ŽuŽeK je napisal/-a:Kako pa je s servisi za SAAB (kdo to servisira) in ali so nadomestni deli, ko ta stvar crkne dragi al je to primerljivo z nekimi običajnimi znamkami?
Kar pa se tiče konjev jih pa dejansko ne potrebujem več kot 120 saj se nisem tiste vrste voznik k bi mu bil veselje avto priganjat v visoke obrate

mislim pa, da je vsak konj več kot 75 že luksuz

meni se je zdelo lansko leto poleti, ko sem bil s kolegi mesec dni v tujini in smo vozili 2004 saaba 120km dizla povsem dovolj moči. vsak dan so bile relacije, v avtu pa 4je konji in še od vsakega torba z 10kg mokrih oblek. so me pa motile neke druge stvari..
najprej bi omenil da imamo od 185- 190cm vsi 4je. torej; zadaj se ni dalo ravno udobno sedeti. meni je bilo 2x30km mučno, ker sem pogosto sedel zadaj. avto s 16" pnevmatikami izredno slabo požira neravnine. utesnjenost v kabini pa bi lahko opisal kot občutek, da sem sedel v avtu z nosom in ritjo ter malo kabino.. barva notranjosti črna. nezanimiva, tako kot tipičen dizajn armature. gumbi radia in tisti ki uravnavajo reže za pihanje zraka zelo občutljive, nekatere polomljene.. sedalni del pecej kratek (klopca style). avto je bil še neke žalostne zarjavele barve.
tisti "premium" je bolj opazen v izdelavi zunanjosti kot notranjosti. motor je bil občasno zelo varčen in dovolj poskočen. je še tistega tipa, ko turboluknji sledi sunek (saj vem, da boste tisti z 300+konji rekli, da je to daleč od tega da bi suvalo).. meni se ni zdel zaspan, je pa res da ni preveč prožen v nizkih obratih. skratka vse to kar ponuja ta avto so takrat ponujali tudi avti razreda hatchback- enako majhen (velik) prtljažniik, (ne) prostorno notranjost in suveren motor. če bi se odločal med 147 in saabom s tem motorjem bi se kar hitro nagnil na alfino stran. pred tem pa se vsekakor informiral o napakah in problemih alfe. pa upam, da kdo ne zameri...