Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Nakup...ali...ali...ali

Napisal/-a ŽuŽeK Po jan 03, 2011 8:42 pm

Pozdravljeni,
odločil sem se prodati svojega VW GOLF-a 4 (1.4 16v)ker je mal prešvoh in ker potrebujem večje :D vozilo vas lepo prosim za informacije o vozilih:
SAAB 9-3, let. 03 naprej
Ford Mondeo let. 03 naprej
Alfa Romeo 156 let. 04 naprej
Alfa Romeo 147 le. 04 naprej
Ni mi pomembno ali je avto dizel ali bencinar temveč zanesljivost, kakovost, stroški, poraba, servisi,....
Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem :?: :!:

čare
Mojster foruma

Re: Nakup...ali...ali...ali

Napisal/-a čare Po jan 03, 2011 9:11 pm

SAAB in Alfa mata iste D motorje ampak je SAAB bolj udoben in varen,Ford je tudi zelo udoben in stabilen ampak me ne bo nikoli prepričal z motorji in serviserji v SLO.Če boš jemal SAAB-a z D motorjem išči 150 KM varjanto,ker 120 je malo švoh,ravno tako pri Alfi,sicer pa zanesljivi so vsi,če so pravilno vzdrževani-bili in bodo še naprej crkne pa itak vedno pri vsakem kaj.Moje mneneje je da vzami tisto kar ti je vizualno najbolj všel ali pa finančno najbolj dostopno,ker se bomo itak spet skregal.

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Po jan 03, 2011 9:25 pm

Sej se najbolj nagibam k SABBU sam k sm neki časa nazaj bral o tem da majo probleme z zaribanimi mašinami (oil sludge). Po drugi strani pa Mondeo ker ni zobatega jermena, na koncu pa je tu Alfa 147 (facelift) k je pa lepa k svina (se opravičujem izrazu) sam se mi zdi 150KM kr mal velik.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po jan 03, 2011 9:32 pm

Saab-i imajo težave z "Oil sludge" samo pri bencinskih motrojih (B204/B234 oznake).

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Po jan 03, 2011 9:44 pm

a dizli 2.2dti so vredu? :?:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 03, 2011 9:50 pm

Majo verigo to je pa vse a ja pa oplov motor je. Praviš da je 150 KM preveč?? Ne bo držalo.120 jih je premalo.Za mogoče 100€ več letno pri zavarovanju boš imel porabo isto in moči 30KM več takrat ko jo boš rabil.Vozil sem Stila in Cromo za tem motorjem (120 KM-isti kot v SAAB-u) in me ni prepričal,za moj občutek je bolj len kot starejši 115KM JTD*

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Po jan 03, 2011 9:56 pm

že ja sam pa pravm da se mi ta Alfo 147 zdi preveč 150 konjičkov

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 03, 2011 10:09 pm

Konjev ni nikol preveč,če jih ne rabiš jih ne koristiš,ko pa jih rabiš pridejo pa prekleto prav,če jih pa ni ti zna bit pa kasneje žal.Sam sem iskal mareo 105 KM in ker ni bilo nobene pametne sem vzel 110 KM no tukaj res ni neke razlike v moči je pa razlika v enem razredu zavarovanja zaradi enega samega Kw...No čez kak mesec pa meni kapne da bi lahko vzel 2.4 ki ima 130KM in spada v isti zavarovalni razred in hvala bogu da ni bilo nobene na netu in so še sedaj redke,ker bi drugače sam sebe požrl...150 je odlična izbira in druge razlike kot v zavarovanju ni.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po jan 03, 2011 10:09 pm

ŽuŽeK je napisal/-a:a dizli 2.2dti so vredu? :?:

Imajo nekaj majnših napak, ki so pristone tudi pri drugih znamkah (padanje nafte recimo) - poglej malo na saab slo forum.

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Po jan 03, 2011 10:18 pm

sm gledou na forumu pa je forum bolj kot ne neuporaben kr ni nikjer zasledit nekih hudih težav pa še vsak hval svoj avto koz najboljšega

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 03, 2011 10:31 pm

Preglej še opel forum.

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Po jan 03, 2011 10:56 pm

LinuxFuter je napisal/-a:
ŽuŽeK je napisal/-a:a dizli 2.2dti so vredu? :?:

Imajo nekaj majnših napak, ki so pristone tudi pri drugih znamkah (padanje nafte recimo) - poglej malo na saab slo forum.

2,2 motorji so Oplovi, 1,9 pa so Fiatovi. Z Oplovimi motorji je bilo več težav, sevda je govora o dizlu. Malo prečekiraj opel-saab forum. Jaz osebno bi raje gledal Alfo in Forda.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po jan 03, 2011 11:34 pm

čare je napisal/-a:Konjev ni nikol preveč,če jih ne rabiš jih ne koristiš,ko pa jih rabiš pridejo pa prekleto prav,če jih pa ni ti zna bit pa kasneje žal.Sam sem iskal mareo 105 KM in ker ni bilo nobene pametne sem vzel 110 KM no tukaj res ni neke razlike v moči je pa razlika v enem razredu zavarovanja zaradi enega samega Kw...No čez kak mesec pa meni kapne da bi lahko vzel 2.4 ki ima 130KM in spada v isti zavarovalni razred in hvala bogu da ni bilo nobene na netu in so še sedaj redke,ker bi drugače sam sebe požrl...150 je odlična izbira in druge razlike kot v zavarovanju ni.

po eni strani je res

samo za nekoga, ki mu je dovolj avto sz 90, 105 KM je brezveze predlagat 150, 170 KM če res ne potrebuje tako močnega avta. Ker ga pride zavarovanje dražje in še poraba je višja (pri starejših avtih so manjše razlike)
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 03, 2011 11:40 pm

zuzek je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Konjev ni nikol preveč,če jih ne rabiš jih ne koristiš,ko pa jih rabiš pridejo pa prekleto prav,če jih pa ni ti zna bit pa kasneje žal.Sam sem iskal mareo 105 KM in ker ni bilo nobene pametne sem vzel 110 KM no tukaj res ni neke razlike v moči je pa razlika v enem razredu zavarovanja zaradi enega samega Kw...No čez kak mesec pa meni kapne da bi lahko vzel 2.4 ki ima 130KM in spada v isti zavarovalni razred in hvala bogu da ni bilo nobene na netu in so še sedaj redke,ker bi drugače sam sebe požrl...150 je odlična izbira in druge razlike kot v zavarovanju ni.

po eni strani je res

samo za nekoga, ki mu je dovolj avto sz 90, 105 KM je brezveze predlagat 150, 170 KM če res ne potrebuje tako močnega avta. Ker ga pride zavarovanje dražje in še poraba je višja (pri starejših avtih so manjše razlike)

V neke večje konjaže je res brezveze silit, če človek nima potrebe po tem. Meni osebno je cca. 120KM dizel za en srednje velik avto nek "minum" za lagodno vožnjo, več je pa vsekakor dobrodošlo. Čez vsako omejitev na naših cestah si že s precej manj konji zelo hitro.

P.S.: Osebno navijam za 9-3, ker mi je zelo lep in je tudi zaradi redkosti prava osvežitev na (naših) cestah.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK To jan 04, 2011 10:05 pm

Kako pa je s servisi za SAAB (kdo to servisira) in ali so nadomestni deli, ko ta stvar crkne dragi al je to primerljivo z nekimi običajnimi znamkami?
Kar pa se tiče konjev jih pa dejansko ne potrebujem več kot 120 saj se nisem tiste vrste voznik k bi mu bil veselje avto priganjat v visoke obrate :) mislim pa, da je vsak konj več kot 75 že luksuz :DDD

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jan 04, 2011 10:40 pm

ŽuŽeK je napisal/-a:Kako pa je s servisi za SAAB (kdo to servisira) in ali so nadomestni deli, ko ta stvar crkne dragi al je to primerljivo z nekimi običajnimi znamkami?
Kar pa se tiče konjev jih pa dejansko ne potrebujem več kot 120 saj se nisem tiste vrste voznik k bi mu bil veselje avto priganjat v visoke obrate :) mislim pa, da je vsak konj več kot 75 že luksuz :DDD

meni se je zdelo lansko leto poleti, ko sem bil s kolegi mesec dni v tujini in smo vozili 2004 saaba 120km dizla povsem dovolj moči. vsak dan so bile relacije, v avtu pa 4je konji in še od vsakega torba z 10kg mokrih oblek. so me pa motile neke druge stvari..
najprej bi omenil da imamo od 185- 190cm vsi 4je. torej; zadaj se ni dalo ravno udobno sedeti. meni je bilo 2x30km mučno, ker sem pogosto sedel zadaj. avto s 16" pnevmatikami izredno slabo požira neravnine. utesnjenost v kabini pa bi lahko opisal kot občutek, da sem sedel v avtu z nosom in ritjo ter malo kabino.. barva notranjosti črna. nezanimiva, tako kot tipičen dizajn armature. gumbi radia in tisti ki uravnavajo reže za pihanje zraka zelo občutljive, nekatere polomljene.. sedalni del pecej kratek (klopca style). avto je bil še neke žalostne zarjavele barve.
tisti "premium" je bolj opazen v izdelavi zunanjosti kot notranjosti. motor je bil občasno zelo varčen in dovolj poskočen. je še tistega tipa, ko turboluknji sledi sunek (saj vem, da boste tisti z 300+konji rekli, da je to daleč od tega da bi suvalo).. meni se ni zdel zaspan, je pa res da ni preveč prožen v nizkih obratih. skratka vse to kar ponuja ta avto so takrat ponujali tudi avti razreda hatchback- enako majhen (velik) prtljažniik, (ne) prostorno notranjost in suveren motor. če bi se odločal med 147 in saabom s tem motorjem bi se kar hitro nagnil na alfino stran. pred tem pa se vsekakor informiral o napakah in problemih alfe. pa upam, da kdo ne zameri...

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK To jan 04, 2011 10:51 pm

Alfa je lepa k svina sam k se jih drži sloves nezanesljivega avtomobila.
Bolj ko berem te vrstice bolj se mi zdi da saab ni več to kar je bil predvsem pa je zanimivo to da se 2.2TID prodaja ceneje kot pa 1.9DTI (mogoče kej v zvezi z nezanesljivostjo motrojev?????)
Kaj bi pa lahk rekl o mazdi 6?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jan 04, 2011 11:05 pm

2.2TID je predhodnik od 1.9TID, zato tud ceneje.
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jan 05, 2011 8:51 am

ŽuŽeK je napisal/-a:Alfa je lepa k svina sam k se jih drži sloves nezanesljivega avtomobila.
Bolj ko berem te vrstice bolj se mi zdi da saab ni več to kar je bil predvsem pa je zanimivo to da se 2.2TID prodaja ceneje kot pa 1.9DTI (mogoče kej v zvezi z nezanesljivostjo motrojev?????)
Kaj bi pa lahk rekl o mazdi 6?

Pri mazdi 6 glej največ do vključno letnika 2005, ko še nimajo zloglasnega DPF filtra pa priporočljivo je, da je SLO porekla po možnosti od prvega lastnika. Večina problemov je povezana z uvoženimi avti iz Italije, ki imajo tudi po 3x prevrtene kilometre in ki niso bili ustrezno servisirani in kjer potem določene stvari crkujejo bolj kot običajno. Pa če delaš servis pri popoldancu tudi ni tako drag, kot trdijo nekateri. Načeloma pa so to precej neproblematični avti, lahko imaš pa seveda smolo tako kot pri vsaki znamki. Na tvojem mestu bi, če ti budget dopušča in če ti je avto všeč, pogledal še za kakim Accordom z 2.2 ctdi motorjem.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Sr jan 05, 2011 6:10 pm

a pa so te 2.2tid motorji kej slabši po kakovosti al je taka razlika v ceni le zaradi tega ker je motor 1.9 tid novejši.
torej kar se mazde tiče to pomeni, vse do 2005 letnika! Kako pa je z motorji: dizel ali bencinar? Honda mi pa žal ni všečna pa tudi finančno je precej večji zalogaj kot pa saab, mazda al pa mondeo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator, tomzzi in 5 gostov