Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

noname01
Nov uporabnik

nakup golf 4 - pomoč

Napisal/-a noname01 Če dec 02, 2010 6:24 pm

zdravo

kupujem golfa 4, ker je to moj prvi nakup avta bi vas prosil za nasvete pri nakupu. mislim da nebom naredil več kot 20000km letno,
tako da menin da se bi mi bolj splačalo vzeti bencinarja. rad bi da z avtom nebi bilo veliko stroškov vzdrževanja in majhna poraba...
prosim vas za nasvete za kateri motor naj se odločim, na kaj naj pazim pri nakupu, pa ce kdo ve za kakega dobro ohranjenaga naj
prilepi link.
kaj menite o tem golfu in prodajalcu?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4183692&show=1

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: nakup golf 4 - pomoč

Napisal/-a tristan01 Če dec 02, 2010 6:56 pm

noname01 je napisal/-a:zdravo

kupujem golfa 4, ker je to moj prvi nakup avta bi vas prosil za nasvete pri nakupu. mislim da nebom naredil več kot 20000km letno,
tako da menin da se bi mi bolj splačalo vzeti bencinarja. rad bi da z avtom nebi bilo veliko stroškov vzdrževanja in majhna poraba...
prosim vas za nasvete za kateri motor naj se odločim, na kaj naj pazim pri nakupu, pa ce kdo ve za kakega dobro ohranjenaga naj
prilepi link.
kaj menite o tem golfu in prodajalcu?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4183692&show=1

Avto sam kot tak ni slab. Vendar tale 1.4 ni ravno varčnež. Motor je za tako težo vozila čisto preslaboten. Temu primerno ga boš moral že za normalno vožnjo preganjati v visoke vrtljaje in poraba bo temu primerna. Poleg tega so pri tem motorju še znane napake s senzorjem prostega teka, ki se rad zapaca.

Tale konkreten primerek na slikah pa mi je precej sumljiv. Zgleda sicer lepo ohranjen, vendar na par slikah zgledajo odbijači povsem drugačne barve. To seveda ne pomeni da je avto nujno slab, je pa znak da bodi ob ogledu precej pozoren.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 02, 2010 7:00 pm

Ti 1.4 motorji res niso ravno znani po zanesljivosti.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

noname01
Nov uporabnik

Napisal/-a noname01 Če dec 02, 2010 7:03 pm

a torej mi svetujete da je bolje vzeti 1.6 16v?

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Če dec 02, 2010 7:32 pm

z tvojimi zahtevami ti je najboljše vzet 1.6 motor....ta motor ni imel nekih problemov medtem ko so 1.4 totalna polomija...seveda so 1.8T motorji tudi zelo dobri ampak tukaj je poraba že večja plus tega je tudi registracija večja.. 1.6m motor ti bo porabo od 7 do 9l približno...
drugače pa so tdi-ji tudi zelo vzdržljivi...
kaj se pa tiče motorja 1.8 brez turbota je pa tako da ima enako oz večjo porabo od turbaša..tako da se ti to ne splača kupovat...

lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 02, 2010 7:32 pm

Da - če dobiš 16v.

noname01
Nov uporabnik

Napisal/-a noname01 Če dec 02, 2010 8:57 pm

a pa mi kljbu temu svetujete nakup golfa z tdi motorjem čeprav ima 200000 ali pa 250000 km prevoženih? kaj pa ostale stvari tudi dobro drzijo razen mašine?

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Če dec 02, 2010 9:16 pm

noname01 je napisal/-a:a pa mi kljbu temu svetujete nakup golfa z tdi motorjem čeprav ima 200000 ali pa 250000 km prevoženih? kaj pa ostale stvari tudi dobro drzijo razen mašine?

glede kilometrov je pri 10let oz. starejšem avtu težko razpravljat...
moje mnenje je da avto najboljše oceniš ko si ga ogledaš (ohranjenost, stanje motorja)...ker je že bilo veliko primerov ko je mev en avto na števcu nevem 150.000 drugi pa 250.000 pa je mev ta realne ta prvi pa mogoče že za 200.000km zbite.....
maš tudi primere ko je avto pri 150.000km dosti bolj uničen kot avto pri 300.000km....tako da je najboljše da se avto vidi, sproba, pa če se sam ne spoznaš kaj dosti vzameš kakšnega mehanika zraven in je to to..
rabljen avto je vedno riziko...

domn86
Nov uporabnik

Napisal/-a domn86 Ne dec 19, 2010 5:18 pm

Pozdravljen!

Glede 1.4 motorja bi reku tko, sam sem lastnik sicer leona ampak isti motor dobre 3 leta in kar se rednih servisov tice ni bilo do zdaj nobenih problemov.Sam se vozim v sluzbo vsak dan oddaljeno 50 km v eno stran in imam porabo okoli 7 do 7,5 s tem da imam priblizno 10km orng klanca.Povzetek vsega je to, da ce nisi nevem kok zahteven voznik je izbira ok je pa res da tudi mene vcasih malo jezi da nimam malo vec hrckov pod pokrovom :). Odlocitev je pa tvoja. Uspesen nakup ti zelim

Lp

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne dec 19, 2010 5:23 pm

na tvojem mestu bi gledal le tdi motor ker je enostavno fantastičen.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne dec 19, 2010 5:46 pm

glede na to, da kupuješ 10 let star avto nebi rekel, da je tako fantastičen..
recimo pri mojem tdiju za katerega je po mojem mnenju bilo lepo poskrbljeno; vedno počasi segret, vedno v garaži, prave zime ne vidi ker je precej na obali... in ima po 210.000+ km ter skoraj 9ih letih še vedno prvi akumolator ter prvo sklopko, ki ne kaže znakov obrabe kljub temu da je avto že dolgo čipan.. sem moral nedavno menjati LMM- senzor pretoka zraka, očistiti turbino (ker se je zapacala zaradi nedelovanja LMM), menjati hladilnik ker je puščal od korozije, moral bom dati obnoviti zadnji cilinder, ker mi je nedavno ukleščil ročno, menjal sem že prednji cilinder.. vse skupaj s kakšno menjavo jermena in vseh filtrov pol vrednosti avta!

pa skupaj z novimi gumami, menjavo brisalcev, optiko in še čim kar je nujno je to pač avto, ki ima 10 let in 250.000km ni več nov in se moraš tega zavedati. in tisti, ki pravi da se star dizel splača se lahko hitro v jezik vgrizne.
poleg tega pa vem, da 90% ljudi se ne vozi toliko po AC in ne pazijo tako na avto kot jst ter nimajo realnih kilometrov in zato lahko pričakuješ samo večje stroške.

razmisli ali je boljše vzeti bencinarja od prvega lastnika (so še taki, ampak malenkost dražji), menjati par malenkosti preventivno in mirno voziti s 7.5 litra porabe ali je bolj pametno reskirati za največ 1,5l manjšo porabo? tebi prinese to 300eu prihranka. če ti krepne turbina boš po 2,5 letih na istem. če pa ti napake nekdo nebo mogel sploh diagnosticirati (kar se je dogajalo že pri mučenih avtih) pa nikoli neboš na istem :twisted:

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To dec 28, 2010 10:03 am

Jerch_ je napisal/-a:glede na to, da kupuješ 10 let star avto nebi rekel, da je tako fantastičen..
recimo pri mojem tdiju za katerega je po mojem mnenju bilo lepo poskrbljeno; vedno počasi segret, vedno v garaži, prave zime ne vidi ker je precej na obali... in ima po 210.000+ km ter skoraj 9ih letih še vedno prvi akumolator ter prvo sklopko, ki ne kaže znakov obrabe kljub temu da je avto že dolgo čipan.. sem moral nedavno menjati LMM- senzor pretoka zraka, očistiti turbino (ker se je zapacala zaradi nedelovanja LMM), menjati hladilnik ker je puščal od korozije, moral bom dati obnoviti zadnji cilinder, ker mi je nedavno ukleščil ročno, menjal sem že prednji cilinder.. vse skupaj s kakšno menjavo jermena in vseh filtrov pol vrednosti avta!

pa skupaj z novimi gumami, menjavo brisalcev, optiko in še čim kar je nujno je to pač avto, ki ima 10 let in 250.000km ni več nov in se moraš tega zavedati. in tisti, ki pravi da se star dizel splača se lahko hitro v jezik vgrizne.
poleg tega pa vem, da 90% ljudi se ne vozi toliko po AC in ne pazijo tako na avto kot jst ter nimajo realnih kilometrov in zato lahko pričakuješ samo večje stroške.

razmisli ali je boljše vzeti bencinarja od prvega lastnika (so še taki, ampak malenkost dražji), menjati par malenkosti preventivno in mirno voziti s 7.5 litra porabe ali je bolj pametno reskirati za največ 1,5l manjšo porabo? tebi prinese to 300eu prihranka. če ti krepne turbina boš po 2,5 letih na istem. če pa ti napake nekdo nebo mogel sploh diagnosticirati (kar se je dogajalo že pri mučenih avtih) pa nikoli neboš na istem :twisted:

Hmmm, nov LMM dobiš za 48 eur, nov hladilnik za 59 eur, nov zadnji cilinder s klešči vred za 89 eur. Če to sešteješ ni vredno pol vrednosti avtomobila.

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward To dec 28, 2010 10:40 pm

osebno odsvetujem 1.4 16v, priporočam 1.6 , odločitev je pa tvoja
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To dec 28, 2010 10:57 pm

hippo je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:glede na to, da kupuješ 10 let star avto nebi rekel, da je tako fantastičen..

Hmmm, nov LMM dobiš za 48 eur, nov hladilnik za 59 eur, nov zadnji cilinder s klešči vred za 89 eur. Če to sešteješ ni vredno pol vrednosti avtomobila.

Fak no mi smo takrat dali 95.000 sit za novi LMM, sicer za drugačen model in bencinski motor. Preračunano v današnje čase in cene pride ene 950€ :lol:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Po jan 03, 2011 9:05 pm

Takole, jest sm lastnik golfa 1.4 16v in kar je zgoraj napisano je avto za takšno težo malce švoh. Z mojim bencinarjem ni bilo težav je pa res, da je avto redno servisiran in zelo ohranjen. Kljub temu da imam le 104k kilometrov je se zamenjal zobati jermen z vso ostalo garnituro pa me je servis stal cca. 300€. Če bi jaz kupoval golfa bi si sigurno vzel 1.6 ali pa tdi ker včasih paše imeti malce več konjičkov kot pa 75.
pa uspešen nakup ti želim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator, tomzzi in 5 gostov