tristan01 je napisal/-a:DewerlyMag je napisal/-a:Pozdavljeni.
pišem iz razloga...kaj kupiti. ne potrebuje biti novi avto.
iščem varčnega, a vseeno z močnim motorjem in poceni/enostavno vzdrževanje ( servisi, popravila ). Ker potrebujem avto za dolge razdalje, dnevno 100km, ob vikendih 500km. A vseeno, nevem katero firmo, in kateri model. Sem precej velika punca, zato iščem tak avto ki je bolj visok spredaj pri voznikovem sedežu ( enoprostorca? ). Ne potrebuje biti velik avto po dolžini. Samo malo bolj visok, da ne sedim kot stlačena v konzervo.
Kaj mi glede na moje kriterije priporočate? Za nakup sem pripravljena dati do 10tisoč eur.
Najprej definiraj kaj pomeni precej velika punca. Večinoma ste punce manjše od moških. Pri mojih 190 cm ti lahko zatrdim da je v večini avtomobilov golfovega razreda dovolj prostora za udobno sedenje na daljšo pot. Poleg tega se odloči kakšen stil sedenja ti bolj ustreza. V enoprostorcih se sedi precej pokončno in visoko, v limuzinah nekoliko nižje in iztegnjeno. Vozniki smo različni in vsakemu ustreza drugačes...
Glede na prevožene kilometre, ocenjumem da je dizel primernejši, razen če posežeš po novejših turbo bencinarjih (VW TSI), ki po varčnosti ne odstopajo veliko od dizlov. Glede na budget 10.000 EUR pa žal ne pridejo v doseg tvojih financ. Pri nakupu pazi, da nabaviš avto z znano zgodovino, saj te drugače lahko čaka jama brez dna.
LP Tristan01
hvala za nasvete, ne iščem novega avta, ker imam tudi omejene finance, ker sem študentka in ful težko varčujem kar zaslužim, sja še rabim denar za čez mesec pridit. vsekakor bom pa gledala dizle. Novi bencinarji, nevem če se dajo že tako poceni dobiti in koliko so zanesljivi nasproti dizlerju? a kdo ima kake informacije? Vidim da nekateri ful hvalite fiate, ja sem se do sedaj v treh fiatih peljala, in so se ful tresli pri vožnji nad 100km in se je kar naprej nekaj kvarilo. Koliko izkušenj imate drugi? Rada bi avto kjer sedim visoko in pokončno. Sem pa velika 185cm, torej če si ti 190cm, nisem nič kaj dosti manjša od tebe

Nevem kateri fant je DenisMag, ker sem punca.
Sedaj uporabljam renault cliota bencinarja in mi je ful prenizek, počutim se kot v kaki konzervi zatlačena. Pa še preveč žre. ker večkrat grem obiskat starše na drugi konec slovenije in bi rada malo zmanjšala stroške prevoza in bolj udoben visok avto.
bom vesela vsakega predloga, ker bi januarja rada pol kupila drug avto.