Espacea ti iz lastnih izkušenj res ne bi priporočal. Je pa res, da nudi mnogo udobja pa tudi prostora...
Nakup novega avtomobila bi bil v bistvu najboljša izbira, problem je le v tem, da se v tem cenovnem rangu dobi bolj malo enoprostorcev. Če se že kaj dobi, je to bolj socialno opremljeno pa tudi motor je večinoma bencinski - tega bi se pa jaz ob tolikšni kilometrini raje izogibal in raje privarčeval pri gorivu. Opremljenost tega Scenica kot si ga dal v linku (
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4202466&show=1) je res boga, avto nima niti usnjenega volanskega obroča - ampak nekaterim ta oprema zadostuje, morda tudi tvoji ženi. Je pa drugače nov Scenic zelo prijeten avtomobil; vozil sem 1.5 DCI z opremo Dynamique - motorizacija (110 KM) se je izkazala za čisto zadostno, udobje je na nivoju, malce zamerim neugodno postavitev menjalniške ročice (vsaj meni je položaj neugoden). Materiali v notranjosti bi lahko bili bolj kvalitetni. Sedeži so se izkazali za zelo udobne.
Pomisli o tem, da bi dodal tisočaka do dva in kupil novega enoprostorca z dizel motorjem ter spodobno opremo - za ta denar se poleg Scenica dobi tudi: nova Meriva, Seat Altea (1.2 TSI že za dobrih 15 tisoč), za 14000 € dobiš tudi že novega C-maxa z dizelskim motorjem.