Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ceeder
Nov uporabnik

Kia Ceed 1.6 dizel (94 kW) ML2011

Napisal/-a ceeder Sr dec 29, 2010 11:53 am

Pozdravljeni,
sem čisto nov uporabnik tega foruma tako, da če že obstaja natanko ta tema me obvestite in se opravičujem.
Skratka, zanima me ali je kdo že lastnik oz. je že naročil Kia Ceed 1.6 dizel (94 kW) modelno leto 2011? Kakšne so kaj izkušnje, poraba, itd... glede na to, da ima ML2011 rahlo ojačan motor glede na ML2010 v EX opremi?
Ima kdo od lastnikov Kia ceed slučajno vgrajen ISG? Kako se kaj le-ta obnese oz. ali je sploh smiselen (večina moje vožnje je mestne, cca. 80%)?

Jaz sem ravno pred tem, da tak avto naročim in sicer v SW (karavan) izvedbi.

Hvala in LP!

ceeder
Nov uporabnik

Re: Kia Ceed 1.6 dizel (94 kW) ML2011

Napisal/-a ceeder To jan 11, 2011 2:17 pm

Pozdravljeni,
Jaz sem ravno danes narocil Kio ceed SW pri AC Trobec Ljubljana. Pohvalil bi prodajalca Tomaza, ki si je res vzel cas zame in prisluhnil zeljam oz. mojim potrebam v smislu popustov, gratis opreme ter seveda poskrbel (bo) je tudi za prodajo mojega starega avta za sprejemljivo ceno.

Kaj vec informacij bom dal, ko dobim avto...

LP
Zadnjič spremenil ceeder, dne Če jan 20, 2011 8:48 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To jan 11, 2011 10:14 pm

ceeder je napisal/-a:Pozdravljeni,
Jaz sem ravno danes narocil Kio ceed SW pri AC Trobec Ljubljana. Pohvalil prodajalca Tomaza, ki si je res vzel cas zame in prisluhnil zeljam oz. mojim potrebam v smislu popustov, gratis opreme ter seveda poskrbel (bo) je tudi za prodajo mojega starega avta za sprejemljivo ceno.

LP

Moje sožalje...upam, da preživiš sceno z volanom, ki kar odpove sredi ceste, zaviješ on pa kar nič, potem pa kar naenkrat zavije ko si že mislil poravnati...
Pišem pa to zato, ker sem ravno bral o Kiji Ceed in odpovedi volana...v okvarah in pomoč
FOLCIKA - SCIROCCO

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jan 11, 2011 10:58 pm

@WMB Ne boš verjel, ampak mi na ceedu v treh letih še nič ni odpovedalo. Dalje bomo razpravljali, ko se bo ugotovilo iz kje izvira problem.

Kar se tiče nakupa nisi zgrešil. Motorju je občutiti malo več moči v primerjavi s 115KM je pa zaradi relativno majhne prostornine toliko bolj začutiti "turbo lag".

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl To jan 11, 2011 11:04 pm

WMB je napisal/-a:
ceeder je napisal/-a:Pozdravljeni,
Jaz sem ravno danes narocil Kio ceed SW pri AC Trobec Ljubljana. Pohvalil prodajalca Tomaza, ki si je res vzel cas zame in prisluhnil zeljam oz. mojim potrebam v smislu popustov, gratis opreme ter seveda poskrbel (bo) je tudi za prodajo mojega starega avta za sprejemljivo ceno.

LP

Moje sožalje...upam, da preživiš sceno z volanom, ki kar odpove sredi ceste, zaviješ on pa kar nič, potem pa kar naenkrat zavije ko si že mislil poravnati...
Pišem pa to zato, ker sem ravno bral o Kiji Ceed in odpovedi volana...v okvarah in pomoč

matr si legenda...ceed-ov je k dreka u slo, 5tim se je zgodila sledeča napaka in zdej je konc sveta...in JA, ravno njegova bo imela isto napako :roll:

p.s. raj ga vzam u roke, kokr da iščeš prepir tle gor, ker v uni temi z volanom je blo isto...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jan 12, 2011 10:50 am

Ceed je napisal/-a:@WMB Ne boš verjel, ampak mi na ceedu v treh letih še nič ni odpovedalo. Dalje bomo razpravljali, ko se bo ugotovilo iz kje izvira problem.

Kar se tiče nakupa nisi zgrešil. Motorju je občutiti malo več moči v primerjavi s 115KM je pa zaradi relativno majhne prostornine toliko bolj začutiti "turbo lag".

X2

Kar nekaj na pamet nabijat tja v tri dni je brez pomena, če ne veš kaj točno se je z avtom dogajal.

Sicer pa zelo dober nakup. Škoda ker takega motorja ni bilo v ponudbi takrat, ko sem sam kupoval, osebno bi mi povsem zadoščal, ker 2.0 dizel gre že skoraj preveč... =P
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 12, 2011 3:18 pm

@WMB: Ne dramatiziraj! :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

ceeder
Nov uporabnik

Napisal/-a ceeder Sr jan 12, 2011 3:52 pm

Pozdravljeni,
kar se pa tice zdaj te volanske letve na raznih testih niso nic opazili, pa tudi na angleskem forumu o tem ni kaj dosti postov (morda sem kaj spregledal)! Kar pa seveda ne pomeni, da pa morda ravno jaz ne bom imel take podobne tezave, le verjetnost za to je precej nizka in to pac sprejmem. To je vse igra statistike po eni strani ter zdrave pameti voznika kako vozi oz. uporablja avto.
Vprasnje je tudi koliko je bil iskren rupp na tistem postu glede njegove izjave "v ovinku me je na mokrem zaneslo in je mal poskakoval"!? Lepo, da so mu brez komplikacij popravili avto v garanciji.
Pustimo zdaj to in se drzimo teme.

Hvala in LP!

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr jan 12, 2011 4:43 pm

pomojem si kupil dober avto in ne boš razočaran :D

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr jan 12, 2011 9:18 pm

A ni bil ta Ceed ki je imel probleme z volanom, poškodovan, zaleten ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

ceeder
Nov uporabnik

Napisal/-a ceeder Pe jan 14, 2011 3:50 pm

Baje se mu je nekdo fajn znesel nad njegovim avtomobilom (vandalizem). Ne omenja karambola, le "drsenje po cesti".

LP

3xh
Nov uporabnik

Napisal/-a 3xh Pe jan 14, 2011 6:34 pm

Pozdravljeni

Tudi jaz se "pripravljam" na nakup kie cee´d 1.6 crdi (94 kW).
Trenutno si lastim kio cee´d letnik 2007 1.6 crdi in do danes nisem imel niti najmanjšega problema.
Deluje odlično, poraba zadovoljiva (na daljših razdalijah 4.7 do 5.2, mestna vožnja okrog 5.5).

Ko sem jaz kupoval pred leti kio, so se po forumih našli podobni komentarji kot sedaj. Nekomu je crknila turbina in ... iz tega naredili celo zgodbo.
Ni problema, imamo garancijo za take stvari.

Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 14, 2011 6:50 pm

dramatizirat res ni treba, ker se samo smeti temo! bom sam v kratkem predstavil enega dokaj novega nemca in probleme z elektroniko, katere še uradni servis ne more rešiti v garanciji in se je pogodil za rešitev pri profesionalnem diagnostiku, ki pa ni uradni serviser..

drugače me pa malo muči ta kombinacija 80% mesta.. je potem res bilo pametno jemati dizla? glede na čas ogrevanja, mašenja dpf-ja in drugih senzorjev ter dražjih servisev (vsaj na uradnem servisu)..
vsekakor pa avto predstavi, ko ga dobiš

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe jan 14, 2011 6:51 pm

3xh je napisal/-a:Pozdravljeni

Tudi jaz se "pripravljam" na nakup kie cee´d 1.6 crdi (94 kW).
Trenutno si lastim kio cee´d letnik 2007 1.6 crdi in do danes nisem imel niti najmanjšega problema.
Deluje odlično, poraba zadovoljiva (na daljših razdalijah 4.7 do 5.2, mestna vožnja okrog 5.5).

Ko sem jaz kupoval pred leti kio, so se po forumih našli podobni komentarji kot sedaj. Nekomu je crknila turbina in ... iz tega naredili celo zgodbo.
Ni problema, imamo garancijo za take stvari.

Lep pozdrav.

Zakaj pa bi po 4. letih menjal avto?? Ali ima toliko kilometrov ali kaj?? Če imaš pa slučajno 90 km verzijo pa ti je preslaba je izbira tudi chip tuning... Nevem meni se zdi brezveze po 4.letih zamenjat avto, če si zadovoljen z njim, sploh pa sedaj v teh časih...

3xh
Nov uporabnik

Napisal/-a 3xh Pe jan 14, 2011 7:02 pm

Je 90 KM različica motorja. Ni problem v moči, ker tudi ta potegne za moje potrebe dovolj. ima pa malo bolj švoh opremo. Sicer so že osnovni modeli opremljeni zelo dobro, vendar v mojem primeru me npr. moti to, da nimam možnosti nastavitve kako močno sveti armaturna plošča. (nisem dovolj dobro prrebral drobnega tiska) In sledi dejstvo, da slednja žari in je kar malce moteče. Namreč imam opremo LX Fresh iz leta 2007. Ravno tako nimam električnih stekel zadaj, itd. Tako da se gre v večji meri za nakup nekoliko bolj opremljenega avtomobila. Res pa je tudi, da imam že 140.000 km in kmalu ne bo več veljala 7 letna garancija, saj jo bom dosegel ali celo presegel z garancijo do 150.000 km.

ceeder
Nov uporabnik

Napisal/-a ceeder Po jan 17, 2011 9:25 am

Jerch_ je napisal/-a:dramatizirat res ni treba, ker se samo smeti temo! bom sam v kratkem predstavil enega dokaj novega nemca in probleme z elektroniko, katere še uradni servis ne more rešiti v garanciji in se je pogodil za rešitev pri profesionalnem diagnostiku, ki pa ni uradni serviser..

drugače me pa malo muči ta kombinacija 80% mesta.. je potem res bilo pametno jemati dizla? glede na čas ogrevanja, mašenja dpf-ja in drugih senzorjev ter dražjih servisev (vsaj na uradnem servisu)..
vsekakor pa avto predstavi, ko ga dobiš

Ja, sem mislil tudi na to, tako da bom z novim avtom malo spremenil vozne poti in najbrz tudi navade. Vec bom uporabljal LJ obvoznico (sluzba) tako, da se bo vsake toliko DPF ocistil pa tudi vikend izleti z avtom bojo bolj pogosti :)
Poleg tega imam tudi kletno garazo in se v mrzlih zimskih jutrih to kar pozna. Npr. ko je bilo zunaj -7 je v garazi bilo okrog +3. Verjamem da bo tudi to malo dizlu olajsalo zagone in malce krajse ogrevanje. Ze na tem bencinarju, ki ga imam sedaj opazam, da odkar imam garazo, da se hitreje segreje, ko so jutra pod niclo.

Sicer pa bomo videli, ko dobim avto...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jan 17, 2011 11:11 am

No, to je zelo lepo slišat, da v štirih letih in prevoženih 140k km ni bilo niti najmanjšega problema. Me zanima koliko je takih, ki se lahko takole pohvalijo s kako precej bolj renomirano znamko. :D

Kar se tiče motorjev, vozil sem vse različice razen ravno te najnovejše s 128km, o kateri teče tema. Za moj okus je bila 90km bolj boga, že 115km pa je bila precej, precej boljša (takrat še s 5 prestavami), tako da se ti bo zdel prehod na 128km še toliko boljši pa še 6-st. menjalnik ima, kar tudi pripomore k boljšim pospeškom. Poraba pa ne bi smela biti kaj dosti večja, če sploh kaj. ;)
Antiznačkar po prepričanju

ceeder
Nov uporabnik

Napisal/-a ceeder Če jan 20, 2011 8:46 am

Imam pa se eno dilemo glede tega novega avta... Narociti/dodati se stranske letvice ali ne? Res je, da bo avto precej v garazi (doma in sluzba) vseeno pa me skrbijo razni shopping centri ipd.

Ima kdo ze kaksne izkusnje s temi original Kia ceed stranskimi letvicami ter kako so se obnesle cez cas? Za me pridejo v postev prozorne letvice ali pa da se prebarvajo v barvo avta.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če jan 20, 2011 10:04 pm

ceeder je napisal/-a:Imam pa se eno dilemo glede tega novega avta... Narociti/dodati se stranske letvice ali ne? Res je, da bo avto precej v garazi (doma in sluzba) vseeno pa me skrbijo razni shopping centri ipd.

Ima kdo ze kaksne izkusnje s temi original Kia ceed stranskimi letvicami ter kako so se obnesle cez cas? Za me pridejo v postev prozorne letvice ali pa da se prebarvajo v barvo avta.

Zakaj??
Praskica-bunkica gor ali dol.
Po 5-6 letih ta avto itak ne bo kaj veliko vreden, oziroma ga boš dal napol zastonj, da ga boš pordal.
Zdej neki full šparat avto je navadna utopija.
Na novem avtu boš imel verjetno kasko in ta ti bo kril vse stroške popravil...
FOLCIKA - SCIROCCO

ceeder
Nov uporabnik

Napisal/-a ceeder So jan 22, 2011 12:48 pm

WMB je napisal/-a:
ceeder je napisal/-a:Imam pa se eno dilemo glede tega novega avta... Narociti/dodati se stranske letvice ali ne? Res je, da bo avto precej v garazi (doma in sluzba) vseeno pa me skrbijo razni shopping centri ipd.

Zakaj??
Praskica-bunkica gor ali dol.
Po 5-6 letih ta avto itak ne bo kaj veliko vreden, oziroma ga boš dal napol zastonj, da ga boš pordal.
Zdej neki full šparat avto je navadna utopija.
Na novem avtu boš imel verjetno kasko in ta ti bo kril vse stroške popravil...

Ja, glede kaska imas prav, morda res letvice s tega vidika nimajo smisla. Z letvicami bi bolj cuval druge avtomobile.
Sicer pa avto nameravam imeti vsaj toliko kolikor bo v garanciji (7 let) oziroma tudi vec, ce bom z njim zadovoljen. Mimogrede, sedanjega korejca (ni KIA) imam ze 9 let (2. lastnik) in nisem ravno tip, ki menja avte z vsakim novim modelom ali faceliftingom :)

LP!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 12 gostov