Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

LooK
Nov uporabnik

Kateri avto ~10k€

Napisal/-a LooK Pe nov 19, 2010 12:41 pm

Izmed naštetih, prosim za čimveč informacij. Avto bo vozila mama. Je pa zamenjava za stari Audi A3 1.6, ki je žal neprestano na servisu in je očitno preživel svoje. Res nesreča s servisi. Ni ravno preveč skrbna voznica :D , tako da je zelo pomembno da ni avto preveč občutljiv na nevešče voznike :) Pogoj je, da je avto preprost, dokaj poceni za vzdrževanje, ima 5 vrat...Bencin ali dizel, ne vemo še. Bencin, ker je po moje manj občutljiv, dizel pa ker je treba manj šaltati (ja mama ne mara preveč šaltanja in tu navor pride zelo prav :) ) Je pa tudi malo lažji za vozit.
Torej razmišlja se o:

-Kia Ceed - info o motorjih, kakšne posebne težave?
-Hyundai i30 - enako kot zgoraj
-Fiat Bravo (tu pomoje samo JTD pride v poštev, bencin in fiat mi že po defaultu ne diši ;) )
-Ford Fiesta (ta bi se kupila nova), verjetno ni slaba izbira? Kakšen info o 1.25, 1.4 in dizlu? Pa še kakšen popust se sigurno dobi...
-Ford Focus (če bi se našel lep, z ne preveč KM)

-še kakšna podobna opcija? Prosim brez francozev, samo to:) Ker bom potem jaz kriv, ko bo kaj šlo, kaj sem pa to predlagal:)
Sam osebno preferiram japonce, samo se ne spomnim nič v tej klasi in zahtevah. Civici okoli 2005 - jih praktično ni, Mazda 3 pravi da ne, Corolla...hm raje potem Kio?

Hvala za odgovore!

LooK
Nov uporabnik

Re: Kateri avto ~10k€

Napisal/-a LooK Pe nov 19, 2010 12:46 pm

Aha Toyota Auris mogoče še, verjetno precej vzdržljiva zadeva? Je pa verjetno malo starejši, da pade pod 10k€...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Kateri avto ~10k€

Napisal/-a Energetik81 Pe nov 19, 2010 12:48 pm

I30 in Ceeda boš težko dobil, ker se jih malo prodaja, edino če naletiš na kakšen prevzem lizinga, kar sem že velikokrat opazil. Boš pa moral pri teh dveh vzeti dizla, ker bencinarji v Kii in Hyundaiu so zelo naviti, kar pomeni malo navora v manjših obratih in dokaj veliko šaltanja, če hočeš performanse. So pa zanesljivi.
Če mama ne ravna prav nežno z avtom, si lahko omisliš tudi kakšnega Foresterja, recimo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: esem, Google [Bot] in 17 gostov