Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

marebu
Nov uporabnik

touran ali c max

Napisal/-a marebu So dec 11, 2010 8:31 pm

Pozdravljeni. kupujem avto in kolebam med c maxom ( novim) in touranom (rabljenim). (Čeprav je verjetno ta tema že kje odprta) Zanima me če se splača kupiti forda oz tourana -kaj se bolj splača. C max mi je padel v oči zaradi cene. Trenutno je precej poceni. Tako, da vsi, ki imate kakršnekoli izkušnje s tema dvema avtoma, prosim za vse podatke.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: touran ali c max

Napisal/-a Patrik_A3 So dec 11, 2010 8:33 pm

ne moreš primerjat novega c-maxa pa rabljenega tourana. jaz bi vzel novega c-maxa, ker novo je novo! veš kaj imaš in nihče ga ni pred tabo drkal
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So dec 11, 2010 8:39 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:ne moreš primerjat novega c-maxa pa rabljenega tourana. jaz bi vzel novega c-maxa, ker novo je novo! veš kaj imaš in nihče ga ni pred tabo drkal

Se bolj nebi mogel strinjati. Uspešen nakup ti želim.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So dec 11, 2010 8:42 pm

King1 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:ne moreš primerjat novega c-maxa pa rabljenega tourana. jaz bi vzel novega c-maxa, ker novo je novo! veš kaj imaš in nihče ga ni pred tabo drkal

Se bolj nebi mogel strinjati. Uspešen nakup ti želim.

lp

Kup VW, VW je najboljši avto daleč naokoli, 5 let star touran je boljši od novega maybacha, kje šele od C-maxa....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne dec 12, 2010 12:52 pm

C-max je nekoliko manj udoben od tourana, je pa IMO boljši za vozit. Noben od tehdveh avtov ni slab. Drugače pa pač poglej na dizajn, in vzami kar te bolj očara.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Ne dec 12, 2010 1:18 pm

če bi bil js na tvojem mestu bi izbral tourana. avto se super vozi, kvaliteta je na super nivoju. je pa res kot so že napisali, da avto le ne bi bil nov. pri novem veš kaj imaš in si le prvi :)

karkoli izbereš ti želim super nakup in varno vožnjo že vnaprej :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne dec 12, 2010 4:11 pm

Gre za dva različna avtomobila - uradno oba (kompaktna) enoprostorca, v resnici pa je C-max precej manjši.

Sedaj pa odvisno kakšen avto rabiš (koliko prostora na sedežih in v prtljažniku).
Če potrebuješ prostor (ter marsikaj drugega) ki ga nudi Touran, potem nima smisla da gledaš C-maxa, ker ne bo ustrezal.

Po drugi strani pa - če ti je C-mac dovolj velik itd. se nima smisla obremenjevati z rabljenim Touranom...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne dec 12, 2010 4:43 pm

Tako kot je sonic napisal... Bi tudi sam na podlagi tega izbiral. Sicer pa nevem koliko je razlike v prostoru...
A C-max je le nov... Če ti je prostora dovolj vzami C-max. Jaz bi ga sigurno vzel. Navsezadnje mi je tudi lepši od Tourana. Ampak oblika ni vse a ne? Tako, da se boš mogel sam odločit kaj ti je pomembnejše.

Edit: jaz bi vzel C-max...

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po dec 13, 2010 5:10 pm

Ja nov avto je le nov avto...

marebu
Nov uporabnik

Napisal/-a marebu Po dec 13, 2010 8:51 pm

saj jst tud bolj razmišljam o touranu. mi je lepši pa še večji pa spet ne prevelik.....

marebu
Nov uporabnik

Napisal/-a marebu Pe dec 31, 2010 12:52 pm

pozna slučajno kdo tega tourana??

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4324047&show=1

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe dec 31, 2010 1:21 pm

definitivno c-max, če pa gledaš prostornost pa žal touran. žal pa zato ker je nekaj kar ta vw sigorno nima in nikoli nebo imel. in to je lepota in kvalitetna izdelava. če pa te raznorazno škripanje, vibriranje in pogosto obiskovanje servisov nemoti potem si pravi za tourana. je pa veliko tem odprtih glede zgoraj naštetih težav tako da preden kdo začne napadati da to ni res in podobno-naj prej preveri ;)

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Pe dec 31, 2010 8:19 pm

Ja ti pa si slika, brezveze da sprašuješ na forumu kaj kupit, ker vsak svojo trajbla... :roll: . Pojdi v avtosalon, prijavi se na testno vožnjo potem se pa odloči. Jaz bi se na tvojem mestu rajši odločil za nov avto kot pa 2 leti starega. Pa srečno.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So jan 01, 2011 3:49 pm

fantom je napisal/-a:definitivno c-max, če pa gledaš prostornost pa žal touran. žal pa zato ker je nekaj kar ta vw sigorno nima in nikoli nebo imel. in to je lepota in kvalitetna izdelava. če pa te raznorazno škripanje, vibriranje in pogosto obiskovanje servisov nemoti potem si pravi za tourana. je pa veliko tem odprtih glede zgoraj naštetih težav tako da preden kdo začne napadati da to ni res in podobno-naj prej preveri ;)

Kaj se lahko prebereš. Kvaliteta izdelave pri Fordu ko se lušči folija napisov modela, črički ipd so kvaliteta? Dajte no ludje pisat malo bolk konstruktivno in ne na pamet. Da ne izgubljam besed o podlogi prtljažnega prostora recimo pri fiesti, kjer je navadna "šperplata" pa malo izolacije, nikjer ročaja za dvigovat. Nujnost dvigovanja na obeh straneh ker drugače se polomi ipd. Je potrebno še kaj pisat. Pa poglejte pri prejšnjih modelih pri fiesti kljuke vrat kako so lepo mat, sprane barve ipd.

Samo nekaj pirmerov o zgoraj opevani kvaliteti nekaterih Fordovih modelov.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So jan 01, 2011 3:59 pm

jaz pa nikoli za novega ker v prvih 2 letih zgubiš ohoho na ceni avtomobila in imam raje 2 leti starega od prvega lastnik in servisna knjiga..v dveh letih so se pa tiste stvari ko so crkovale že zihr zamenjale..pač malo dalje iščeš avto ne pa da ga kupiš čez noč in se zaletiš v določen primerek
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So jan 01, 2011 4:01 pm

nikoli nisem trdil da je ford kvaliteten avto, je pa novi c-max definitivno boj kod pa touran. nažalost sem jih moral prevečkrat tišat po hofu in popravljat tako da vem o čem govorim. da o raznoraznih škripajočih sedežih, predalih in podobno ne govorim.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So jan 01, 2011 4:32 pm

fantom je napisal/-a:nikoli nisem trdil da je ford kvaliteten avto, je pa novi c-max definitivno boj kod pa touran. nažalost sem jih moral prevečkrat tišat po hofu in popravljat tako da vem o čem govorim. da o raznoraznih škripajočih sedežih, predalih in podobno ne govorim.

potem pa mi povej tehtne razlike v kvaliteti med NOVIM Touranom in NOVIM C-Max-om

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So jan 01, 2011 5:37 pm

vidim oz. sklepam da voziš tourana ali vsaj vw-ja (po niku) tako da te o neki nekvalitetni izelavi slednjih nebom prepričeval ampak meni osebno je to zadosten razlog za nekvaliteto da sem mogral na 4 novih touranih tesnit spr. šipe, nastavljat vrata, ipd... da nam tedensko pripeljejo kakšnega z šlepdinstom zaradi okvar na motorju (2.0tdi v vseh modelih vw-ja). in ob izjavah lastnikov kod so: kaj takega pa od vw-ja nisem pričakoval, ravno zanesljivost teh avtov me je prepričala v nakup ampak da so tako slabi... res pa je da stanja pri fordu nemorem komentirat ker nisem na njihoven servisu. in verjami mi da sem v 15 letih odkar delam na pooblaščencu že marsikaj videl in doživel.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jan 01, 2011 5:42 pm

MBtouran je napisal/-a:
fantom je napisal/-a:nikoli nisem trdil da je ford kvaliteten avto, je pa novi c-max definitivno boj kod pa touran. nažalost sem jih moral prevečkrat tišat po hofu in popravljat tako da vem o čem govorim. da o raznoraznih škripajočih sedežih, predalih in podobno ne govorim.

potem pa mi povej tehtne razlike v kvaliteti med NOVIM Touranom in NOVIM C-Max-om

ne glumi pa pamet soli. mel tourana leto pa pol, pa vem, da kar se tiče kvalitete ni neki biser. ne more bit predalček na armaturki prvič zanič, da se ni odprl, dajo novega, pa visi in se težje zapira, dajo spet novega pa spet na eni strani rob na drugi pa pogrezjen. lepo te prosim no. pa da čez noč crkne board computer pa radio kar med vožnjo več ne dela in se resetira, ne dela zadnja štop luč, levi mehanizem šipe itd. itd. je to kvaliteta? mogoče če kupiš lado, ampak tam kupiš 3 za ceno enega holcwagna in se ne jokaš kot tukaj.

aja pa sej res, tudi to je za tebe normalno da mi je polosovino pri 42 000km vtrgalo na dva dela kot da bi s flexom vrezal ko sem štartal na križišču z mesta?

VW uber alles. hvalabogu da je bla garancija, da sem vse na njihove stroške porihtal, polosovino pa sem jaz kril 400€.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So jan 01, 2011 5:55 pm

evo, sem se hoto vgriznit v jezik pa ni šlo :)

ne morem se strinjat da je kvaliteta izdelave pri fordu bolša. ni šans, pa lahko še 100x rečeš ko se ne morem strinjat. Mel smo dva forda zaporedoma: ford focus letnik 2008, po treh mesecih se je luščila barva in lak na sprednjem odbijaču, odpovedalo je radio, predrta je bla posoda za čiščenje stekl... vglavnem same brige okrog avta!
foter vedno zeeelo proti vw, je letos kupil passata, isto letnik 2008. res da je razred višje, ampak kvaliteta 1a :) mnenje se je fotru kaj hitro spremenilo.

no in če ti to ni dosti: stric ma tourana letnik 2007, dober znanec pa je pred mesecem kupo c-maxa. in še vedno bi se postavu za tourana in zlahka reko boljši je. in kot ti je MBtouran že napisal: nikoli novega avta ker v dveh ali celo letu zgubiš takšno vrednost da glava peče. raje za isti denar rabljen avto, ampak kakšen razred boljši. foter je dau za focusa okrog 18500, po dveh letih je dobil zanj 9000 eurou. zjokau se je skor :) haha.

tk da se kr krepko strinjam z MBtouran :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov