Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Vožnja s starim oz. novim avtom.

Napisal/-a tiguan Pe dec 31, 2010 10:36 pm

Jutri moj avto praznuje 13 let z njim sem zadovoljen toliko, da me pripelje od točke A do B. Ravnokar sem ga kupil, tako da bo v lasti še nekaj let. Sama vožnja ni kaj preveč udobna (zvočna izolacija, črički, škripanje, polomljena plastika, slabša moč 60KM vw motor, udobje, zavore, lega na cesti...) to so same slabosti, kar je itak normalno za 13 let star avto. Imel sem se predčasom priložnost peljat v novejšem avtu (l.okol 07/08) in lahko samo rečem LUXUZ, vse tip-top, nobenih čričkov, škripanja, nobenega hrupa iz motorja, vožnja kot s čolnom na morju, da ne izgubljam besed o zavorah/legi/varnosti...

Mogoče bi lahko kakšen komentar dodali, kako ste se počutili, ko ste se znebili 10let + starega avta in prešaltali na nov avto, kakšen občutek, udobje...nekateri še vedno trmasto prisegajo na stare avte a kljub temu imajo dovolj denarja, da bi si kupili novejši varnejši avto. Avto se ne kupuje vsak dan, ampak na 5let +

OFF:
Prošnja za moderatorje:
Če je tema napačna, ni dobra, jo izbrišite.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Vožnja s starim oz. novim avtom.

Napisal/-a fare Pe dec 31, 2010 10:49 pm

Hmmm, zanimiva tema...
Osebno mi je blio žal in sicer vsakič ko sem prešaltal iz starga na nov avto. Zakaj, predvsem zato ker sem pogrešal tisto proeprostost ki jo ima star avto, se pravi na nek način tisti odnos da se ti žvižga zanja in za praske, zavarovanje,skratka za vse. Pri novem sem se že na začetku vedno sekiral zaradi nekih prask itd... Zato sem zdaj sklenil da vozim to kar imam tak dolgo kak bo šlo ko pa nebo več šlo pa bom vzel tak avto da se mi bo od začetka žvižgalo zanj! Upam da bom napisanemu ostal zvest.lp.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe dec 31, 2010 11:19 pm

fare je napisal/-a:Hmmm, zanimiva tema...
Osebno mi je blio žal in sicer vsakič ko sem prešaltal iz starga na nov avto. Zakaj, predvsem zato ker sem pogrešal tisto proeprostost ki jo ima star avto, se pravi na nek način tisti odnos da se ti žvižga zanja in za praske, zavarovanje,skratka za vse. Pri novem sem se že na začetku vedno sekiral zaradi nekih prask itd... Zato sem zdaj sklenil da vozim to kar imam tak dolgo kak bo šlo ko pa nebo več šlo pa bom vzel tak avto da se mi bo od začetka žvižgalo zanj! Upam da bom napisanemu ostal zvest.lp.

pri meni skoz žvižga .. pa piha pa škripa ... pa še kaj bi se našlo... veliko muzike za malo denarja ... :D 1997 letnik 170,000km ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So jan 01, 2011 1:09 am

2009 prešaltal iz daewoo racerja 94 na hondo jazz. Seveda je razlika, vendarle je bil racer očitno zlo dober voz ... največja razlika pa je v tem, da se na nov avto zanesem in grem kamor koli, kar si prej pač nisem upal.

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 So jan 01, 2011 1:16 am

Za vsak dan imam 15 let starga civica, občasno pa iz garaže zapeljem accorda 03.

Civic ima 180kkm accord 35kkm...seveda je razlika, še posebej ko se vsedeš iz starega v novega, obratno niti ne. Z obema se rad vozim, novejši se pozna pri večjih hitrostih, kje je bolj tih in se lepše pelje, za po mestu je isti k.

Imam pa že tako ali tako rad stara j***a in mi ugaja se vozit z njimi, ker imaš občutek da voziš avto ne pa robota z eno tono elektronike. Vse bolj čutiš na volanu in hrbtenici :lol:

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara So jan 01, 2011 6:02 am

no jest se vozim z 17 let starim uno t. in pa 06 l. mitsubishi lancer, je ogromna razlika, ko se vsedem iz stare škatle v udobno limuzino s tovarniškim športnim podvozjem...........in vso mogočo elektroniko............ampak ni pa take karizme in občutka kot pa v oldschool turbaku, ni primerjave z mlajšo micko tu ti vse postori elektronika, tam je pa treba delat in razmišljat že par ovinkov naprej 8) enostavno novim avtomobilom manjka tist občutek, da se voziš z avtom in ne z robotom, kot je že to nekdo pred mano povedal...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand So jan 01, 2011 9:17 am

Vozim toyoto avensis letnik 1998, občasno tudi citroen c4 picasso 2010 in ne opazim neke hude razlike v vožnji razen to da je toyota udobnejša - res da citroen zgleda bolj moderno ampak to mi niti ni pomembno.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 01, 2011 11:28 am

dolenc46 je napisal/-a:Imam pa že tako ali tako rad stara j***a in mi ugaja se vozit z njimi, ker imaš občutek da voziš avto ne pa robota z eno tono elektronike. Vse bolj čutiš na volanu in hrbtenici :lol:

Podpis :vc

Jaz se isto rad vsedem v kak starejši avto, še posebej v AX-a, ki še servota nima (=beri ima zelo "direkten" volan, da vsak kamenček čutiš :mrgreen: ).
Meni je pa skoraj popolnoma isto ko se usedem iz slabšega v boljši avto (jih veliko menjujem, tudi dnevno, pa sem navajen).

Veliko večja razlika je ko se usedem iz 180KM turbodizla s športnim podvozjem v 60 konjskega francoza z "zračnim podvozjem" :lol: :lol:

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide So jan 01, 2011 6:27 pm

Jaz imam 25 let star avto (mercedes 190). Vožnja zelo udobna, tiha, nobenih čričkov, dobra lega,... skratka ne čutim nobene potrebe po novem avtu. Res pa, da je bilo v avto vloženih kar precej €, da se pelje tako kot se :)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So jan 01, 2011 8:10 pm

Poglej sam imam doma terenca starega 11 let in pa dve leti starega Civic-a in delam "preskok" vsak dan in morm rečt,da sam razen mogoče udobja in pač odzivnosti motorja ne opažam zj pa lih nekih drastičnih sprememb.Vsak avto ma svoj plus in z tem mislim pri terencu na to,da lahko avto uporabim tudi kot "delovni stroj" torej z njim vozim tudi stvari,ki jih v nov avto niti pod razno nebi dal.Pa na terenca tudi pazim in ga vzdržujem a ga je še vedno veliko manj škoda kot recimo Honde.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos So jan 01, 2011 8:21 pm

Jaz kupujem avto že od maja, pa se nekako ne morem posloviti od Kalosa :lol: Če bi se kdorkoli drug vsedel notri bi rekel kakšen j**c od avta, ampak jaz sem se že tako navadil nanj, da sem se kr odloču da ga furam dokler ne razpade :lol:
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So jan 01, 2011 8:51 pm

Nekateri smo te stvari že večkrat omenili v drugih temah. Že skoraj šest let vsakodnevno vozim zdaj že 19 let starega Forda F150. Čeprav je to tovorno vozilo je vožnja z njim precej udobna, položaj sedenja mi odgovarja, vožnja je precej mirna in tudi po dolgih relacijah in celodnevni vožnji iz avta ne stopim ves zmučen in "polomljen". Tudi opreme za bolj udobno vožnjo ima kar dovolj (tempomat, klima, aut. menjalnik in seveda servo volan). Se pa v kabini pri večjih obratih in hitrosti precej sliši motor (kar me pa v bisvu sploh ne moti ;) ). Kakšnih čričkov v armaturi ni slišati, je pa pri vožnji čez luknje in zelo slabe ceste vožnja manj udobna in tudi hrupna zaradi nenavadne armature, katere del kjer je predal nekako čudno posebej vpet in se gunca, pri tem pa ob večjih liknjah vse v predalu poskakuje in ropota. Pred tem avtom sem imel leto starejšega Chryslerja le barona, ki sem ga na začetku malo pogrešal predvsem zaradi precej bogatejše opreme. Vožnja je bila pa tudi bolj udobna in mirna, le pri večjih hitrosti (140+) se je slišal piš vetra pri zunanjih ogledalih. Doma imam še 26 let starega chevyja, ki pa v udobnosti vožnje prekaša oba prej omenjena. Vožnja je nenormalno mirna tudi na slabih luknjastih cestah, voziš se, kot na oblačku. Motor se rahlo sliši samo pri visokih obratih, vendar itak prijeno prede. V armaturi in celotni notranjosti ni niti najmanšega črička ali kakršengakoli drugega zvoka. Le pri višji hitrosti na avtocesti se sliši veter zaradi slabega tesnenja stekla na vratih.
Nimam nobene želje po novejšem ali novem avtu. Udobje v vožnji je po mojih izkušnjah v večini novejših avtih primerljivo ali pa celo slabše. Je pa odvisno od avto do avta. Kakšen avto za 40.000eur + bi pa verjetno že moral biti bolj udoben, vsaj upam! Ampak to je zame preveč pa itak imam raje starejše avtomobile, so večinoma lepši in boljši ;)

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So jan 01, 2011 9:05 pm

Doma smo vedno imeli nek avto, ki je v bistvu "sledil letom" ali, kako bi to povedal, v bistvu so se vsi relativno dobro vozili. Naredil sem izpit z novo bmw 1-ko, moj prvi avto pa je bila 2004 opel astra caravan s sport opremo. Silom prilke sem šel na precej cenejši avto in sicer na 1993 bmw serije 3 coupe.

No, tako z astro, kot zdaj z bmwjem delam cca 35.000 kilometrov na leto po avtocesti. Zdej težko je govorit eden proti drugemu, saj če bi bila oba nova, gre za povsem drugačne cenovne razrede, filozofija avtomobila je pa tako čisto različna. Bmw je pač bolj športen, sediš na tleh, medtem, ko se je v astri sedelo dosti bolj udobno, kljub športnim sedežem (bmw ima navadne). V astri se je seveda lepše peljalo, normalno nekje razlika mora bit, ampak bi težko rekel, kateri je boljši, kateri slabši. Bmw je bil že v štartu izdelan dosti bolj kvalitetno, tako da je motečih čričkov manj, oz. se jih hitro najde in sanira. Je pa sem pa tja kakšen luft na podvozju, k ga astra ni imela. Tudi sam avto po sebi ni toliko udoben, še vedno pa se da zdržat 400 kilometrov v enem dnevu. Verjetno pa če bi v bmwja dal klimo in dobre športne sedeže, poštimal vse čričke bi bila vožnja kar tam-tam z 10 let mlajšim avtom, mogoče celo boljša.

Sej bistvene razlike je težko iskat. Blago je blago, plastika je plastika, guma guma pleh pa pleh. Tako malo v grobem. Nebi pa nikoli rekel, da je nov avto svetlobna leta pred mojim 18 let starim. Prekleto dobro izgleda in se pelje za svoja leta.

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 So jan 01, 2011 11:39 pm

cruiser1 je napisal/-a:. Kakšnih čričkov v armaturi ni slišati, je pa pri vožnji čez luknje in zelo slabe ceste vožnja manj udobna in tudi hrupna zaradi nenavadne armature, katere del kjer je predal nekako čudno posebej vpet in se gunca, pri tem pa ob večjih liknjah vse v predalu poskakuje in ropota.

ma mona, ti imš armaturo na sovoznikovi strani odšraufano in visi dol, zato se ti med vožnjo cinga :lol: :lol:
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne jan 02, 2011 11:25 am

Jaz sem imel prej Golfa IV, letnik 98. Ko sem kupil novega Golfa VI 1.2 TSI Je bila razlika v vožnji tako velika, da si na začetku kar nisem upal vsesti v avto :lol:, pa sem prevozil že mnogo avtomobilov. Sedaj sem se že navadil in je ok.
Bi pa se sedaj rad vsedel nazaj v starega in probal, kakšen je občutek sedaj, ko sem se navadil na novega. Vem samo, da je na starem Golfu bil menjalnik svinjsko trd, čričkov ni bilo, je pa pri 100km/h v V. prestavi imel kar 3000 obratov, kar je na avtocesti pri višjih hitrostih, bilo komaj za zdržat.

Vozim tudi starega Pežoja 106 in se mi je že zgodilo, da sem pomotoma hotel prestaviti v šesto prestavo, kjer pa Pežo ima rikverc :bonk... vglavnem, pri 80km/h ni bilo slišati fajn oops

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Ne jan 02, 2011 3:15 pm

Pred kratkim sem bil vožen in sem vozil novega polota 1.2 TSI in zastavo yugo 55. Uganete, v katerem sem bolju užival? :D
Drugače se dnevno vozim z 10 let staro imprezo, občasno pogrešam le klimo, 6. prestavo, drugih bonbončkov pa ne, branil se jih pa seveda ne bi. zaenkrat lepo zadostuje mojim potrebam :)
Slika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jan 02, 2011 3:16 pm

Meni je važno, da je avto zanesljiv, da mi nudi dovolj prtljažnega prostora, udobja ter obvezno nekaj dobrot, ki naredijo življenje bolj udobno in varno (bi xenon, avt. klima, park sistemi, zračne zavese ipd.)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 02, 2011 3:18 pm

MBtouran je napisal/-a:Meni je važno, da je avto zanesljiv, da mi nudi dovolj prtljažnega prostora, udobja ter obvezno nekaj dobrot, ki naredijo življenje bolj udobno in varno (bi xenon, avt. klima, park sistemi, zračne zavese ipd.)

To je že luksuz, ki ga nima 3/4 ljudi v avtih. :D

Ko se enkrat navadiš na vso to tehniko, je težko it "nazaj na staro" 8)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne jan 02, 2011 4:06 pm

Clancy je napisal/-a:in se mi je že zgodilo, da sem pomotoma hotel prestaviti v šesto prestavo, kjer pa Pežo ima rikverc
Nisi edini ;) .Sicer se mi pa zdi da je večja razlika med razredi avtomobilov kot pa v starosti.
OFF:zdajle poslušam radio in je po radiu da se je izgubila psica bla bla bla,in nato tole:psica je čipiranaJaz sem skoraj crknil od smeha :lol: :lol: :rofl .Sicer vem kaj to pomeni le izraz je bil malo čuden.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne jan 02, 2011 4:20 pm

To pomeni, da ima več konjev in navora v nižjih obratih :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tilzator, tomzzi in 4 gostov