Napisal/-a Nina.bl So jan 01, 2011 3:21 pm
Torej, gre se za avto, kupila sem ga v četrtek, kupoprodajno podpisala, zavarovalna polica je se na njega(do ponedeljka).
Sedaj ugotavljam take napakice, ki jih prej nisem mogla in očitno me je prodajalec lepo zasral..Prodajalec je fizična oseba.
Namreč, to je II.lastnik, in sem našla v avtu pogodbo ko je I.lastnik prodal avto II.lastniku in piše tam, da ima avto 195k km.V avtu na števcu jih imam 150k km, torej jih je moral ta II.lastnik, ki mi je avto prodal, prevrtet kilometre.
Poleg tega ne deluje vredu ozvočenje (samo do glasnosti 10 od 40, potem samo šumi),pritlažnik - vrata ne stojijo zgoraj ko jih odpreš, oz. prtlažnik sploh noče bit sam odprt,ampak je treba vrata držat, hi-fi ozvočenje (wooferji) ima polomljene čipe in potrgane kable in je neuporabno, čeprav je blo rečeno da deluje (ker sem ga striktno vprašala če hi-fi deluje), je pa res da radija nisem preverjala ob nakupu in dajala radij ful naglas ker se mi je zdelo da lahko zaupam take malenkosti, prtlažnik mi je pa na hitrco odprl prodajalec, tako da nisem videla da vrata dejansko ne delujejo, rečeno je bilo da so servisi redni in zapisani v servisni knjigi, ki je v avtu (nisem je šla pogledat dokler nisem avto pripeljala domov, i****, ker sem se preveč ukvarjala z drugimi stvarmi pri avtu in verjela na besedo, ker mi je knjigo kazal, a nisem gledala kaj noter piše - avto nima nobenih servisov zabeleženih), tak da je glede tega avta en kup izmišljotin..
Cena avta je bila res da samo 600€ in sem pripravljena kljub tem stvarem avto obdržati, vendar bi rada del kupnine nazaj (da popravim te stvari z zvočniki,hi-fijem in prtlažnikom), pa me zanima, če lahko to zahtevam, ter za kolikšen znesek naj znižam kupnino? Sem sama kriva, ker nisem res VSE preverjala, ampak mislim da še vedno lahko dobim nekaj € nazaj zaradi kilometrine(ker to lahko dokažem,da je prodajalec vedel, ostalo ne morem) in mi bo že to v zadoščenje, ker se mi zdi nefer, da je prodajalec določene stvari priredil in si izmislil.Avto z večjo kilometrino se mi zdi je takoj precej manj vreden.
Kako se naj tega lotim? Ali ga naj pokličem in mu postavim pogoj (torej vračilo določenega zneska - realno postavljenega) in ga postavim pred dejstvo, da si je stvari zmišljeval?
Prosim za čimhitrejše odgovore,lp
Zadnjič spremenil
Nina.bl, dne So jan 01, 2011 3:38 pm, skupaj popravljeno 2 krat.