Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
more
Novinec

Kraj: ljubljana

Renault Twingo Wind

Napisal/-a more To nov 16, 2010 7:56 pm

Pozdravljeni vsi skupaj.

Splet naklučij je pripeljal do tega da se je žena ogrela za nov avto in sicer ima v mislih Wind-a. Vem malo neprimerno obdobje za nakup "kabrioleta" :?

Zanimajo me predvsem vaša mnenja in izkušnje v zvezi s tem avtomobilom. Meni osebno se zdi neuporaben in nekvaliteten, ter bi raje pogledal za kakšnim nemcem... :)

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Re: Renault Twingo Wind

Napisal/-a 207sport To nov 16, 2010 8:02 pm

glede kabrijoletov maš kr nekej izbere! od peugeota 308, vw eosa, opel astre...res pa da je wind najmanjši...

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG To nov 16, 2010 8:04 pm

more je napisal/-a:bi raje pogledal za kakšnim nemcem...
Potem ji pa kupi bmwja z4 :D .

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To nov 16, 2010 8:19 pm

Če te ne moti starejša karoserija je Astra CC zelo ugodna.

Kolega kupil in dobil 9000 EUR popusta.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To nov 16, 2010 8:43 pm

Sem ga imel na probi pred meseci in mene je pustil popolnoma hladnega.

še takratni kratek vtis za Reno forum..
Sicer pa ražočaran.. razen zadovoljivih sedežev in prijetnega volana je v avtu vse ostalo meni osebno zgrešeno. Manjka nek sredinski naslon za roko (morda le meni ker se ga vajen in svojega avta), notranjost nedomislena, boga z nekimi smešnimi knofi za reguliranje klime ipd.
Preglednost je enaka nič, dobro da je tkao majhen da dobiš malo občutka do kje pa koliko lahko greš. Izza volana se slabo vidi ročke (ko se ga navadiš seveda veš zakaj je katera in kakšne funkcije ima).
Odpiranje/zapiranje strehe je možno le v mirujočem stanju s zategnjeno ročno zavoro. Ko streho zapreš nazaj imaš občutek kot da jih boš resno dobil po glavi, kar malo nerodno tista streha pade dol.
Je pa res da se vse odvije precej hitro in se prostornina pritljažnika ne spreminja.
Prostora v avtu NIČ. Razne izza sedeža neke police. Prostor edino za telefon - tam kjer se odpira stekla.
No ja, predali na vratih ki pa niso ravno praktični za odlaganje kakšnih stvari ki jih potrebujemo na dosegu roke.
O vožnji, legi.. težko dosti povem. Ceste so mokre, tako da niso dovoljevale nekih resnih testov. Je pa kljub 195 / 45 16 gumam vožnja dokaj udobna in lepo požira luknje.
Motor 74kw oz. 100konjev, čeprav se mi je zdelo da jih ima 70. Razen na AC kjer me je presenetil in sem imel 170 - 175km/h kar hitro notri kaj več od tega nisem probaval glede na razmere na cesti pa tudi sicer mislim da kaj dosti več nebi pridobil (kakih 190 morda). Razen v dolino...

Prevozil okoli 120km od tega kakih 40km avtoceste, ostalo mesto in povprečna poraba 10,5l Shocked Laughing
Res pa da je bila vožnja precej dinamična. Ampak to mi pove dosti o vseh tistih ki neumorno pišejo o svojih porabah s podobnimi motorji

matias
Nov uporabnik

Napisal/-a matias Sr nov 17, 2010 11:35 am

Meni je avto simpatičen, vendar le kot 3. avto pri hiši. Vozil ga sicer še nisem, sem pa ga videl v živo in zaenkrat še kar pritegne kak pogled. V EVO magazinu sem zasledil test pa si poglej kako so ga ocenili: http://www.evo-magazin.si/?page=clanek& ... sebina=516

Uporabniški avatar
more
Novinec

Napisal/-a more Če nov 18, 2010 6:02 pm

matias je napisal/-a:Meni je avto simpatičen, vendar le kot 3. avto pri hiši. Vozil ga sicer še nisem, sem pa ga videl v živo in zaenkrat še kar pritegne kak pogled. V EVO magazinu sem zasledil test pa si poglej kako so ga ocenili: http://www.evo-magazin.si/?page=clanek& ... sebina=516

Hvala matias, sem si pogledal danes v reviji in še vedno nisem navdušen nad njim :? hvala vsem za komentarje.

Če že mora biti kabriolet, potem se nagibam k vw eos-u, ampak žensko prepričati v nekaj je skoraj misija nemogoče :lol:

Mogoče še kdo kaj več ve o Windu? Vsaka informacija je dobrodošla. Sicer pa bo drugi teden verjetni padla testna vožnja in bo veliko bolj jasno vse skupaj :-P

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če nov 18, 2010 6:35 pm

more je napisal/-a:
matias je napisal/-a:Meni je avto simpatičen, vendar le kot 3. avto pri hiši. Vozil ga sicer še nisem, sem pa ga videl v živo in zaenkrat še kar pritegne kak pogled. V EVO magazinu sem zasledil test pa si poglej kako so ga ocenili: http://www.evo-magazin.si/?page=clanek& ... sebina=516

Hvala matias, sem si pogledal danes v reviji in še vedno nisem navdušen nad njim :? hvala vsem za komentarje.

Če že mora biti kabriolet, potem se nagibam k vw eos-u, ampak žensko prepričati v nekaj je skoraj misija nemogoče :lol:

Mogoče še kdo kaj več ve o Windu? Vsaka informacija je dobrodošla. Sicer pa bo drugi teden verjetni padla testna vožnja in bo veliko bolj jasno vse skupaj :-P

Preden kupiš predlagam da avto najameta čez vikend in naj ga draga malce pelje, potem pa pripelji domov še EOS-a, mislim da se bo zelo hitro omehčala.

Z vožnjo sicer nimam izkušenj, sem si ga pa malce ogledal na avtomobilskem salonu. Na pogled je sicer zanimiv. Sedeži so prijetno športni, vse ostalo pa žal ni na nivoju. Prostora je malo, streha za mojih 190 cm prenizka, saj do stropa ostane samo za dva prsta nad glavo. Sredinska konzola pa je za moj okus prenizko.

Na kratko od zunaj zanimiv avtomobilček, znotraj pa me je pustil povsem hladnega.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Če nov 18, 2010 8:35 pm

Se dobro, da izbiras med twingom, ki te prsu nekje 18k eur in eos, ki te bo z opremo prsu se enkrat toliko.
:)

Uporabniški avatar
matej1357
Novinec

Napisal/-a matej1357 Če nov 18, 2010 9:16 pm

pozanimaj se kako je z puščanjem vode ker je bil kar velik problem pri windih. voda je puščala pri strehi. mogoče so pa ta problem že odpravili...

Uporabniški avatar
more
Novinec

Napisal/-a more Sr nov 24, 2010 10:54 pm

matej1357 je napisal/-a:pozanimaj se kako je z puščanjem vode ker je bil kar velik problem pri windih. voda je puščala pri strehi. mogoče so pa ta problem že odpravili...

Prodajalec o tem ni vedel ničesar. Zanimivo :D

Avto sva si ogledala in "spregledala" da ni to to.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če nov 25, 2010 10:30 am

matej1357 je napisal/-a:pozanimaj se kako je z puščanjem vode ker je bil kar velik problem pri windih. voda je puščala pri strehi. mogoče so pa ta problem že odpravili...

Od kod podatki? Težave so bile, temu ne oporekam, samo predno je stekla serijska proizvodnja.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov