Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

legendarac
Novinec

Novi PASSAT

Napisal/-a legendarac Po dec 27, 2010 3:54 pm

Zanima me če je že kdo bil na testni vožnji z novim Passatom in kakšna so vaša mnenja. Spomladi bo čas za nakup novega avtomobila in to bo verjetno Passat. Ne morem pa se odločiti med Comfortline 1.6 TDI 105km ali 1.4 TSI 122km seveda z nekaj dodatne opreme. Letno delam nekje okrog 22-25.000km. Avto pa bo ostal pri hiši najmanj 10 let.Zanima me tudi kakšen popust lahko iztržim.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Novi PASSAT

Napisal/-a adis Po dec 27, 2010 4:00 pm

za "isti" denar bi jaz na tvojem mestu pogledal po škodi superb.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Po dec 27, 2010 4:50 pm

Če si se določil za passata ti ne bom ponujal alternativ. Priporočal bi ti 1.4 TSI, ker ima nizko porabo, če ga ne priganjaš preveč. Glede na to, da gledaš manj močna vozila po moči, predvidevam, da ne rabiš ne vem kake konjenice, ker za tako veliko vozilo bi marsikdo vzel močnejšega. Za lagodno vožnjo pa je izbrani model dovolj močan. Dizel s 105 KM pa se mi zdi "prešvoh" za tak avto, čeprav ga nisem še vozil. Mislim pa da se bodo ostali strinjali z menoj. Ker potem je veliko bolje da bi gledal 2.0 TDI. Mimogrede, najbrž bo teh največ prodanih.
Trendline je osnovni paket opreme in če je zgodba podobna kot pri golfu ali polotu (za ostale VW-je ne vem) bi jaz osebno brez oklevanja vzel paket opreme višje. Je VREDNO denarja. Na testni vožnji pelji oba paketa opreme ali pa namesto comfortlina vzemi highline, ki ima glede sedežev in materialov isto zasnovo. In boš videl razliko!

Popusti pa najbrž bodo, kar odvsini od tvojih sposobnosti pogajanj, mislim pa da bi 10% lahko "komot" iztržil. Samo pojdi ven iz LJ, MB oz. večjih mest!!

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Po dec 27, 2010 6:19 pm

Kasneje bi TSI-ja peljal k RSR-u na tuning in bi imel 160km.Highline oprema je pa z 1.8 TSI-jem in je kar lepo dražja. K Comfortline paketu bi dodal
ogrevanoogrevano vetrobransko steklo EUR 177,28
paket asistenčnih sistemov
- parkirna asistenca Park Assist
- kamera za vzvratno vožnjo Rear Assist
- tempomat z avtomatskim nadzorom
razdalje ACC
- asistenca za ohranjevanje smeri na
voznem pasu
- večfunkcijski prikazovalnik Premium z
barvnim zaslonom
Podrobnost EUR 1.724,92
radio RCD 510 z MP3
- 4 x 20W
- 8 zvočnikov
- vgrajen CD-strežnik
- večbarvni zaslon TFT občutljiv na
dotik
- multimedijski priključek AUX-In
- reža za SD spominsko kartico
Podrobnost EUR 381,98
rezervno kolo z jeklenim platiščem
normalne velikosti
Podrobnost EUR 59,64
zimski paket 1
ogrevana sprednja sedeža, ogrevane
pralne šobe
Podrobnost EUR 280,42
alarmna naprava z nadzorom notranjosti
ter zaščito pred odvleko in hupo z
lastnim napajanjem
Podrobnost EUR 361,01

to pa je tudi vse kar si želim.Po novem letu pa začnem zbirati ponudbe po salonih.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Po dec 27, 2010 7:07 pm

Koliko je končna cena za vse napisano?

Kako to, da si prešaltal kar naenkrat iz trendline na comfortline?

LP

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Po dec 27, 2010 7:16 pm

Saj sem takoj napisal Comfortline oprema. Vse skupaj je po konfiguratorju 25.582,99 EUR.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Po dec 27, 2010 7:26 pm

legendarac je napisal/-a:Saj sem takoj napisal Comfortline oprema. Vse skupaj je po konfiguratorju 25.582,99 EUR.

Kako hudiča sem pa jaz videl trendline?! :twisted:
Moja napaka!

Drugače pa dober nabor opreme, le da jaz ne bi jemal tistih asistenc za cesto in pas ter vzratne kamere. Ni napačno, ampak za moje pojme drag špas. Ker do sedaj smo znali voziti tudi brez tega, hehe ;)

Bi za ta denar (1700 + nekaj drobiža) vzel kaj drugega. Če pa tebi ustreza pa go for it!!

Drugače pa kot vidim passati sploh niso tako dragi!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po dec 27, 2010 7:41 pm

Opazno boljša zvočna izolacija kot pri npr. octaviji. Odlične vozne lastnosti - volan, menjalnik, elektronski pedal za plin...
1.4 122 je bolj odziven od 1.6 105 tdi pa tudi bolj gre, vendar v 220+ k km, ki jih bo predvidoma naredil ta avto pomoje se že splača uzet dizla.

Park senzorje in tisto za avtomatsko bočno parkiranje dobiš serijsko?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Po dec 27, 2010 8:04 pm

jaz osebno bi namesto tistih asistenc in kamer (ki ti itak ne pokažejo najbolj pomembnih skritih kotičkov) xenon/bixenon...
Freunde am fahren.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Po dec 27, 2010 8:14 pm

Samo park senzorji so serijsko brez asistence. Možno da bom namesto paketa asistenčnih sistemov rajši pogledal za DSG-jem.Če bodo dobri popusti mislim da dobiš za ta denar zelo dobro opremljen avto.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Sr dec 29, 2010 3:28 pm

Evo danes sem bil na testni vožnji z 1.6TDI Bluemotion Comfortline.Avto me je navdušil . Zjutraj zelo hitro ogreje notranjost in je zelo dobro zvočno izoliran.Motorja se praktično ne sliši ne glede na potovalno hitrost, razen malo pri pospeševanju.Pri 180 km se sliši samo piš vetra motor pa se vrti z nekaj manj kot 3000 obratov.Glede motorja je tako da iz mesta potegne za moje potrebe dobro ga pa zmanjka pri večjih hitrostih sploh na avtocesti, ko ti na levi pas skoči počasi prehitevajoč voznik in se potem umakne v 6 prestavi zelo počasi pridobiva hitrost. Mislim da bi z tuningom tudi to odpravil.Glede na naše omejitve pa je motor ravno dovolj.Prevozil sem 180 km razdaljo večinoma avtocestne relacije in to je znašala povprečna hitrost v eni smeri 106km/h, skupaj pa 85km/h za kar sem po potovalnem računalniku potrošil 6.3 l . Zavore zelo dobro opravljajo svoje delo prav tako tudi zelo dober 6 stopenjski menjalnik. Upam da bom pred nakupom še kje lahko preizkusil 1.4 TSI-ja za bolj realno primerjavo. Sem pa danes zasledil na konfiguratorju že možnost za Xenon in to v različnih paketih.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Sr dec 29, 2010 3:51 pm

kar se tuninga tiče razen tuning boxa druge cenejše varjante za enkrat ni (ABT za 1000€)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 29, 2010 4:15 pm

vojkostar je napisal/-a:kar se tuninga tiče razen tuning boxa druge cenejše varjante za enkrat ni (ABT za 1000€)

Dokler avto pride do njega, se počasi uteče, bo verjetno tudi kakšna cenejša rešitev za tuning.

Drugače se pa pozanimaj za cene malih in tudi velikih servisov, zavarovanja, cestnine ipd., pa preračunaj koliko smisla ima dizel napram TSI-ju. Sam bi se sicer zaradi lastne naklonjenosti odločil zanj, je pa vprašanje koliko ima dejansko smisla. Res pa da je start&stop serijsko, pa tudi tvoja poraba je za testno vožnjo res ugodna, ko se vožnja umiri in se nekoliko bolj navadiš motorja, bi morala bit že zelo ugodna.

Asistenčni sistemi so res zanimivi, vendar po mojem skromnem mnenju ne na račun DSG-ja oz. (vsaj teoretično) odličnega biksenona! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Sr dec 29, 2010 6:23 pm

Verjetno bom rajši asistenčne sisteme zamenjal za bixenon.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr dec 29, 2010 7:00 pm

Kot sem ti že na drugem forumu omenil - Xenon bo dobavljiv šele v tednu 11/2011.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 29, 2010 8:03 pm

legendarac je napisal/-a:
...... ko ti na levi pas skoči počasi prehitevajoč voznik in se potem umakne v 6 prestavi zelo počasi pridobiva hitrost. Mislim da bi z tuningom tudi to odpravil.Glede na naše omejitve pa je motor ravno dovolj.....

ne bi.....pri dizlu to ne gre_rabiš kubike - mam raje 2.0 in 120 konjev, kot pa 1.6 in 150; enostavno, dizel rabi kubike in če hočeš, da se avto s težo več kot tono in pol premika, mora bit vsaj 2.0(velja seveda za dizle) ...... z zadnjim, oz. kar se tiče omejitev, se pa strinjam....

simply je napisal/-a:Kot sem ti že na drugem forumu omenil - Xenon bo dobavljiv šele v tednu 11/2011.

ponavlja se golfova zgodba :roll: ampak tega ne zastopim; kdo je zaštekal? VW ali dobavitelji?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr dec 29, 2010 10:07 pm

Ne eden ne drugi.

Dobavitelj je isti za več avtomobilov VW grupe in trenutno ni sposoben dobavljati večje količine žarometov.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če dec 30, 2010 12:35 pm

Tale 1.6 TDI se mi zdi enostavno prešvoh motor za v Passata. To je bolj motor, ki je idealen za v Polota ter morda še znosen za Golfa, v Passatu pa vsaj zame NO GO! Ok, morda za tiste najbolj nezahtevne voznike, ki so po možnosti prej vozili kakega SDI-ja. :lol:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če dec 30, 2010 12:57 pm

Polo78 je napisal/-a:Tale 1.6 TDI se mi zdi enostavno prešvoh motor za v Passata. To je bolj motor, ki je idealen za v Polota ter morda še znosen za Golfa, v Passatu pa vsaj zame NO GO! Ok, morda za tiste najbolj nezahtevne voznike, ki so po možnosti prej vozili kakega SDI-ja. :lol:

Se strinjam.Skoraj nobeden prizvajalec nima tako šibkega motorja v ponudbi za tak avto,niti Opel niti Ford Renault pa ge je sedaj po prenovi umaknil iz ponudbe.Tak avto potrebuje vsaj 130 "konjski" motor.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 30, 2010 1:00 pm

Renault VG je napisal/-a:Se strinjam.Skoraj nobeden prizvajalec nima tako šibkega motorja v ponudbi za tak avto,niti Opel niti Ford Renault pa ge je sedaj po prenovi umaknil iz ponudbe.Tak avto potrebuje vsaj 130 "konjski" motor.

Za voznike na naših cestah? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov