Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

GTI_Mk4
Novinec

Nakup: vw corrado

Napisal/-a GTI_Mk4 So dec 11, 2010 7:18 pm

lp...
sem pred nakupom legende vw corrado g60...
kot sem prebrav okrog je teh avtov zelo malo in je problem tudi z raznoraznimi deli..
ker pa pri nas ni skoraj nobene izbiri sem pripravljen iti v nemčijo...
zdaj me pa zanima vaše mnenje če je ta avto za imet glede na to da bo moje vsakodnevno prevozno sredstvo??
predvsem me zanima tudi razlika med motorji g60 in 2.9l oz 2.8l? kakšna je razlika v porabi, vzdrževanje, itd.???
v nemčiji sem pa gledav nekaj takšnega:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

peroRS
Mojster foruma

Re: Nakup: vw corrado

Napisal/-a peroRS So dec 11, 2010 7:37 pm

Uvozil boš 20 let starega Corradota s 300.000km in G60 motorjem? Lahko ti rečem samo, imaš muda :lol:
Jaz osebno se ne bi zanašal na opis v oglasu.

Če hočeš imeti dobrega Corradota boš moral odšteti vsaj 3500€ (ne mislit da pretiravam).
Raje VR6 kot G60. Vzdrževanje je pa drago za oba. Nasploh je tak avto drag špas. Če misliš, da boš samo kupil in se vozil brez dodatnih stroškov, se motiš.
To ni avto za vsak dan! Če ne drugega ga je škoda.
Tudi če imaš srečo, da naletiš na dober primerek, se vedno najdejo neke malenkosti za poštimat. Pa kot si sam rekel je velik problem pomanjkanje delov, sploh kakšen pleh.

Nakup takega avtomobila je smiselen samo v primeru, da ga imaš res željo imeti, pa veliko volje rabiš za rihtanje, da o financah sploh ne govorim.

Upam, da te nisem prestrašil s tem postom, ker Corrado je res zakon avto :D

lp

Uporabniški avatar
corrado92
Novinec

Kraj: trzin

Napisal/-a corrado92 Po dec 13, 2010 9:51 am

da res se radi kvarijo deli so izredno dragi in to je avto za vikend!Skoraj vsi so zaleteni po 3 krat in že 10 lastnikov ali več potem veš kakšna je situacija!Na tvojem mestu bi vzel corradota 16v za vsak dan!In kasneje ga lahko predelaš v g 60

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Po dec 13, 2010 10:06 am

Imaš papirje da ga boš lahko uvozil,drugače je tole res legenda :bow
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po dec 13, 2010 10:17 am

v ankaranu so bili pred par leti 4-je (ce se prau spomnem), en je bil navaden 1.8, dva G60 in pa en VR6. lahko ti povem da se je samo ta navaden 1.8 vozil okoli pa se to bolj tko.
ostali pa so se non stop sraufali. tko da moras res met denar in voljo za lepo skrbet za njega. ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
lextasy
Novinec

Napisal/-a lextasy Po dec 13, 2010 1:23 pm

GTI_Mk4 je napisal/-a:lp...
sem pred nakupom legende vw corrado g60...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

lep avto..ampak žal je euro1 :? minimum pri nas je euro2..to je prva zadeva ki mi je padla v oko
The SKY is lightning yellow

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po dec 13, 2010 2:37 pm

vzdrževanje avta kot samo ni drago, ker vse mehanske kose dobiš neoriginal. tehnika in podvozje je isto kot pri golfu 2 gti oz passatu 35i VR6. poraba se pri g60 začne pri 9litrih, medtem ko pri VR6 gre izpod 10L težko. jaz ko sem ga vozil en teden sem imel povprečje 16l/100km pa je motor u nulo. tako da sanjat o nizki porabi pri takem avtu ne gre. problemi se začnejo ko rabiš kakšen karoserijski kos ali pa dele notranjosti oz vse kar ima corrado svojega. to pa se vse prodaja za zlato. avto je legenda, kakšnih hudih voznih lastnosti ni za pričakovati, je pa super za videt ko se pri 100km/h zadnji spojler samodejno dvigne :D
za dober primerek pripravi vsaj 4000€ in še vsaj kakšnih 1000€ za povrhu da bo avto tak kot si zasluži.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne dec 19, 2010 7:57 am

mam kolega ki je mehanikar in ima g60 model, 100% obnovljen ( vzet ven motor vse razstavljeno in na novo skup spravljeno, vsak vijak posebaj). Je 2 lastnik, kupil ga je od starejsega gospoda ki ga je kupil novega, bo pa cena mislm da kr 3x tiste iz oglasa al pa vsaj blizu..

Ce te zanima povej, bom vprasal ce ga interesira prodaja, je pa avto ki mu v sloveniji ni enakega
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Po mar 28, 2011 6:52 pm

no tale mi je sedaj padel v oko....http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

me zanima če je sploh možno homologirat pri nas euro1 ?
ta corrado v oglasu naj bi bil u nulo...samo me skrbi glede homologacije in davka...

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Po mar 28, 2011 7:16 pm

Jaz bi na tvojem mestu bolj gledal z VR6 motorjem mogoče so kakšni deli bolj dostopni kot pa pri g60.
Jaz sem tako bogat, da ne poližem pokrovčka od jogurta.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po mar 28, 2011 8:23 pm

GTI_Mk4 je napisal/-a:no tale mi je sedaj padel v oko....http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

me zanima če je sploh možno homologirat pri nas euro1 ?
ta corrado v oglasu naj bi bil u nulo...samo me skrbi glede homologacije in davka...

1500€ z električnimi recaroti, kateri so sami po sebi vredni slabga jurja. men tle neki smrdi, ker nemci predobro vedo kaj imajo. drgač pa papirjev ni problem dobit, je dost corradotov v kosih.

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 To mar 29, 2011 8:07 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4681394&show=1
pozna kdo tega?
sam sem opazil da je zvit bok in pokrov motorja, ter da je potrebn čiščenja, odstranitev nalepk in enga poliranja...
zna kdo kaj več povedat o tem avtu, o motorju itd...?

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To mar 29, 2011 9:59 pm

ojej, prašaj kako je z servisom, kaj je kej zamenjal, ker se mi zdi na pogled da ta avto stoji tam že več časa
Alergičen na rjo

Trpin
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Trpin Po apr 18, 2011 1:58 pm

Jaz sem lastnik VW Corrado G60. Kar se tice porabe:poraba je 8 litrov /100km,avto vleče zelo dobro.Avto deli sploh niso tako dragi,vse je odvisno kolko si pametn.Če boš kupoval Corradota kupi G60,ne VR6 mašin al pa 16V.VR6 dobra mašina vendar preveč kur,16 V pa mal prešvoh,pa brez zvoka.Če si pravi fan,ga kupi,pri nakupu morš pa merkat kako je z šasijo,pa motorjem.Priporočena cena je 3500 eur naprej.Če je dobro ohranjen tii bo delal še vsaj 5 let!!!
VWG60
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov