Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Denis89
Novinec

Kupujem nov avto

Napisal/-a Denis89 Sr jan 05, 2011 2:42 pm

Lep pozdrav vsem!

Rad bi vas vprašal za mnenje glede Renault Megane Grandtour. Sem se odločil da ga bom kupil pa me zanima na kaj moram bit pozoren. Gre se pa za letnik 2007, motor 1.9 Dci ( 96kw/131km ). Recimo nekaj takega : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4233657&show=1

Slišal sem že da so bolj turbine vprašljive:) Zdaj če ga kdo ima itd naj malo napiše mnenja:) Sem gledal avte do 7500e pa nisem dobil nič pametnega tale se mi pa zelo dopade pa za tak dnar ma še velik opreme.

Hvala!

Hren

Re: Kupujem nov avto

Napisal/-a Hren Sr jan 05, 2011 2:47 pm

Meni pa se ravno ne zdi da ima veliko opreme - recimo nima niti avtomatske klime, usnjenega volanskega obroča, ...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 05, 2011 3:28 pm

Hren je napisal/-a:Meni pa se ravno ne zdi da ima veliko opreme - recimo nima niti avtomatske klime, usnjenega volanskega obroča, ...

V opisu piše da ima usnjen volan, na sliki je pa plastičen.

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 Sr jan 05, 2011 3:42 pm

Ne se tega sm tk nalimau gor:) Pravim da ima sam avto velik opreme glede na ceno. Sm gledal velik avtou pa ni mel tok opreme za isto ceno. Sam jest tut ne gledam tolk na opremo. Me bel mašina zanima:) Ker ga kupujem dolgoročno. Drgač konkretno gledam tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4291272&show=1
Še barva mi je zelo všeč :)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr jan 05, 2011 5:07 pm

No, jaz imam ravno takega (oprema), kot si ga dal na zadnji sliki, sam da je črn, navadn 5v in 2004 letnik.
Hja, turbina; vse je odvisno od načina vožnje, tako kot pri ostalih turbodizlih. Na mojem avtu je turbina pri 225.000km še vedno prva.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če jan 06, 2011 5:34 pm

Malce si bom temo izposodil :

Ali imajo vsi megani/lagune tipko za ESP oziorma če tipke spodaj levo ni potem avto nima esp ?
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris So jan 08, 2011 1:12 am

tudi mene to zanima

lp

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So jan 08, 2011 1:42 am

Denis89 je napisal/-a:Ne se tega sm tk nalimau gor:) Pravim da ima sam avto velik opreme glede na ceno. Sm gledal velik avtou pa ni mel tok opreme za isto ceno. Sam jest tut ne gledam tolk na opremo. Me bel mašina zanima:) Ker ga kupujem dolgoročno. Drgač konkretno gledam tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4291272&show=1

avtohiše MIK KOPER se izogibaj!
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So jan 08, 2011 5:13 pm

rosonero je napisal/-a:Malce si bom temo izposodil :

Ali imajo vsi megani/lagune tipko za ESP oziorma če tipke spodaj levo ni potem avto nima esp ?

Tisti, ki so brez tipke za ESP so brez ESP sistema. ABS in BAS sistem imajo vsi. Prvega verjetno poznaš, slednji pa je asistenca pri zaviranju v sili. Sam delovanja ne boš opazil, razen tega, da se ob močnem zaviranju vključijo vsi 4 smerniki.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So jan 08, 2011 5:39 pm

Nikoli ne bom razumel kako lahko sploh pogledate avte iz uvoza? Eno je, če ga sam greš v tujino kupit, drugo pa, ko preprodajalec nabavi rentacar oz. taxije....
Se vam ne zdi čudno, da ko prihajajo avti iz tujine so vsi identični edino barva je drugačna. Pri MIKu imaš takih meganejev eno morje vsi so enako stari, enako prevoženih km, enak motor, enaka oprema, edino barva je različna. Za privarčevati tistih 500€ rajši kupujete službene izjahane avte iz tujine. :ue

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 08, 2011 5:43 pm

Seveda odvisno od tipa avtomobila, katerega se kupuje.

Če kupuješ 335i boš siguren da ni bil Taxi vozilo!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 08, 2011 5:48 pm

Ceed je napisal/-a:Nikoli ne bom razumel kako lahko sploh pogledate avte iz uvoza?

Lahko, vendar je treba s pametjo kupovat avto, ne z očmi. V 50% je na videz slabo ohranjen avto bolje vzdrževan kot eden, ki je bil spoliran in očiščen, v resnici je bil pa totalka ;)

Jaz sem kupil 3 uvožene avte iz Italije, vsi stari max 5 let (2 od avtohiš, v Italiji bila službeno vozilo, vsaj glede na servisno, enega je pa že prejšnji lastnik kupil od avtohiše, v Italiji ga je imet privat lastnik, sovoznikov sedež in zadnja klop je bila kot iz tovarne, tepihi še oviti v folijo), pa ni bilo z nobenim težav (malo sreče je treba tudi met) :)

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So jan 08, 2011 7:41 pm

odprti clio je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:Malce si bom temo izposodil :

Tisti, ki so brez tipke za ESP so brez ESP sistema. ABS in BAS sistem imajo vsi. Prvega verjetno poznaš, slednji pa je asistenca pri zaviranju v sili. Sam delovanja ne boš opazil, razen tega, da se ob močnem zaviranju vključijo vsi 4 smerniki.

aha, thnx for info......
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 So jan 08, 2011 9:03 pm

zuzek je napisal/-a:
Denis89 je napisal/-a:Ne se tega sm tk nalimau gor:) Pravim da ima sam avto velik opreme glede na ceno. Sm gledal velik avtou pa ni mel tok opreme za isto ceno. Sam jest tut ne gledam tolk na opremo. Me bel mašina zanima:) Ker ga kupujem dolgoročno. Drgač konkretno gledam tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4291272&show=1

avtohiše MIK KOPER se izogibaj!

Smem prašet zakaj? Razen to da je avto uvožen. Kakšni problemi iz avtohišo al..? Ker dol ga je kupu tut en prjatu pa mu kr laufa. Do zdaj je sam tankal not :)

Drgač bi pa prašal kolk pridejo kej servisi za tak avto? Velik,majhen servis...?

hvala

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne jan 09, 2011 9:37 pm

iskalnik uporabi, je napisano nekje od te avtohiše
Alergičen na rjo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator, tomzzi in 3 gostov