudi varnost v igri). lahko bi živeli namreč mirneje, brez kreditov...

in še nekaj: cena omenjenega avta s toliko napakami je nižja od 500 EUR..

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po nov 08, 2010 5:04 pm

Energetik81 je napisal/-a:
pistON je napisal/-a:Oprosti, ampak za tole kar si opisal, bi ti jaz ponudil ... mogoče... če sem zelo dobre volje... 50€. Sploh nisem pogledal na avto.net, tako da se mi niti ne sanja, koliko so približne cene takih avtov, pa vseeno.

Veš kaj, 50€ staneta 2 gumi z zračnicama za mojga gorca. Če misliš, da je avto vreden toliko kot 2 gumi, milorečeno čudno razmišljaš. Avto, ki je tehnično pregledan, normalno vozen, ima gume še vsaj za 2 leti in načeloma vse deluje, ne more biti vreden manj kot 500€. Še posebno če ima letno vinjeto.

vprašanje.....

PS 50 eur je vreden, če ima poln tank :arrow: še to vprašanje - "pistON" mu je prav napisal....

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po nov 08, 2010 5:07 pm

In kaj bi ti rad zdej povedal ?
Da prodajas avto in ga ne mores prodat ?
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Po nov 08, 2010 5:12 pm

Avtorja teme bi vprašal kakšna se mu zdi poštena cena za ta avto?

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Po nov 08, 2010 5:16 pm

sašo5 je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:

vprašanje.....

PS 50 eur je vreden, če ima poln tank :arrow: še to vprašanje - "pistON" mu je prav napisal....

In zakaj po tvoje ne bi bil normalno vozen? malo komentiraj...

Ok, 500€ res ne bi dal zanj, da bi bil pa tako butast in pribil da je vreden samo 50€ pa tudi nisem...
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: esem, Google [Bot] in 17 gostov