Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

C5 ali Mondeo?

Napisal/-a M Sr nov 24, 2010 8:20 am

Karavan, osnovni 2.0 diesel, letnik recimo 2003, 2004, za ceno do 4 jurje. Poiskal bom slovensko poreklo in dokazljivo servisno zgodovino. Mudi se mi ne preveč, recimo da razmislim tudi o pametni alternativi primerljive starosti, cene, prostornosti in stopnje varnosti.

Zanimajo me predvsem izkušnje iz 1. roke, kaj se je zgodilo znancu od bratranca od sodelavčevega soseda me niti ne zanima kaj dosti.

Dileme, dileme... :huh:
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: C5 ali Mondeo?

Napisal/-a adis Sr nov 24, 2010 8:23 am

glas gre c5 predvsem zaradi udobja, pri mondeu zna biti malo menjalnik "smotan" saj se težje prestavlja iz 2. v 3. prestavo ampak se hitro na vadiš tudi na to "malenkost".

vsekakor pa naredi testno vožnjo.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr nov 24, 2010 2:19 pm

Za ta denar in letnik bi se sam osebno odločil za tistega, ki je bolje ohranjen in ima vse kar si naštel (preverjeno zgodovino, servisno knjigo, realne km itd.), znamke tu ne bi preferiral, razen če ne bi res našel dveh identično ohranjenih primerkov za enak denar (kar je pa malo verjetno).
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 24, 2010 2:22 pm

Mogoče še dejstvo, da je C5 bolj fokusiran na udobje, Mondeo pa na dinamiko, če ti je kaj od tega bolj pri srcu. Sicer pa kot je Polo78 povedal, kupi kar najdeš v boljšem stanju.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

bmw330cd
Nov uporabnik

Napisal/-a bmw330cd Sr nov 24, 2010 2:45 pm

Imel karavana 2.0 tdci 131hp ghia, letnik 2003. Ogromno prostora, super športni sedeži, poraba zmeraj okoli 7l, redko manj, po snegu gre ok, rezervni deli zelo zelo dragi (motorček za nastavitev naslonjala -550 eur), veliko navora in kratka prestavna razmerja, da imaš občutek, da ima avto najmanj 50hp več kot jih ima v resnici. Pogrešal sem edino 6. brzino za po avtocesti. Vglavnem uporabna zadeva, ki daje dokaj športne občutke kar se pospeškov tiče.

lp,M
Opozorilo: Beri pravilnik - člen 2.1

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Sr nov 24, 2010 8:49 pm

c5 1 generacije si lastimo že kakih 7 let
Pokvarljiva je predvsem mehanSka elektronika(al kako bi temu reku), šel je gumb za odpiranje okna(VOZNIKOV), stikalo za luči(žmrkajo, pa žmiguc ne deluje vedno), pa uspel nam je utrgat kljuko za odpiranje vrat, pa rolo za zapiranje tovornega prostora, pa zadnja šipa na prtljažniku se ne odpira že ene 3 leta,
Skratka crkne njihova CREATIIVNA TEHNOLOGIJA, motor pa hidravlika delujeta brez najmanjšega problema., drugače pa udoben, zelo uporaben avto.
Slika

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr nov 24, 2010 10:12 pm

Mondeo sem pred leti že imel, bencinarja sicer, ampak ni bilo ravno neproblematično druženje. V vsakem primeru mi je jasno, zakaj obema kvalitetno pade cena, po drugi strani bi pa za enako staro in lepo ohranjeno npr. petico E39 (samo primer, nič drugega) moral plačati dvakraten znesek. Ker sem racionalen potrošnik, tega pač ne bom storil, poleg tega itak pri nobeni znamki ni zagotovil, da bo zadeva dobro delala. Dokler so samo malenkosti za popravljat (in plačevat) me ne moti toliko. Zaenkrat se bolj nagibam k iskanju C5 - o 2.0 HDI agregatu še nisem slišal slabe besede in morda bi se celo lažje našlo dober primerek...

Pametna alternativa mi zaenkrat ne pride na misel...
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr nov 24, 2010 10:18 pm

PogachnyK je napisal/-a: šel je gumb za odpiranje okna(VOZNIKOV), stikalo za luči(žmrkajo, pa žmiguc ne deluje vedno), pa uspel nam je utrgat kljuko za odpiranje vrat, pa rolo za zapiranje tovornega prostora, pa zadnja šipa na prtljažniku se ne odpira že ene 3 leta,

Glej, to kar si naštel se lahko zgodi vsakemu avtu, prav vsakemu avtu.
Drugo bi bilo, da je šla turbina, pumpa, ipd. ...kot npr. crkuje kot za šalo pri nekaterih letnikih DCi-ja.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Sr nov 24, 2010 10:50 pm

Malenkosti, ki ti sicer gredo malo na živce, ampak niso nič dramatične. Pa kljuka na vratih od C5 se je zlomila še skoraj pri vsakem... ;)

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Če nov 25, 2010 9:36 am

M je napisal/-a:Malenkosti, ki ti sicer gredo malo na živce, ampak niso nič dramatične. Pa kljuka na vratih od C5 se je zlomila še skoraj pri vsakem... ;)

Hehe, moj sorodnik ima berlingota (oz. je imel tistega starejšega in tudi potem novejšo verzijo), pa mu vedno uspe na drsnih vratih zlomiti kljuko. Je pa res, da to ni nič dramatičnega.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 8 gostov