Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

DewerlyMag
Nov uporabnik

kateri avto kupiti?

Napisal/-a DewerlyMag Po dec 27, 2010 8:39 pm

Pozdavljeni.

pišem iz razloga...kaj kupiti. ne potrebuje biti novi avto.

iščem varčnega, a vseeno z močnim motorjem in poceni/enostavno vzdrževanje ( servisi, popravila ). Ker potrebujem avto za dolge razdalje, dnevno 100km, ob vikendih 500km. A vseeno, nevem katero firmo, in kateri model. Sem precej velika punca, zato iščem tak avto ki je bolj visok spredaj pri voznikovem sedežu ( enoprostorca? ). Ne potrebuje biti velik avto po dolžini. Samo malo bolj visok, da ne sedim kot stlačena v konzervo.

Kaj mi glede na moje kriterije priporočate? Za nakup sem pripravljena dati do 10tisoč eur.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: kateri avto kupiti?

Napisal/-a nevermind Po dec 27, 2010 8:50 pm

Ker si magister ti močno priporočam kakšnega FIAT-a, npr. Multiplo ali Cromo.
Pri obeh se visoko sedi.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG To dec 28, 2010 9:14 am

nevermind je napisal/-a:Ker si magister ti močno priporočam kakšnega FIAT-a, npr. Multiplo ali Cromo.
Pri obeh se visoko sedi.
A misliš da je spet DenisMag nazaj :lol: ?

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To dec 28, 2010 9:28 am

nevermind je napisal/-a:Ker si magister ti močno priporočam kakšnega FIAT-a, npr. Multiplo ali Cromo.
Pri obeh se visoko sedi.

upam da si videl da je to ženska ;) # Sem precej velika punca,#

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To dec 28, 2010 12:23 pm

DewerlyMag je napisal/-a:Pozdavljeni.

iščem varčnega, a vseeno z močnim motorjem in poceni/enostavno vzdrževanje ( servisi, popravila ). Ker potrebujem avto za dolge razdalje, dnevno 100km, ob vikendih 500km. A vseeno, nevem katero firmo, in kateri model. Sem precej velika punca, zato iščem tak avto ki je bolj visok spredaj pri voznikovem sedežu ( enoprostorca? ). Ne potrebuje biti velik avto po dolžini. Samo malo bolj visok, da ne sedim kot stlačena v konzervo.

Kaj mi glede na moje kriterije priporočate? Za nakup sem pripravljena dati do 10tisoč eur.

Najprej definiraj kaj pomeni precej velika punca. Večinoma ste punce manjše od moških. Pri mojih 190 cm ti lahko zatrdim da je v večini avtomobilov golfovega razreda dovolj prostora za udobno sedenje na daljšo pot. Poleg tega se odloči kakšen stil sedenja ti bolj ustreza. V enoprostorcih se sedi precej pokončno in visoko, v limuzinah nekoliko nižje in iztegnjeno. Vozniki smo različni in vsakemu ustreza drugačes...

Glede na prevožene kilometre, ocenjumem da je dizel primernejši, razen če posežeš po novejših turbo bencinarjih (VW TSI), ki po varčnosti ne odstopajo veliko od dizlov. Glede na budget 10.000 EUR pa žal ne pridejo v doseg tvojih financ. Pri nakupu pazi, da nabaviš avto z znano zgodovino, saj te drugače lahko čaka jama brez dna.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

DewerlyMag
Nov uporabnik

Napisal/-a DewerlyMag To dec 28, 2010 5:02 pm

tristan01 je napisal/-a:
DewerlyMag je napisal/-a:Pozdavljeni.

Najprej definiraj kaj pomeni precej velika punca. Večinoma ste punce manjše od moških. Pri mojih 190 cm ti lahko zatrdim da je v večini avtomobilov golfovega razreda dovolj prostora za udobno sedenje na daljšo pot. Poleg tega se odloči kakšen stil sedenja ti bolj ustreza. V enoprostorcih se sedi precej pokončno in visoko, v limuzinah nekoliko nižje in iztegnjeno. Vozniki smo različni in vsakemu ustreza drugačes...

Glede na prevožene kilometre, ocenjumem da je dizel primernejši, razen če posežeš po novejših turbo bencinarjih (VW TSI), ki po varčnosti ne odstopajo veliko od dizlov. Glede na budget 10.000 EUR pa žal ne pridejo v doseg tvojih financ. Pri nakupu pazi, da nabaviš avto z znano zgodovino, saj te drugače lahko čaka jama brez dna.

LP Tristan01

hvala za nasvete, ne iščem novega avta, ker imam tudi omejene finance, ker sem študentka in ful težko varčujem kar zaslužim, sja še rabim denar za čez mesec pridit. vsekakor bom pa gledala dizle. Novi bencinarji, nevem če se dajo že tako poceni dobiti in koliko so zanesljivi nasproti dizlerju? a kdo ima kake informacije? Vidim da nekateri ful hvalite fiate, ja sem se do sedaj v treh fiatih peljala, in so se ful tresli pri vožnji nad 100km in se je kar naprej nekaj kvarilo. Koliko izkušenj imate drugi? Rada bi avto kjer sedim visoko in pokončno. Sem pa velika 185cm, torej če si ti 190cm, nisem nič kaj dosti manjša od tebe :) Nevem kateri fant je DenisMag, ker sem punca.

Sedaj uporabljam renault cliota bencinarja in mi je ful prenizek, počutim se kot v kaki konzervi zatlačena. Pa še preveč žre. ker večkrat grem obiskat starše na drugi konec slovenije in bi rada malo zmanjšala stroške prevoza in bolj udoben visok avto.

bom vesela vsakega predloga, ker bi januarja rada pol kupila drug avto.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG To dec 28, 2010 5:08 pm

DewerlyMag je napisal/-a:Nevem kateri fant je DenisMag, ker sem punca.
To je bil edn ki je hvalil fiate na živo in mrto oprosti ker smo mislili da si to ti.Drugače pa tudi mi nismo imeli preveč dobrih izkušen s fiati.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To dec 28, 2010 6:22 pm

a so spet počitnice pa froci nimajo nič za počet? :)

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax To dec 28, 2010 6:25 pm

Pozdravljena!

Po teh kriterijih katere si napisala, mi je prvo na pamet prišel VW Golf plus. Je nekoliko višji kakor navaden golf tako, da je sedenje tudi nekoliko višje, ni pa spet tako visok in velik kakor enoprostorec.

npr. : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4353797&show=1

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To dec 28, 2010 6:50 pm

DewerlyMag je napisal/-a:hvala za nasvete, ne iščem novega avta, ker imam tudi omejene finance, ker sem študentka in ful težko varčujem kar zaslužim, sja še rabim denar za čez mesec pridit. vsekakor bom pa gledala dizle. Novi bencinarji, nevem če se dajo že tako poceni dobiti in koliko so zanesljivi nasproti dizlerju? a kdo ima kake informacije? Vidim da nekateri ful hvalite fiate, ja sem se do sedaj v treh fiatih peljala, in so se ful tresli pri vožnji nad 100km in se je kar naprej nekaj kvarilo. Koliko izkušenj imate drugi? Rada bi avto kjer sedim visoko in pokončno. Sem pa velika 185cm, torej če si ti 190cm, nisem nič kaj dosti manjša od tebe :) Nevem kateri fant je DenisMag, ker sem punca.

Sedaj uporabljam renault cliota bencinarja in mi je ful prenizek, počutim se kot v kaki konzervi zatlačena. Pa še preveč žre. ker večkrat grem obiskat starše na drugi konec slovenije in bi rada malo zmanjšala stroške prevoza in bolj udoben visok avto.

bom vesela vsakega predloga, ker bi januarja rada pol kupila drug avto.

Glede na našteto bi se v tvojem primeru raje ozrl po malce večjem avtomobilu. Z nekaj cm večjo medosno razdaljo se prostornost neverjetno poveča. Torej kot sem napisal že v prvem postu. Poglej in preskusi kak avtomobil golfovega razreda (ni nujno da je to ravno Golf). V primerjavi s Cliom bo razlika v prostornosti ogromna. Glede višine sedenja pa se v večini primerov da marsikaj rešiti z nasvaitvijo višine vozniškega sedeža. V tvojem primeru bi ti svetoval da preskusiš Škodo Octavijo, morda Forda Focusa.

Enoprostorcev bi se na tvojem mestu izogibal, razen če nujno ne potrebuješ veliko prostora za sopotnike in prtljago. Razlog se skriva v večji čelni površini in zato malce večji porabi kot s primerljivo limuzino.

Če si kje iz moje bližine se lahko dogovoriva za test octavije, pa se boš sama prepričala kako je s prostornostjo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

im1
Nov uporabnik

Napisal/-a im1 To dec 28, 2010 9:13 pm

Glede zanesljivosti pa upam da ti bo naslednje v dobro orientacijo...

http://www.maengelreport.com/index.php?id=11&L=1

Ampak vedi da lahko se vedno naletis na dobrega fiata in slabega volvota..... :roll:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To dec 28, 2010 9:24 pm

Golfa si kup, zelo komot avto tudi za nas dolgine.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To dec 28, 2010 9:33 pm

Počitnice so :lol:
Drugače delat za 4€ na uro in zapravit 10k€ za avto je nesmisel :roll: Razen če se ne prostituiraš in tako dobivaš po 2500€ na mesec(dve stranke na dan).
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

DewerlyMag
Nov uporabnik

Napisal/-a DewerlyMag Sr dec 29, 2010 9:11 pm

Blinder je napisal/-a:Počitnice so :lol:
Drugače delat za 4€ na uro in zapravit 10k€ za avto je nesmisel :roll: Razen če se ne prostituiraš in tako dobivaš po 2500€ na mesec(dve stranke na dan).

ne za avto varčujem že nekaj let, drugače bi pa preostenk da plačam avto vzela na financiranje - lizing :) obrok okol 80eur na mesec tud ni tolk velik :)

zanimivo da mi noben ne priporoča kak renaultov model... so tolk slabi avti?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr dec 29, 2010 9:15 pm

nekaj let varčuješ za kos pleha, big deal. verjetno se boš tut zlo dobro počutla, ko ti bo avto v enem letu zgubil 1500€ na vrednosti, kar je enako približno 400 ur tvojega dela :) dej si rajši shrani denar za takrat, ko boš brez statusa ali brezposelna.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr dec 29, 2010 9:23 pm

Ne vem če si glih šparovna študentka dnevno 100km,ob vikendih 500 km olala to ni malo kilometrine letno,pa še ti sploh kaj prišparaš. Pridružujem pa se mnenju ostalih glede avta.
CARPE IMPREZAM

DewerlyMag
Nov uporabnik

Napisal/-a DewerlyMag Sr dec 29, 2010 9:46 pm

PRODRIVE je napisal/-a:Ne vem če si glih šparovna študentka dnevno 100km,ob vikendih 500 km olala to ni malo kilometrine letno,pa še ti sploh kaj prišparaš. Pridružujem pa se mnenju ostalih glede avta.

bog vam pomagej... človek piše gor za nasvete, vi se pa drugo ne osredotočate kot na osebo... ahjaaa.... poleg tega....res je...za navedene podatke rabim avto...nikjer nisem napisala da to sedaj počnem. Po ljubljani sem najhitrejša na zarjavelem kolesu. Avto kupujem za nekaj mesecev vnaprej, ker bom kmalu končala študij in imam dogovorjeno pripravništvo... a je moja kripa ki je mogoče niti vredna 500eur, in ni primerna za dolge razdalje ter trenutno preveč potrošen in bi rada večkrat hodila domov starše obiskat, ne pa da grem samo 1krat na 2 meseca. Če mi ne znate svetovat za avte, a ni forum temu namenjen? se bom pa za nasvet obrnila drugam. Hvala

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr dec 29, 2010 9:53 pm

Golf plus pa dieselkot so drugi omenili,oprosti če sem te preveč dregnil ;)
CARPE IMPREZAM

DewerlyMag
Nov uporabnik

Napisal/-a DewerlyMag Sr dec 29, 2010 10:05 pm

PRODRIVE je napisal/-a:Golf plus pa dieselkot so drugi omenili,oprosti če sem te preveč dregnil ;)

ma sej me ne moti kaj pišeš o meni, moti me to da mi ne pomagate svetovati z modeli avta... varčujem za avto že cel študij, ker bom delala v ljubljani, živela pa na dolenjskem, starša pa imam v pomurju...in ja, nekoč oz že čez nekaj mesecev bo to zneslo, 100km dnevno in bo tudi padlo 500km čez vikend ko bom hodila starše obiskovat. Zato mora avto bit zmogljiv a hkrati čimbojl varčen. Avto pa bom vzela največ do 10tisoč eur, ker več si ne upam, kajti lizing za več denarja zna biti preveč tvegano. A si mislu da imam kar 10tisoč v žepu? si me narobe razumu, sem pa res že kar nekaj navarčevala :)

bom pa še vprašala tako... a poznate kak model avta ki žre okoli 5litrov v mestni in izvenmestni vožnji? ...ker rabim res zelo varčen avto, a hkrati poskočen avto!

DewerlyMag
Nov uporabnik

Napisal/-a DewerlyMag Sr dec 29, 2010 10:22 pm

Tole sme našla na internetu za Golf Plus 1,6 TDI 90 KM:
dizelski 4-valjni motor; 1598 cm3; 66 kW (90 KM) pri 4200 vrt/min; 230 Nm pri 1500-2500 vrt/min; ročni 5-stopenjski menjalnik; prednji pogon; 174 km/h; 0-100: 13,5 s; 4,7 l/100 km; 125 g/km (CO2)

4,7l samo porabi... všeč mi je :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator, tomzzi in 6 gostov