CheFF je napisal/-a:Po vsej verjetnosti bom zamenjal avto, nakupna cena 3000€-3500€, vseeno mi je ali je oldtimer ali je novejši.
Tedensko naredim od 400-550km, klima obvezno.
Sem pa v dilemi dizl, bencinar, ki ne pije več kot 7L ali pa kak malo močnejši in cenejši(nakupna cena) bencinar + predelava na plin, dizla se malo bojim zaradi večjih stroškov, ki jih lahko povzroči turbina, pumpa ali pa šobe.
Trenutni avto mislim, da bi mi bil vseeno prevelik strošek, če bi ga predelal na plin.
Prosim, da mi svetujete, kajti sam več nevem kaj bi.
CheFF je napisal/-a:Za 4 cilinderske motorje pride plinska predelava tam 1000-1200€, za mojega (6 cilindrov) pa od 1500€ naprej.
Trenutno imam audi a6 2.4 l.1998, nekako sem skeptičen glede plina.
CheFF je napisal/-a:Drži kar si napisal.
Koliko lahko pričakujem porabe plina, če ga predelam?
Dizl... ja fajn vsekakor ni, če mi odpove kaj od tega, saj novi turbo je okrog 600€, pumpa tudi tam nekje...
pixie je napisal/-a:to je tudi res...
samo moreš vedet da boš pri toliko kilometrih dnevno po vsej verjetnost iz golfa stopil zbit do zadne mišicevsaj rank a4/passat... ali pa kakšno francosko ladjo aka Citroen Xantia, XM... Renault Safrane...
ti avti so udobni in mehki
cobra11 je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme, priporočajte mi nekaj avtomobilov do 4000€ za mojo punco. Je voznica začetnica z frišnim ispitom, tako da kar na plan. Se mi pa zdi da je boljše za začetnika kupit avto za kakšenga jurčka, dva mar ne?
cobra11 je napisal/-a:Avto naj bo bencinar, čim manj moči sepravi kilovatov cim manj da je tudi registracija poceni. Poraba čim manjša, drugače pa tudi majhen avto nekaj podobno cliotu v obliki mišleno.
cobra11 je napisal/-a:Avto naj bo bencinar, čim manj moči sepravi kilovatov cim manj da je tudi registracija poceni. Poraba čim manjša, drugače pa tudi majhen avto nekaj podobno cliotu v obliki mišleno.
CheFF je napisal/-a:cobra11 je napisal/-a:Avto naj bo bencinar, čim manj moči sepravi kilovatov cim manj da je tudi registracija poceni. Poraba čim manjša, drugače pa tudi majhen avto nekaj podobno cliotu v obliki mišleno.
Toyota yaris, poraba baje 4-5l...