Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Špan vs AH Kras - rabljena vozila?

Napisal/-a fare Ne nov 21, 2010 10:44 pm

Oj,
mene zanima kak je kaj z nakupom rabljenga avta pri Španu ali AH Kras?
Ima kdo kakšne izkušnje, od kod uvažajo avte itd...?
Malo nam je v oči padel ta C4 Picasso(moji nežnejši polovici):
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3976709&show=1
Obenem pa je meni osebno bolj všeč taka 5kica(Mazdina zanesljivost pa mi je sploh všeč):
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3995882&show=1
kaj mislite?
lp.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Špan vs AH Kras - rabljena vozila?

Napisal/-a esem Ne nov 21, 2010 11:22 pm

Mislimo, da bo treba osvežit info o zanesljivosti.
Po Adac-ovih statistikah je C4 Picasso že leta najbolj zanesljiv kompakten enoprostorc, Mazda 5 pa npr tu šele 7.!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne nov 21, 2010 11:27 pm

Kaj pa to od JD?
http://www.whatcar.com/car-news/jd-powe ... pvs/250115
Kaj vem a res držijo te raziskave od ADACa in JDja?
lp.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne nov 21, 2010 11:34 pm

JD nima statistike o okvarah, pač pa anketo o zadovoljstvu z avtom. Pri tem imajo okvare manj kot četrtino teže ("• Quality and reliability 24%, ") in še to skupaj s kvaliteto (karkoli to pač pomeni). Jaz sem repliciral na tvojo tezo o zanesljivosti Mazd 5 in tu proti C4P Mazdine petke pogrnejo - po ADAC-u, ki govori samo o statistikah okvar.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne nov 21, 2010 11:36 pm

esem je napisal/-a:JD nima statistike o okvarah, pač pa anketo o zadovoljstvu z avtom. Pri tem imajo okvare manj kot četrtino teže ("• Quality and reliability 24%, ") in še to skupaj s kvaliteto (karkoli to pač pomeni). Jaz sem repliciral na tvojo tezo o zanesljivosti Mazd 5 in tu proti C4P petke pogrnejo.
Ja,vem,jaz namreč nikoli nisem imel Francoza ampak ta statistika o C4 je prav impresivna. Edino vem da ga je fajn voziti in je udoboen,pač testna pa to.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne nov 21, 2010 11:41 pm

Morda še to. Gotovo tudi ti vidiš precej XP in C4P na cestah. Sam sem večkrat na citro servisu (šef je bolj prijatelj kot serviser), pa se ne spomnem, kdaj sem nazadnje tam videl katerega od teh Picassojev. Tudi na forumu ni praktično nihče spraševal zaradi okvar.

PS
Ima pa tvoj C4P z linka tole "- klimatska naprava - 4 conska". Od kdaj imajo 4-conske, niso samo 2-conske?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne nov 21, 2010 11:45 pm

esem je napisal/-a:Morda še to. Gotovo tudi ti vidiš precej XP in C4P na cestah. Sam sem večkrat na citro servisu (šef je bolj prijatelj kot serviser), pa se ne spomnem, kdaj sem nazadnje tam videl katerega od teh Picassojev. Tudi na forumu ni praktično nihče spraševal zaradi okvar.
Ja to je res še posebej XPov je malooo morje. Kak pa je kaj Špan glede rabljenih. Verjetno ima Francoze? No to me niti ne moti toliko glede na to ja je Citrona le FR avto!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne nov 21, 2010 11:53 pm

Za Špana konkretno ne vem, a mislim, da pazi na ponudbo, saj se mu za nekaj sto ali tisoč evrov ne splača pokvarit imidža firme, še posebno zdaj na začetku prodaje rabljenih.

Lahko pa pogledaš še za P 3008 in 5008. Glede na to, da imajo isto tehniko kot C4P, so verjetno tudi precej zanesljivi. Morda tudi lepši?

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Po nov 22, 2010 7:23 am

Tale avto pri Španu je zanimiv, moti me pa to, da model NI exclusive, kot navajajo v oglasu, kar mu zniža ceno! Oprema exclusive NIMA takega blaga na sedežih, poleg tega na boku avtomobila NI znakca "exclusive" ...

Bi bila ok varianta, če se zbarantaš pri ceni!

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov