Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Patko
Nov uporabnik

Menjava avta (novo, rabljeno?)

Napisal/-a Patko Če dec 16, 2010 12:43 pm

Pozdravljeni!

Sicer sem prebral kar nekaj tem o takih in drugacnih nakupih, ampak si na zalost se kar nisem na jasnem kako in kaj. Sploh glede na to, da se na avtomobile ne spoznam ne vem kaj :) Tako da bi prosil se za vase mnenje..
Torej sem v fazi menjave avtomobila (trenutno Corolla karavan diesel, letnik 2005). Kot prvo so pomisleki ali diesel ali bencin, ceprav se mogoce nekoliko bolj nagibam k dieslu. Letno zaenkrat delam dobrih 20k km, od tega prevoz v sluzbo dobrih 30km v eno smer, precej po AC (kranj-ljubljana). Potem pa je tu se vprasanje ali raje nov avto ali za isti oziroma manjsi denar rabljen avto z vec opreme oziroma vecji avto. Vsekakor se v malih avtomobilih ne pocutim ok, tako da vsaj velikostni razred megana oz. focusa, ce je pa kak razred visje pa se bols :) Kar se tice same voznje imam raje vec udobja kot sportno voznjo. Imel sem npr. tudi focusa, pa mi je nekoliko pretrd (pa se sredinska konzola me je tiscala v nogo).
Drugace kar se tice vseh zahtev oz. zelja je nekako tako: vsaj velikostni razred megana, avtomatska klima, bluetooth je plus, udobje, vec varnosti seveda tudi plus, tempomat, 5 vrat. Kar sem gledal novih avtomobilov v rangu nekje do 15k EUR, prideta v postev Kia Ceed SW in C-MAX. Sem gledal tudi i30 karavan, pa mi nekako ni vsec. Od rabljenih pa 2008 letnik Mondeo, C-MAX, Laguna, mogoce Mazda6. Ali pa C5 karavan novi model, ce bi bil kje za tak denar. Se mi pa vsaj vizuelno skoraj najbolj dopade Mondeo, pa plus je mislim da se to, da ima verigo, vsaj ce sem prav seznanjen. Nic od tega pa se nisem vozil, razen Lagune, tako da to me se caka.

Torej kaksno je pa vase mnenje, bolje novo ali rabljeno?

Hvala :)

ribcek
Novinec

Re: Menjava avta (novo, rabljeno?)

Napisal/-a ribcek Če dec 16, 2010 5:13 pm

¸Pozdravljeni, si lahko kar izposodim temo?
Namreč pri meni je takole in nujno čim prej potrebujem odgovor, da sprejmem pravo odločitev:
Trenutni voz: YARIS 2006, 1,3B, 50.000 km
Bodoči voz: AUDI A4 AVANT 1.9 tdi Q, 2004, 110.000 km (cena za nakup je optimalna)

Zanima me ali iti v nakup slednjega ali ne? Vem, da je to moja odločitev in je na meni, da se odločim, ampak vseeno ali je smiselno, saj vem, da ni niti ene manjše primerjave med njima, ampak bolj iz ekonomičnega vidika, dolgoročno....Naj povem, da mi performansi Yarisa ne zadostujejo preveč, nima navora, v prvih prestavah ne potegne kot bi želel, prehitevanja so lahko loterija, neprestano šaltanje, se mi zdi kot da sem vsak drugi dan na črpalki, slaba lega na cesti, vožnja na daljše relacije je utrujajoča itd itd. Vem, sedaj boste rekli, odločitev je na dlani, saj ima yaris toliko slabih lastnosti. Po drugi strani mi je avtoček všeč, malo km delam in mi nekako to zadostuje (služba 30 km vse skupaj, izlet...), avto deluje brezhibno - motor BP (hm, koliko časa še?), lažje parkiram, ker toliko drugih avtov parkira tako, da je groza (primer: linija ob cesti en avto za drugim), ne pomagajo niti parksenzorji, hehe.
Npr, da se odločim, da yarisa obdržim še kake dve leti, ja no, madonca, enkrat pa bo treba zamenjat, a ne? Zdaj pa se je pokazala ena priložnost izredno ohranjenega avtomobila in me matra in ne vem kdaj bo še kaka taka priložnost. Dejte me prepričat, če sploh lahko.
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Če dec 16, 2010 5:19 pm

@ribcek
Pa kaj po novem avtomobil, ki ima 50 kkm ali več pa je že kr za odpis al kaj ?
Zgleda da imajo nekateri srečo pa pobirajo denar po cesti, vsaj tak občutek dobim ko tole berem. Kot da bi se trudil znebit denarja.
Vprašaj se raje če res rabiš tk vlko "kravo".
Mislim da okoli kilometrine dosedanjega avtomobila ti še kr en lep čas ne bo potrebn skrbet. Eni čist lepo shajamo z avtomobili, ki imajo za sabo 300 + kkm.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če dec 16, 2010 5:24 pm

+4 leta star avto in imaš 50kkm, to je nekje 12kkm letno in se ti sploh ne splača dizel. Če ti je avto všeč in veš zgodovino (za moje pojme nima nikol samo 110kkm ampak prej 210kkm ali več) ga vzemi, jaz ga ne bi

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če dec 16, 2010 6:52 pm

Za 15000 EUR kaj boljšega ne moreš dobit:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4269081&show=1

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe dec 17, 2010 10:09 pm

Doma imamo laguno III je letnik 2007 ena prvih registriranih in ti lahko povem da je nekaj težav z kvaliteto materialov v notranjosti.Pri 40k km je bil že drugič menjan spodniji del prevleke sedeža tudi črički v armaturi so dela pa vsaj mehansko dobro.Lagune glej od letnika 2009 naprej saj so bile takrat že odpravljene težave z kvaliteto matrialov amak jo je pri nas težko dobitihttp://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4231101&show=1 ampak ima 98k km.Mogoče še tahttp://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4226798&show=1.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe dec 17, 2010 10:30 pm

Hvala za brisan post in dvodnevno blokado foruma :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov