Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cayzi
Novinec

VW Touran - panoramsko strešno okno

Napisal/-a cayzi Po nov 22, 2010 11:52 pm

Zdravo!

Se zelo zanimam za novega Tourana pa me zanima če si ga že kdo lasti in kako se obnese panoramsko strešno okno.

Kaj me skrbi je:

- vročina , ki bo kljub senčniku prisotna v višini glave (se mi zdi da ima Renault glede zapiranja bolje rešeno, tu je le zavesica).
- hrup , ki bi bil prisoten pri takem oknu, kjer se baje odpira do pol dolžine

Kakršno koli mnenje je dobrodošlo.

Hvala!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: VW Touran - panoramsko strešno okno

Napisal/-a Polo78 To nov 23, 2010 1:48 pm

Pa ni zdaj treba za vsako posamezno vprašanje o Touranu odpirat nove teme, no. :roll: :roll: Ena je več kot dovolj!
Antiznačkar po prepričanju

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi To nov 23, 2010 2:25 pm

Polo78 je napisal/-a:Pa ni zdaj treba za vsako posamezno vprašanje o Touranu odpirat nove teme, no. :roll: :roll: Ena je več kot dovolj!

ja vem.

sem dodal tko ker so specifična vprašanja.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To nov 23, 2010 3:22 pm

cayzi je napisal/-a:Zdravo!

Se zelo zanimam za novega Tourana pa me zanima če si ga že kdo lasti in kako se obnese panoramsko strešno okno.

Kaj me skrbi je:

- vročina , ki bo kljub senčniku prisotna v višini glave (se mi zdi da ima Renault glede zapiranja bolje rešeno, tu je le zavesica).
- hrup , ki bi bil prisoten pri takem oknu, kjer se baje odpira do pol dolžine

1.) Glede vročine naj te ne skrbi preveč, saj je panoramsko okno tonirano in zadrži 95 % infrardečih žarkov! Poleg tega pa panoramsko okno vedno lahko tudi prekriješ s senčnikom, ki se zapelje pod strešnim oknom. Edino, kar sem opazil glede vročine/mraza pri panoramskem strešnem oknu je bilo, da se pozimi avto v kabini nekoliko hitreje ohladi, ker je steklo pač slab izolator...

2.) Sprednja polovica strešnega okna se odpre do polovice strehe, hkrati se pa pred strešnim oknom vzdigne cca. 5 cm visoka mrežica, ki preprečuje nadležen hrup v kabini. Se prav sliši, kako zaradi resonance začne bučati v kabini, če pritisneš/pospraviš to mrežico.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov