Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Fabia C. 1.6 TDI 105 KM

Napisal/-a MajaI Če dec 23, 2010 9:30 am

Pozdravljeni,
zanima me, če ima kdo takšno vozilo (s tem motorjem) in kako se obnese? Iščem takšnega za testno vožnjo, pa imajo povsod samo bencinarje.

Hvala za odg.

peroRS
Mojster foruma

Re: Fabia C. 1.6 TDI 105 KM

Napisal/-a peroRS Če dec 23, 2010 8:14 pm

Pojdi na testno z Octavio 1.6TDI. Če ti bo dovolj zmogljiva, ti bo tudi Fabia ;)

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe dec 24, 2010 7:07 am

kako je pa z zvočno izolacijo (glasnostjo motorja)? je pri obeh enako ali bi znala biti Fabija bolj glasna? vseeno je octavia višji cenovni razred. ne vem kako je bilo pri prejšnjih dizlih. drugače pa je najbrž to res edina opcija, ker vse kaže, da se testne dizel fabije ne bo dalo dobiti.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 24, 2010 10:02 am

Dobit testno Fabio TDI bo težka.
Glede zvočne izolacije...probal sem Roomsterja Praktik 1.6TDI (ki nima skoraj nobene izolacije) pa ni pretirano glasen. Že sam motor je zelo tih za dizla (ni primerjave s prejšnjimi PD, sploh kakšnim 3-valjnim 1.4, ki so bili precej robati in nemirni).

V Octavii pa med vožnjo praktično ne opaziš, da je dizel (tudi v prostem teku) ;)

Tako, da motor je vsekakor dober in varčen. Je pa cena za dizla kar nekaj €€ višja kot za bencinarje.

lp

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe dec 24, 2010 10:14 am

Kul, ker sem brala nekaj recenzij in so zelo različne ocene, nekje pravijo, da so tihi, drugje, da ne. Glede cene sem se pozanimala, ampak bi vseeno vzela dizla (zdaj imam bencinarja) zaradi porabe. Bom pa še vprašala avtohiše za Roomsterja z isto mašino, bo najbrž bolj realna primerjava.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe dec 24, 2010 12:04 pm

Vse kaže, da bo možno dobiti samo Octavio s tem motorjem. Upam, da je zvočna izolacija pri Fabiji in Octaviji ista oz. vsaj približno podobna.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe dec 24, 2010 12:46 pm

MajaI je napisal/-a:Vse kaže, da bo možno dobiti samo Octavio s tem motorjem. Upam, da je zvočna izolacija pri Fabiji in Octaviji ista oz. vsaj približno podobna.

Po moje je pa kar razlika, sem si lastil prejšni model fabije,bencinarka, pa je bla pri malo višjih hitrsotih kar glasna. Pri dizlu bo to še bolj očitno.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe dec 24, 2010 1:58 pm

Jaz imam tud zdej bencinarja (Fabija C.) in je pri višjih hitrostih kar glasna. Če bo ta dizelca približno isto glasna, bi moglo bit ok. Nekako se mi tud zdi, da se glasnost med bencinarjem in dizlom bolj pozna pri manjših hitrostih, pri velikih pa oba brenčita.
Ta nove 1.6 TDI mašine naj bi bile precej bolj tihe od starih (recimo 1.4 TDI Fabije). Do zdaj sem vozila TDI samo 1.9 v Tourano, cca. 5 let staremu, pa je bilo čisto ok, sam vem, da VW in Škoda nista niti slučajno ista (že zaradi izolacije).
Res ne vem, kaj mi drugega preostane, če ne dobim testne Fabije ali Roomsterja kot da sprobam Octavijo.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So dec 25, 2010 8:07 am

Fabia 1.6 TDI je dosti "tišja" od Tourana 1.9 TDI.

Sicer sem Fabio 1.6 TDI uporabil kot rentacar vozilo - bilo je skoraj novo in glasnost res ni bila problem. Bolj so me motili sedeži.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI So dec 25, 2010 10:39 am

simply je napisal/-a:Fabia 1.6 TDI je dosti "tišja" od Tourana 1.9 TDI.

Sicer sem Fabio 1.6 TDI uporabil kot rentacar vozilo - bilo je skoraj novo in glasnost res ni bila problem. Bolj so me motili sedeži.

Aha. Zakaj pa sedeži? Najbrž so isti kot pri ta stari Fabiji, ki tudi ni ne-vem-kaj kar se tiče sedenja, sploh ko se enkrat voziš v BMW-ju :) ampak za tak cenovni razred se mi zdi kar ok. Kako se ti je zdela odzivnost mašine - recimo prehitevanja v klanec ipd.?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply So dec 25, 2010 12:59 pm

Nisem naredil kaj dosti km - večinoma na AC v tujini.

Sedeži so bili pri 15.000km že zelo zdelani - res da je bilo rent a car vozilo. Najbolj me je motil prekratek sedalni del. Tudi beige notranjost je bila vidno umazana.

Motor je dovolj zmogljiv, še posebej za Fabio. Saj poganja tudi večje avtomobile ( Golfa, Octavio ).

Kar vzemi.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI So dec 25, 2010 6:54 pm

simply je napisal/-a:Nisem naredil kaj dosti km - večinoma na AC v tujini.

Sedeži so bili pri 15.000km že zelo zdelani - res da je bilo rent a car vozilo. Najbolj me je motil prekratek sedalni del. Tudi beige notranjost je bila vidno umazana.

Motor je dovolj zmogljiv, še posebej za Fabio. Saj poganja tudi večje avtomobile ( Golfa, Octavio ).

Kar vzemi.

Potem pa res niso pazili na sedeže, ker naš ima 40.000 prevoženih, pa je kot nov. Bom verjetno kar vzela, za ta denar je po mojem najboljša opcija. Po novem letu sprobam še Octavio z istim motorjem.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne dec 26, 2010 9:27 am

Kakšno opremo pa gledaš?
Slika

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Ne dec 26, 2010 9:51 am

aklan86 je napisal/-a:Kakšno opremo pa gledaš?

Vzela bom kar Ambiente z nekaj dodatki, po konfiguratorju, in sicer še: avtomatsko klimo in ta boljši radio (to pride v kompletu), tempomat, dodatne airbage, naslon za roko, rezervno kolo, 4 dodatni zvočniki in strešni nosilci (po novem jih je treba doplačati, prej so bili serijsko). Še vedno se mi bolj splača vzet to kot pa naslednji paket (elegance ali active), ker nekaterih stvari res ne rabim (ogrevani sedeži, usnje itd.). Po novem dobiš pri Ambientu tudi lita platišča (15"), pa nekaj malenkostnih izboljšav (luči in meglenke so boljše), ostalo je pa isto kot prej. Glede gum mi je super, da so takšne dimenzije, da bodo tudi te zimske, ki jih imam zdaj, ustrezale. Cena po konfiguratorju je 15.700€, s tem da dajo minimalno 1.000€ popusta.
Barva bo pa bela.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 26, 2010 10:07 am

MajaI je napisal/-a:Po novem dobiš pri Ambientu tudi lita platišča (15")...Glede gum mi je super, da so takšne dimenzije, da bodo tudi te zimske, ki jih imam zdaj, ustrezale.

Samo kot opozorilo:

15'' dobiš zato, ker imata verziji nad 100 konjev večje prednje diske (288mm) in 14-ke ne grejo gor!
Katere gume imaš sedaj za pozimi? Če so 185/60/14'', ne bodo šle gor!!!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne dec 26, 2010 11:03 am

MajaI je napisal/-a:
aklan86 je napisal/-a:Kakšno opremo pa gledaš?

Vzela bom kar Ambiente z nekaj dodatki, po konfiguratorju, in sicer še: avtomatsko klimo in ta boljši radio (to pride v kompletu), tempomat, dodatne airbage, naslon za roko, rezervno kolo, 4 dodatni zvočniki in strešni nosilci (po novem jih je treba doplačati, prej so bili serijsko). Še vedno se mi bolj splača vzet to kot pa naslednji paket (elegance ali active), ker nekaterih stvari res ne rabim (ogrevani sedeži, usnje itd.). Po novem dobiš pri Ambientu tudi lita platišča (15"), pa nekaj malenkostnih izboljšav (luči in meglenke so boljše), ostalo je pa isto kot prej. Glede gum mi je super, da so takšne dimenzije, da bodo tudi te zimske, ki jih imam zdaj, ustrezale. Cena po konfiguratorju je 15.700€, s tem da dajo minimalno 1.000€ popusta.
Barva bo pa bela.

Kakšna pa je razlika, če vzameš active ali pa ambiente z vsemi tvojimi dodatki? Ker kakor gledam ima active že serijsko boljši avtoradio, usnjen volan (ga zelo priporočam), ESP in ASR (zelo priporočam), climatronic, šprtne sedeže (precej boljši od navadnih)....

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne dec 26, 2010 11:41 am

ban je napisal/-a:Kakšna pa je razlika, če vzameš active ali pa ambiente z vsemi tvojimi dodatki? Ker kakor gledam ima active že serijsko boljši avtoradio, usnjen volan (ga zelo priporočam), ESP in ASR (zelo priporočam), climatronic, šprtne sedeže (precej boljši od navadnih)....

Active je okoli 700€ več kot Ambiente+vsi dodatki, ki jih je @maja dodala. Enako tudi Elegance. Dobiš pa sicer kar nekaj več opreme (tempomat, senzorji, boljše luči itd.).

@maja: bi pa jaz vsekakor dodal ESP k opremi.

http://www.skoda.si/files/docs/price/125.pdf

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne dec 26, 2010 2:37 pm

ESP vsekakor svetujem. Mogoče lahko pri elegance opremi iztržiš kakšen večji popust, kot pa če imaš veliko "lastne" konfiguracije. Ne vem kako je to pri škodi. Probat ni greh.
Slika

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Po dec 27, 2010 7:54 am

Glede gum ni problem, imam 15", tudi zimske. Še dobro, da se takrat nisem odločila za 14"....
Ja, ne vem glede opreme. Hitro se nabere dodaten denar. Kakor vem, ni razlike pri Škodi, če vzameš preko konfiguratorja ali ne, razen če vzameš iz njihove zaloge. Ampak jaz bi vseeno preko konfiguratorja, ker bi v vsakem primeru morala dodati določene stvari. Pa itak dizlov nimajo na zalogi. V vsakem primeru bi recimo dodala airbage, strešne nosilce in rezervno gumo, kar noben od teh paketov nima. Pa tudi če bi bil kakšen dizel na zalogi s temi dodatki, dodatnih airbagov nikoli nimajo v ponudbi, že takrat niso imeli, pa zdaj tudi ne.
Sem naredila računice preko konfiguratorja, pa se mi ne splača vzet boljši paket, pride kar velika razlika v ceni.
ESP - kot razumem je to povečana stabilnost na cesti, da se avto ne more obrnit. Do zdaj tega nisva imela in ni bilo potrebe, ker ne voziva nikoli tako hitro. ASR pa imava zdaj in bi raje vzela brez, ker je v snegu zelo moteče, moraš vedno isklopit, drugače ne spelješ.
Kaj pa vem, ESP je vredu, ampak če bi hotela, potem bi res morala vzet boljši paket, ker posebaj stane 350€. Še analiza:

Razlika med Amibent in Active:
· Avtoradio "SWING" - 2 -dinski, s CD in MP3 - To sem že izbrala v konfiguratorju
predvajalnikom in priključkom za audio naprave
· Aluminijasta platišča ˝Antares˝ 6J x 15˝ - To je tudi pri Ambiente, samo drugačne so
· 3-kraki usnjen volan z usnjenim paketom - Je fajn, ampak mi ni nujno
· ESP in ASR - ESP bi bil kvečjemu ok
· Bi - halogenska elipsoidna žarometa - to bi bilo tud ok, sam itak že zdaj dobro svetijo
· Elektronska klimatska naprava ˝Climatronic˝ - To sem že izbrala v konfiguratorju
· Po višini nastavljiv sovoznikov sedež - ne rabim
· Športni sedeži - je ok, samo ni nujno
· Tonirana stekla (SUN SET – dodatno tonirana - to imam že zdaj, pa ni neke bistvene razlike

Dodatno k Active (Elegance):

· 8 zvočnikov - To sem že izbrala v konfiguratorju
· " MAXI - DOT " - ni nujno
· Ogrevana sprednja sedeža - ne rabim
· Originalni tekstilni predpražniki - so mi boljši gumirani
· Parkirni senzorji zadaj - za tak avto je to samo razvada
· Sredinski naslon za roke spredaj - To sem že izbrala v konfiguratorju
· Tempomat - To sem že izbrala v konfiguratorju

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma