Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Astra H

Napisal/-a barossa45 So nov 20, 2010 7:32 pm

Zdravo.
Zanima me, če se komu sanja ali dajo kašen popust na astro H.
Zdej na avto.netu je nova za 12€. Naprimer da prideš janarja in kupiš lanski letnik :D
Je že kdo mogoče bil v taki situaciji, in koliko popusta je bilo?
L.p
[img]http://www4.slikomat.com/11/0430/jln-astra.jpg[/img]

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Re: Astra H

Napisal/-a hribko So nov 20, 2010 7:49 pm

men so dal 4500 popusta,tko da sem dal zanjo 13800
če bi jo pa 14 dni poznej vzel bi pa še dobil kao 500 božičnega popusta

da bi pa kupil lanski letnik pa lahk pozabiš ker se vpiše kdaj je bla kupljena in je potem kao tisti letnik

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So nov 20, 2010 7:55 pm

hribko je napisal/-a:men so dal 4500 popusta,tko da sem dal zanjo 13800

da bi pa kupil lanski letnik pa lahk pozabiš ker se vpiše kdaj je bla kupljena in je potem kao tisti letnik

To ni res. V homologaciji piše, kdaj je bil avto pripeljan (se ne da spreminjat) in lahko tudi dve leti stoji nov bo v homologaciji pisalo še zmeraj recimo letnik 2008 čerav je bil prvič prodan oz registriran leta 2010

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So nov 20, 2010 7:58 pm

pskoda je napisal/-a:

To ni res. V homologaciji piše, kdaj je bil avto pripeljan (se ne da spreminjat) in lahko tudi dve leti stoji nov bo v homologaciji pisalo še zmeraj recimo letnik 2008 čerav je bil prvič prodan oz registriran leta 2010

men povsod piše isti datum,in v prometni in v homologaciji
avto sem pa kupil 14 dni nazaj

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Napisal/-a barossa45 So nov 20, 2010 8:01 pm

Jah mi smo kupil leta 2004 cliota, januarja. Bil je pa letnik 2003 tko da smo dobil popust. Samo zanima me če je pri oplu tudi tako :D
Zelo se mi dopade black%white sam je pa prec enga jurja€ dražja ;)
Pol se nespalača čakat januar pravte ? =P

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So nov 20, 2010 8:09 pm

hribko je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:

men povsod piše isti datum,in v prometni in v homologaciji
avto sem pa kupil 14 dni nazaj

Pglej datum izdaje COC dokumentacije na homologaciji, mislim da je prva stran. Če imaš tudi tam isti letnik, potem so ti dal popust zaradi xy stvari ne pa zaradi letnika.

Če kupiš nov avto lanski letnik, ti morajo dati popust, ker avto je izgubil na vrednosti čeprav je nov

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Napisal/-a barossa45 Ne nov 21, 2010 1:06 am

Potem nobeden ne ve kašen popust je prbližno pri takemu avtomobilu za lanski letnik ?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne nov 21, 2010 12:09 pm

barossa45 je napisal/-a:Potem nobeden ne ve kašen popust je prbližno pri takemu avtomobilu za lanski letnik ?

Popusti bodo kar veliki, malce je odvisno od tega kakšna akcija bo takrat v veljavi in morda se boš dogovoril še za kako dodatno malenkost. Bolj kot cena me pri oplu zmoti njihov način poslovanja. Sem pred pol leta tudi sam kupoval avto v tem rangu in cene so res ugodne, vendar le če kupuješ na lizing. Takoj ko omeniš plačilo s kreditom ali bog ne daj gotovino kot v mojem primeru popusti izpuhtijo, saj je njihov glavni kupec hišni lizing in kot tak dobi precej boljše popuste kot jaz ali ti. Zato te preprosto prisilijo k nakupu preko lizinga in vsem kar tak nakup prinese.

Na kratko zaradi nemogočega odnosa do kupcev mene pri Oplu ne bodo več videli. Potem pa naj prodajajo lizing hiši avtomobile če jih bodo lahko.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne nov 21, 2010 12:09 pm

barossa45 je napisal/-a:Potem nobeden ne ve kašen popust je prbližno pri takemu avtomobilu za lanski letnik ?

Popusti bodo kar veliki, malce je odvisno od tega kakšna akcija bo takrat v veljavi in morda se boš dogovoril še za kako dodatno malenkost. Bolj kot cena me pri oplu zmoti njihov način poslovanja. Sem pred pol leta tudi sam kupoval avto v tem rangu in cene so res ugodne, vendar le če kupuješ na lizing. Takoj ko omeniš plačilo s kreditom ali bog ne daj gotovino kot v mojem primeru popusti izpuhtijo, saj je njihov glavni kupec hišni lizing in kot tak dobi precej boljše popuste kot jaz ali ti. Zato te preprosto prisilijo k nakupu preko lizinga in vsem kar tak nakup prinese.

Na kratko zaradi nemogočega odnosa do kupcev mene pri Oplu ne bodo več videli. Potem pa naj prodajajo lizing hiši avtomobile če jih bodo lahko.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 21, 2010 3:13 pm

Imam podobne izkušnje kot predhodnik.

Zato pa imajo zelo velik osip starejših kupcev - predvsem pri Corsah.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne nov 21, 2010 3:21 pm

tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

Se strinjam glede tega kar praviš o nakupu na gotovino. Ravno to me je pred leti odvrnilo od nakupa astre, ker avto sem hotel kupit na gotovino in (in ne na lizing kot so me prepričevali trgovci) takrat se je popust prepolovil. In sem šel raje konkurenci kjer so bili gotovine zelo veseli.

Mikki
Nov uporabnik

Kraj: Mozirje

Napisal/-a Mikki Ne nov 21, 2010 3:33 pm

Glede nakupa. Pojdi v eno avtohišo in ti naj naredijo točno po specifikaciji kaj želiš en predračun. Potem pa se je smiselno pozanimati za konkretno to konfiguracijo v več avtohišah. Ti povem razlike so ponekod ogromne.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne nov 21, 2010 3:36 pm

ban je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

Se strinjam glede tega kar praviš o nakupu na gotovino. Ravno to me je pred leti odvrnilo od nakupa astre, ker avto sem hotel kupit na gotovino in (in ne na lizing kot so me prepričevali trgovci) takrat se je popust prepolovil. In sem šel raje konkurenci kjer so bili gotovine zelo veseli.

Pa sta vidva preračunala, koliko pride avto na lizing z popustom ali avto na keš brez popusta? Če vse preračunaš prideš do zaklučka da avto preplačaš, čeprav je vštet popust, ne veliko ampak ga

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 21, 2010 3:38 pm

Vsi smo preračunali - ampak na keš te po domače odjeb...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne nov 21, 2010 3:43 pm

Zanimivo, jaz sem ga pa na keš plačal in me sploh niso vprašali če bi na lizing vzel - jaz pravim na fafing :lol:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne nov 21, 2010 3:47 pm

tukaj mam en primer, ce bo pomagal...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4014082&show=1

tale astra je na gotovino preko 15.000 eurou (koliko tocno se ne spomnem)
preko njihovega lizinga (ce se ne motim nima veze na koliko let) pa je cena okoli 12.700.

vsaj tko je blo mesec nazaj. zdej pa lahko da je se kak popust na novo ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne nov 21, 2010 4:38 pm

ne vem, kaj vam ta leasing take probleme dela!? Če maš keš za cel avto, daš pač maksimalen polog (ponavad okol 80%) in najkrajšo dobo odplačevanja (ponavadi 1 leto), pa je velka verjetnost, da še ceneje prideš, kot če bi celga na keš odplaču. A se počutite manj vredno, če morte sosedu povedat, da mate avto na leasing?
Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne nov 21, 2010 6:19 pm

barossa45 je napisal/-a:Zdravo.
Zanima me, če se komu sanja ali dajo kašen popust na astro H.
Zdej na avto.netu je nova za 12€. Naprimer da prideš janarja in kupiš lanski letnik :D
Je že kdo mogoče bil v taki situaciji, in koliko popusta je bilo?
L.p

ne vem če je še, ampak februarja smo kupili astro H za 11.000€ ker je prišel nov model, pogoj je samo da kupiš na leasing.

kupili smo jo pri SAWALU

lp
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne nov 21, 2010 6:26 pm

IcEm4n je napisal/-a:ne vem, kaj vam ta leasing take probleme dela!? Če maš keš za cel avto, daš pač maksimalen polog (ponavad okol 80%) in najkrajšo dobo odplačevanja (ponavadi 1 leto), pa je velka verjetnost, da še ceneje prideš, kot če bi celga na keš odplaču. A se počutite manj vredno, če morte sosedu povedat, da mate avto na leasing?

pa vzameš na lizing na samo 2 leti, ne vem.. akcija je bla, če vzameš na lizing potem smo dobili popusta 1000€, če si pa butec pa daš gotovino

ne vem kaj eni komplicirate :roll:
Zadnjič spremenil zuzek, dne Če sep 22, 2011 7:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alergičen na rjo

Ndrej
Nov uporabnik

Napisal/-a Ndrej Ne nov 21, 2010 9:33 pm

zuzek je napisal/-a:ne vem kaj eni komplicirate :roll:

Mogoče to, da če imaš keš za avto, pač nočeš vzet na lizing... Plus si morda razmišljal da vsi ne moremo vzet lizinga, zaradi takšnih in drugačnih razlogov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: esem in 15 gostov