Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sten
Nov uporabnik

kupujem C3-ja

Napisal/-a sten Če dec 09, 2010 11:56 pm

zdravo,
zanima me, ali ima kdo izkušnjo(e) s prodajalcem "nova olimpija" (flamin avto)? zanima me C3, ki ga imajo v ponudbi pa se ne vem odločit...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4034969&show=1
al pa
avto merkur
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4309638&show=1
kakršenkoli namig ipd. bi prišel prav (mi je pa na noviolimpiji model dal zadnjo ceno 4700 ejev, na avtomerkurju pa 4890ejev...) :)
aja, sumljivo se mi zdi tole, da ma nek avto na števcu pa res u nulo TOČNO 80.000km..?...- s tem, da ma potrjeno servisno prvič v "kraju rojstva" ostale servise pa prav pri prodajalcu, ki sedaj prodaja avto.. mnenje(a)? men je sumljivo...
hvala! ;)

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Re: kupujem C3-ja

Napisal/-a BraaZ Pe dec 10, 2010 1:55 am

Lep pozdrav

Doma je mama imela 3 leta Citroen C3 1.4 HDI. Kar se tiče porabe je res šparovček (povprečna 5.1). Kakšni težav ni bilo. Edina stvar, ki je malce motila.... je bilo to, da so sprednje luči crknile na vsake 2 meseca. C3 ima pa še bolj malo prostora za menjavo in sva vedno jaz in oče malce pixxxx med menjavo :lol: Na servis smo ga redno peljali v grosuplje k Jerovšku, ki se je v našem primeru izkazal in ga priporočam. Drugače namesto bencinarja toplo priporočam 1.4HDI (dizel), ker je res nizka poraba in tudi nizka registracija.

Če imaš še kakšno prašanje kar...

lp miha
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe dec 10, 2010 7:04 am

ja avtomerkur na samovi so itak eni veliki lopovi, vsaj kar se pooblaščenega servisa tiče........jes imam z njimi en kup slabih izkušenj in če že pri servisih mučkajo na veliko, kaj šele potem pri prodaji rabljenih vozil...........ornk preverit avto, še bolje pa jet 100 kilometrov okol tega prodajalca.......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

sten
Nov uporabnik

Napisal/-a sten Pe dec 10, 2010 9:10 am

pa ja saj se mi je zdelo res sumljivo tole s temi 80000 km in... res jim ne verjamem...
heh, za crkvanje prednjih luči pa očitno C3 ni osamljen med citroeni- kolegica ma berlingota in isto crkuje prednja leva luč... pa še FUUUL zaj...n je zamenjat žarnico in ni druge kot servis, kar pa jo stane kakih 8 evrov... hehe, ja: če ga pelje njen mož mu pa računajo več.. ja, je bejba ni kej :)
a potem HDI ja priporočaš? samo jaz se po mestu vozim... do službe in nazaj (dolge relacije sam čez vikend...) 5 km v eno smer. ne vem, če je ok to za dizelaša?

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Pe dec 10, 2010 1:04 pm

Aja nizko KM sem pa spregledal. Potem je res boljša opcija bencinar, ker bi se dizel šele dobro ogrel. Je za premislit :lol: Drugače pa kupuješ OK avtomobilček pri katerem ne moreš zgrešit :D sem si ga tudi občasno jaz sposojal od mame za iz Grosupla do Kranja in je bila praktično zastojn vožnja kar se porabe tiče :D Drugače se pa sedi visoko, kar nekaterim zelo ustreza in tudi avto je na splošno mehak oz. udoben.

lp
Slika

sten
Nov uporabnik

Napisal/-a sten Pe dec 10, 2010 1:38 pm

mislim, da bom kar bencinca vzel... odvisn kaj bom na koncu najdu. drugače pa bo verjetno v roku enega meseca na prodaj renault modus, za katerega poznam lastnika in je ful ok ohranjen. zdaj sem pa malce zmeden, ker se mi bolj dopade c3... bolj logično bi bilo izbrat avto, za katerega veš, kaj dobiš ne..

Hren

Napisal/-a Hren Pe dec 10, 2010 2:17 pm

Sicer si ne lastim dotičnega modela, si pa lastim Peugeota 206, ki je tehnično gledano ekvivalenten Citroenu C3 (enaki motorji, elektronika..). Moj je 1.4 dizel HDI in lahko povem o avtomobilu samo dobre stvari. 2008 sem ga kupil 6 let starega od prve lastnice s 70000 km, sedaj jih šteje okoli 105000. V času kar si ga lastim sem:

- opravil 2 redna servisa (okoli 150 €, kar se mi ne zdi pretirano)
- menjal zadnji lonec (70€)
- menjal števec (100€ - rabljen števec)

Porabo imam pri recimo da dokaj dinamični vožnji po mestu dobrih 6 l / 100 km, izven mesta do slabih 5 l / 100 km. Na AC se poraba znatno poveča (cca 140-150 km / h) - tam je slabih 6 l / 100 km. Prestavljam pa načeloma pod 2500 obr/min ne.
Pred nakupom sem preizkusil tudi 1.4 bencinarja in ti ga odsvetujem - tako zaradi porabe kot tudi zaradi zmogljivosti in navora - HDI daje kljub manj konjem občutek, da dejansko nekam gre. 1.4 bencinar je defintivno zelo zastarel motor, poraba pri tem pri moji vožnji je 8 l / 100 km. Le na relacijah zna prilezti na 7 l / 100 km. Po mestu ni problem peljati niti s slabimi 10 l / 100 km.

Aja, pa nekam slabi letniki za ta denar so... glej vsaj 2005 + ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov