Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tisot
Nov uporabnik

Kateri novi 4x4

Napisal/-a tisot Sr jan 05, 2011 9:10 pm

Prosim za pomoč pri odločitvi oz. dobrodošla vaša mnenja.

Kupujem nov avto s štirikolesnim pogonom, ne potrebujem neke posebne terenske izvedbe, ampak 4x4 samo zaradi zime. Torej imam nekaj klancev, ki jih je pozimi potrebno prevoziti. Letno naredim dobrih 10.000 km, avto kupujem pa za vsaj 10 let. Gledal sem ponudbo, ki je za 26 tisocakov ki sem jih nekako pripravljen dati skupaj, dokaj skopa, kljub temu pa sem si ustvaril ožji izbor. Torej vasa mnenja, v mislih imam Hyundai ix35 4x4, Škodo Octavia Combi 4x4; Mitsubishiju ASX 4x4, mogoče tudi Subaru XV,. Vsekakor bi poleg kvalitetnega avtomobila imel zraven tudi priročno notranjo opremo vozila.

Torej vaša mnenja,, še to glede na število prevoženih km na leto (dnevno v službo in nazaj 16 km) ali bencin ali dizel?

Hvala vsem za pomoč.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Kateri novi 4x4

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 05, 2011 9:31 pm

Kako pomembna sta ti prostornost na zadnji klopi in prtljažnik? Bi raje višji in zaradi višine nekoliko bolj "odporen" avto, recimo če podrsaš ob sneg, ali so tudi karavani zadovoljivi? Kakšne potrebe imaš po konjih, si zahteven ali bolj umirjen voznik?

To bo precej pomagalo pri svetovanju! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 05, 2011 9:43 pm

Torej tvoji pogoji so:
-4x4 pogon
-verjetno bencinar (10.000km letno)
-dobra oprema
-vzdržljiv, kvaliteten, prostoren avto z dosti opreme

Moj predlog:
Octavia Combi Scout 1.8 TSI 4X4
Štirikolesni pogon, bencin / 1.8l / 118kW/ 160KM, 6-stopenjski, 5 Vrata,
Skupaj: 26.643,03
4 leta garancije brez omejitve kilometrov

http://www.skoda.si/files/docs/price/117.pdf

S popustom bi prišel v okvir denarja, ki si ga pripravljen odštet.

Prepričan sem, da ti za nakup ne bi bilo žal. ;)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

tisot
Nov uporabnik

Napisal/-a tisot Če jan 06, 2011 7:52 am

~toMmy~ je napisal/-a:Kako pomembna sta ti prostornost na zadnji klopi in prtljažnik? Bi raje višji in zaradi višine nekoliko bolj "odporen" avto, recimo če podrsaš ob sneg, ali so tudi karavani zadovoljivi? Kakšne potrebe imaš po konjih, si zahteven ali bolj umirjen voznik?

To bo precej pomagalo pri svetovanju! ;)

Prostornost na zadnji klopi mi je pomembna toliko, da lahko normalno pripneš otroški sedež in da se lahko povprečen človek vsede in pele cca 2 uri normalo, kaj več ne, je pa res da bi bil večji prtljažnik vedno dobrodošel. Kar se višine tiče, sedaj imam ford focusa in kar shajam, čeprav sem bil pred 10 leti zodovoljen tudi s škodo LX, vsaj pozimi mi je služila boljš kot sedaj ford, ki ima prehitro preveč obratov. Kar se moči tiče, bi bil vesel z avtom ki ima vsaj 115 KM.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jan 06, 2011 9:15 am

Glede na letno kilometrino bi zadoščal bencinar, ki je v osnovi praviloma cenejši tako pri nakupu kakor kasneje pri nadaljnjem vzdrževanju. Čeprav zna biti ravno pri premagovanju kakšnih slabših prevoznih poti v večjo pomoč dieselski navor (kar pa znajo že izničiti sodobnejša elektronska pomagala, v oblihi Hill holderjev, HDC, ipd). SUV-jevski koncept zna prinesti določene prednosti v obliki višjega sedenja ter posledične boljše preglednosti, mladim staršem pa omogoča lažje pripenjanje otrok na zadnji klopi. Marsikateri sodobni SUV se ponaša še z večjo prilagodljivostjo notranjosti, kot npr. pomična zadnja klop, mizice na zadnji klopi, ipd.

Če se primarno išče velikost prtljažnega prostora je najboljša opcija že omenjena Octavia Scout (lahko tudi "navadna" s 4x4) ter že omenjenim 160 konjskim TSI motorjem. SUV-jevske barve v istem hlevu zastopa prepričljivi Yeti, z isto motorizacijo, manjšim prtljažnikom, vendar boljšo prilagodljivostjo zadnje klopi! V opremskem paketu Experience je cenejši od Scouta, nekaj opreme ima že serijske (ksenon!), sam bi dodal še par "malenkosti" v obliki radia Bolero, zatemnjena zadnja stekla - Sun Set, Light Assistant, ipd... Yeti (oz. Škoda) prepričuje s 4 letno garancijo.
V razredu SUV bi sam gledal (ter detajlno testiral) še korejski dvojec I35 ter Sportage. Pred odločitvijo bi bilo potrebno dobro preveriti njihovo bencinsko alternativo (163 konjev), na papirju žal razočara samo 5 stopenjski menjalnik - bojim se, da je korejska konjenica bistveno prepričljivejša pri dieselski motorizaciji! Hyundai z opremo navdušuje že v opremskem paketu Style (24.990€) ter trojnim petletnim jamstvom. Kia ponuja z isto motorizacijo čudno opremsko / cenovno politiko, saj bencinarja ponuja le do paketa opreme Urban - boljši paketi opreme pa so namenjeni le dieslu (?!?). Kia sicer navdušuje s (SUBJEKTIVNO!) najlepšim dizajnom ter najboljšimi garancijskimi pogoji! Korejski dvojec je sicer podhranjen v prtljažnem prostoru (roko na srce, velikega bogastva ne ponuja niti Yeti), morda pa zadostuje.
Omenjena je bila še Fordova Kuga, vozno morda eden izmed najbolj prepričljivih SUV. Preveriti bi bilo potrebno Fordove akcijske ponudbe. Želena alternativa v obliki Subarujeve Impreze bo najbrž premajhna (beri: tipičen predstavnik nižjega srednjega razreda z manjšim prtljažnim prostorom). Navdušuje sicer zunanja oblika (XV verzija) ter zelo dobre ocene uporabnikov...zna pa razočarati plastična pustinja notranjosti.
Vse omenjene opcije bi sam najprej stestiral ter si potem ustvaril vsaj približno sliko.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator, tomzzi in 3 gostov