Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Laguna je prodana...kaj sedaj vzet?

Napisal/-a tdk Če dec 30, 2010 4:46 pm

Torej laguna je prodana;potrebno bo nabavit nekaj drugega.
Gledam predvsem rabljene avte;rang do 16k euro.Najraje diesel;letno delam 20-25k km,mora biti limuzina(,karavan,enoprostorec ali terenec ne.)
Prednost imajo lagune III;zadeva preverjena in je res dober avto.
Ostanejo alternative;računica enostavna:čim več in tem boljše za ta denar.Avto družinski,važen letnik avta,ohranjenost,znana zgodovina;prednost seveda SLO poreklo in prvi lastnik...da se iti tudi preko tega,vendar rajši ne...preveč je nategov in nočem pasti v to kolesje.
Torej poleg lagune III so variante še predvsem honda accord,Volvo S60(grem preko meje 2.0 ccm in moči 150 konjev),Audi A4,morda tudi res dobra in preverjena Alfa 159;tukaj se nekako krog sklene;ni pa izključeno kaj drugega,če me seveda prepriča.
Glede na stroške v osnovi: načeloma ne preko 2.0 ccm,ali preko 150 konjev;če je res dobra zadeva grem preko te meje.
Prosim brez prepiranja;rabim predvsem vaše izkušnje in priporočila,okvare,cene popravil,morebitne serijske napake....
dobrodošli tudi linki

lp tdk

nejc1
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Re: Laguna je prodana...kaj sedaj vzet?

Napisal/-a Renault VG Če dec 30, 2010 5:00 pm

Hitro si jo prodal.Za koliko pa,lahko tudi na PM.Sicer bi jaz vzel tisto srebrno Laguno katero si mi poslal na PM.Kaj pa kakšen Megane ker čez približno 2 leti pride nova Laguna.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 30, 2010 5:26 pm

Od naštetih vozil je 159 najlepša, eni uporabniki zagovarjajo 120 drugi 150 km , pač odvisno kaj misliš da potrebuješ. nekih večjih težav naj ne bilo ena stvar ( milsim da volanska letev( nisem pa 100%) pa se je v garanciji menjavala ) So pa trenutno na netu same SW z slo poreklom.

Je pa vsaj zame Sw 159 dostl lepša od limuzine.... jah majo pač vsake oči svojega malarja....
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Če dec 30, 2010 5:31 pm

Glede na pomoč in predloge članov foruma, ne bi bilo slabo, da nam opišeš kako si rešil težavo z zavarovalnico.
Če se ne motim, sem predvidel, da boš dobil ogromno klicev za odkup razbitine in predvidevam, da si jo dobro prodal.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če dec 30, 2010 5:36 pm

rosonero je napisal/-a:Od naštetih vozil je 159 najlepša, eni uporabniki zagovarjajo 120 drugi 150 km , pač odvisno kaj misliš da potrebuješ. nekih večjih težav naj ne bilo ena stvar ( milsim da volanska letev( nisem pa 100%) pa se je v garanciji menjavala ) So pa trenutno na netu same SW z slo poreklom.

Je pa vsaj zame Sw 159 dostl lepša od limuzine.... jah majo pač vsake oči svojega malarja....
Lepota je subjektivna.Meni osebno Alfa 159 ni všeč.So mi precej lepši Laguna,Mondeo,Insignia,C5 in tudi Passat.

Lisjak83
Nov uporabnik

Napisal/-a Lisjak83 Če dec 30, 2010 5:59 pm

tdk je napisal/-a:Torej laguna je prodana;potrebno bo nabavit nekaj drugega.
Gledam predvsem rabljene avte;rang do 16k euro.Najraje diesel;letno delam 20-25k km,mora biti limuzina(,karavan,enoprostorec ali terenec ne.)
Prednost imajo lagune III;zadeva preverjena in je res dober avto.
Ostanejo alternative;računica enostavna:čim več in tem boljše za ta denar.Avto družinski,važen letnik avta,ohranjenost,znana zgodovina;prednost seveda SLO poreklo in prvi lastnik...da se iti tudi preko tega,vendar rajši ne...preveč je nategov in nočem pasti v to kolesje.
Torej poleg lagune III so variante še predvsem honda accord,Volvo S60(grem preko meje 2.0 ccm in moči 150 konjev),Audi A4,morda tudi res dobra in preverjena Alfa 159;tukaj se nekako krog sklene;ni pa izključeno kaj drugega,če me seveda prepriča.
Glede na stroške v osnovi: načeloma ne preko 2.0 ccm,ali preko 150 konjev;če je res dobra zadeva grem preko te meje.
Prosim brez prepiranja;rabim predvsem vaše izkušnje in priporočila,okvare,cene popravil,morebitne serijske napake....
dobrodošli tudi linki

lp tdk

????? že prodana? Daj napiši kak si jo te že kr prodal, kak si zrihtal z zavarovalnico itd.!!!!!! Ampak to napiši v tisti temi, ki si jo odprl za ta tvoj problem!

ajd

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če dec 30, 2010 6:05 pm

Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če dec 30, 2010 6:09 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:druzinski avto ? evo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4313042&show=1

mislm da avtor isce limuzino in ne enoprostorca :D

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če dec 30, 2010 6:49 pm

No ker vas seveda zanima kako sem resil glede razbite lagune....pardon,ker koristim to temo,upam,da moderatorji pustijo tukaj,lahko pa premaknejo.
Torej glede zavarovalnice;po nategovanju glede višine odškodnine...klical na varstvo potrošnikov,pa na Urad za varstvo zavarovancev v Rep.slo,kjer sem izvedel,da imam pravne vzvode glede zavarovalnice;klical glavne na zavarovalnici...in potem koncno vodjo poslovne enote zavarovalnice.Prvi pogovor,dolg pol ure;efekta nobenega(skoraj nobenega);pa potem omenim medije in vse nasvete,ki sem dobil vsepovprek;in končno dogovorjen sestanek z njim,kjer sva se človeško pomenila in z rokovanjem zmenila za višji(sicer ne ogromno višji)znesek;pa vseeno....sedaj upam,da bo ustni dogovor držal.Je pa človek vsaj na doživeto poštenjak..upam,da se nisem zmotil.Torej po prejetju policijskega zapisnika bodo poslali predlog poravnave,ki ga podpišem,vrnem;oni pa nakažejo denar.Tako bi naj bilo....in vsem,ki boste imeli podobne štorije;take zadeve ne želim nikomur;ne da se opisat kaj vse doživiš;v takih primerih se pripravite....
In glede prodaje;oglas na avto.net sem oddal 29.12. po 15 uri;torej včeraj;klicev ogromno,nekaj mailov;raznorazni kupci...in danes dva ogleda;oba ogreta za avto,da bosta še premislila in me danes zvečer pokličeta;potem tretji klic;avto prodan,zraven sem dal 4 alu felne 17 col + letne gume;cena nekaj nižja kot je bila na oglasu.Prodal sem jo res hitro;še sedaj dobivam klice,moram oglas odstranit,da me ne kličejo več in predvsem da ne zavajam ljudi z že prodanim vozilom....

evo toliko za nazaj....in sedaj za v naprej:
Laguna ima prednost pri nakupu zaradi res dobrih izkušenj;evo ene:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4311753&show=1
predvsem ker poznam lastnika osebno in vem kako in kaj prodaja;edini minus je moč avta(najvišji zavarovalni razred)
Fluence je omenil nekdo;laguna mi je lepša,scenic-ni prava oblika.
Seveda je odprto vse ostalo;v kolikor me prepriča,da je boljša varianta kot laguna(seveda v tem cenovnem rangu);Alfa 159;tudi zame en najlepših avtov zunaj in znotraj;je pa problem najti SLO,150 konjev,prvi lastnik...159 SW na žalost ne.
Accord;trenutno nič primernega na avto.net
Audi A4;podobno kot accord;moram pa priznati da nekaj dni na avto.net audijev nisem gledal;morda tudi A6...me pa moti predvsem kar nekaj zadev o napakah audijev dizlov...
in za konec S60;nič ni slo;gledam :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4353405&show=1
ali :
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4312647&show=1

evo...moje pridige je zaenkrat konec....na vrsti ste ostali:))

lp tdk

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 30, 2010 8:02 pm

ma kaki "lolvoti" (kot bi rekel Cornelius) ali škodilaki bog ne daj Cruzi, kot ga je nekdo zgoraj predlagal :roll: :arrow: srebrna 180 konjska laguna je zakon(še mene zapriseženega aduijevca ne pusti hladnega) zato, gasa po njo, dokler še je..........in zanimivo, še cena je normalna....

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če dec 30, 2010 8:25 pm

Evo Lagune:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4198107&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4213817&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4192760&show=1
Kaj pa morda Citroen C5.Mogoče pa razmisli o kakšnem Meganu (če ti ni premajhen) ki bi ga čez 2 leti zamenjal z Laguno IV.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če dec 30, 2010 8:36 pm

C5 tudi gledam....morda.Nimam pa nobenih izkusenj in informacij o tem avtu.
Megane pa mi je malo premajhen avto;drugače se mi pa zelo dopade.

lp tdk

Dejan80
Novinec

Napisal/-a Dejan80 Če dec 30, 2010 8:48 pm

Lastnika srebrne lagune gt pa poznam tudi jaz, mislim da je to ta pravi avto zate ;)

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Če dec 30, 2010 8:55 pm

sašo5 je napisal/-a:ma kaki "lolvoti" (kot bi rekel Cornelius) ali škodilaki bog ne daj Cruzi, kot ga je nekdo zgoraj predlagal :roll: :arrow: srebrna 180 konjska laguna je zakon(še mene zapriseženega aduijevca ne pusti hladnega) zato, gasa po njo, dokler še je..........in zanimivo, še cena je normalna....

Se strinjam, čeprav se mi zdi zelo čudno da je dve leti star avto z manj kot 50 tisoč kilometri na manj kot polovični ceni (če je res nov 34 tisoč €). Kako lahko toliko zgubi v dveh letih? Se mi zdi, da dve leti stari accordi ali a4-ke niti slučajno niso tako poceni. Vsaj kako leto nazaj, ko sem tudi jaz nekaj gledal za rabljenimi.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Če dec 30, 2010 9:00 pm

Koliko je bila cena lagune GT takrat ne vem....sedaj je 28.330...tu nekje
http://www.renault.si/nova-vozila/osebn ... EC532_BALK

lp tdk

ilyerik
Nov uporabnik

Napisal/-a ilyerik Če dec 30, 2010 9:02 pm

tdk je napisal/-a:Koliko je bila cena lagune GT takrat ne vem....sedaj je 28.330...tu nekje
http://www.renault.si/nova-vozila/osebn ... EC532_BALK

lp tdk

Ok, v oglasu piše spodaj, da je nova 34 tisoč €, zato se mi je zdela ta razlika zelo velika.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če dec 30, 2010 9:08 pm

Glede na to, da si bil zadovoljen z laguno, da ti še vedno "diši" in celo poznaš lastnika GT-jke...ne vem kaj še razmišljaš.
Tistih 200€ več letno ti bo avto povrnil ob vožnji.
Sam bi raje izbral Alfo ampak kot si omenil imaš dobre izkušnje z lagunami in bi (če ne bi prišlo do nesreče) svojo verjetno še dolgo vozil.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Broz
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Broz Če dec 30, 2010 9:20 pm

Če se ne motim so bile tudi neke akcije za 180 konjske lagune karavan za okoli 24k € ( res pa da sem to gledal letos, modre barve so bile ). Ker kot vemo se cena iz konfiguratorja zelo razlikuje kot pa cena avta v salonu z popusti.

Drugače pa moj nasvet. Če želiš oz te vleče še za kakšen drug volanček avta, potem sledi srcu in probaj, da ti ne bo kdaj žal. Vprašaj če bi te kakšen prijatelj ali forumaš bil pripravljen peljati na testno. Včasih že prvi vtis ko se usedeš za volan ogromno pomeni. Mogoče da te bo kakšen vizualno všečen avto pustil hladnega za volanom. Če pa želiš tako kot si napisal, tisto kar si imel pred nesrečo, potem pa samo izberi top5 primerkov iz neta,poglej in kupi spet laguno od Slo. Franca ali pa Jožeta ;)

Ta iz linka se mi zdi čedna ( razen litk) ter ugodna !

P.s. te uvožene so pa že smešno poceni, prav :shock:
Zamenjam Opel Astro GTC Black & White za Laguno II grandtour Dynamique :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator, tomzzi in 6 gostov