Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

denisdeco
Nov uporabnik

Renault Scenic vs. Citroen C4 Picasso

Napisal/-a denisdeco Po nov 08, 2010 4:48 pm

Zdravo,

Kupujem rabljen avtomobil in me zanima vaše mnenje v teh dveh primerih in na splošno med tema dvema modeloma.
Kakšni so povprečni stroški sesvisov, skrite napake, poraba....

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4154318&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4209788&show=1

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Re: Renault Scenic vs. Citroen C4 Picasso

Napisal/-a Kalos Po nov 08, 2010 5:08 pm

Scenic je super, imamo doma, sicer šibkejši motor. Poraba je pa če ga teraš okoli 6, pod 6 pa je z normalno vožnjo. Napak ni bilo, edino klima se je pokvarila, baje pa da gre rado sistem za dvig šip pa to v franže, čeprav tega še nismo izkusili...

Kar se tiče Picassa, nimam pojma, ampak notranjost tega avtomobila je zame svetska. To je pa vse kar sem izkusil na avtosalonu :)
Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po nov 08, 2010 5:28 pm

vsekakor scenic, jaz vozim sicer novi model, sem zelo zadovoljen (1.5 cdi 105KM) in 6. prestava je zakon, avto zelo tih zaradi te prestave na avtocesti.
poraba se super, priporočam
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

denisdeco
Nov uporabnik

Napisal/-a denisdeco To nov 09, 2010 7:07 pm

Ali še kdo Citroena priporoča?

Koliko pa pridejo redni servisi (olje, filtri......) oz. glavni servis (jermena, šponarji, pumpa....)

Res pa je, da so povprečno Scenici cenejši kot C4 Picasso (podobna oprema, kilometri, letnik).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 09, 2010 7:21 pm

Najprej probaj oba.
C4 Picasso je najbolj zanesljiv (najmanj okvar) kompakten enoprostorec v vseh raziskavah, je bolj zanimiv, šipa (nad glavo) nekaj doda, nekaj doda še slab sloves Scenicov (starejših, novejši so boljši) in razlika v ceni je tu.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To nov 09, 2010 7:58 pm

Aja danes je šel še avspuh na Scenicu se mi zdi...

Za servis na Renaultu pa ne vem ker je pisan na firmo in nimamo vpogleda v to...
Slika

denisdeco
Nov uporabnik

Napisal/-a denisdeco Če nov 11, 2010 7:50 pm

Kaj pa mislite o cenah, se mi zdi, da ima Picasso dokaj visoko ceno glede na to da je uvožen in letnik 07.

Glede Scenica pa ne vem za koliko bi lastnik še lahko spustil ceno.

Moje mnenje je, da je Scenic bolje ohranjen in zaupanja vreden, vendar kar se pa okvar tiče mislim, da ima tukaj prednost Picasso, ali se pač motim??

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Pe nov 12, 2010 7:22 am

Picasso je mogoče res mal drag..

Sam sem pred par dnevi nabavil pri neki drugi firmi v Lj ( ne bom pisal, da ne bo reklame) po naročilu, C4 Picasso 2.0Hdi EXCLUSIVE z navigacijo, bixenon žarometi, svetla alcantara po sedežih, praktično čist vso opremo, isto km kot tvoj, zgodovina avta preverljiva na Citroen servisu...

Cena 13500€ . Je pa res, da moram zamenjat gume, ker niso glih neki biser, hehe.. Ampak sem to vedel že prej. Je bil pa prodajalec več kot ok. Še pred odločitvijo sem videl slike avta in vse podatke. Imam pa trenutno doma še ravno SCENIC-a 1.6 16v PRIVILEGE LUX, tudi praktično s polno opremo, 90000km prevoženih, star 6 let. Ravno tako je bil uvožen iz Nemčije pred štirimi leti in z rednimi servisi dela ko šus. Verjetno ga bom prodal, ker dva taka avtomobila nekak ne rabim, hehe :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 12 gostov