Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
bojc_8
Nov uporabnik

dvom v menjavo

Napisal/-a bojc_8 Če jan 06, 2011 7:09 pm

lep pozdrav!
lepo bi prosil če mi ve kdo pomagati v situaciji v kateri sem pristal. sam prodajam svoj avto in sicer opel omego 2.5 V6 letnik 94. klical me je en gospod če bi menjal avto za fiat bravo 1.9 JTD 101km letnik 98. in zdaj sem v veliki dilemi. rekel je da bi menjala avte in on mi doplača še 500€. prva sumljiva stvar mi je že bila to da bi rad v trenutnih razmerah menjal varčnega dizla za požrešnega bencinarja, potem cena za katero prodaja avtomobil (1150€, podobni letniki se gibljejo cene od 1800€+), govori o servisih o katerih nwm če ima dokazila, ter tudi kilometri na njegovem avtomobilu se mi zdijo sumljivi 213000km. po pogovoru mi je seveda zatrdil da avto teče kot urca in da ni nobenih problemov, da je vse ok. vendar vsak pastir svoje ovce hvali. potem so me pred dilemo postavili prijatelji in pa nekaj serviserjev tu okrog, ki so mi govorili "samo ne fijata dizla" baje da motorji povzročajo precej težav in tudi rezervni deli, če se jih sploh da dobiti, so precej dragi. spet drugi so rekli da so fiati dizli ok in da ni problemov, ampak sam sem malce googlal in našel kar precej okvar motorja pri teh avtomobilih oz. tem modelu. prosil bi še za vaše mnenje, nasvet in lastne izkušnje.

link od fijata:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4385480&show=1

link od moje omege:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4330813&show=1

najlepše se zahvaljujem za vsak koristen odgovor in mnenje.

p.s. opravičujem se če sem zgrešil temo in bi bila tema pozna gdo ta avto bol primerna.
lep pozdrav!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: dvom v menjavo

Napisal/-a IcEm4n Če jan 06, 2011 7:40 pm

Že ko sem videl oba oglasa (tvojega in njegovega), mi je bilo vse jasno. Neumen si, če boš menjal. ;)
Slika

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če jan 06, 2011 7:53 pm

Sam imam v lasti bravota JTD letnik 2000.

Pa gremo:
jtd motor je po moje najbolši dizel motor svoje generacije, enako mnenje imam o njegovem nasledniku mulitjet. Mogoče ni ravno najbolj ekonomičn ( konkurenca "požre" kak deci manj) a se v zameno odzove z praktično nič problemi ob primernem vzdrževanju seveda. Na slo fiat forumu bo kar nekaj info o samem motorju in vozilu.

Meni ni nikakor jasno kako je naciji ki zna biti zelo malomarna ratalo "spacat" skupaj tak motor ( JTD & Mulitjet )

JTD motor se je uporabljal v fiatih alfi in lanciah okoli leta 2000 do prihoda multijetov. Kar se tiče cene delov in dobaljivostih le teh prav ta množičnost krepko olajša zadevo

Okvare: kar sem jih doživel so bile le potrošni material ( manšete, sovoznikov pomik stekla, žarnice ) pa ima moj bravo 195.000 na števcu ( bogve če so realni )

Poraba za 80.000 kar sem jih z njim prevozil je se je gibala med 5-7 do 6-2.

Sam sem trenutno v iskanju drugega vozila, ker so 3 vrata postala nepraktična ( je dobil bravo dodatni sedež :D ), če ne bi bilo oklepaja bi avto še imel.....

aha ja , moj bravo je že (JTD 105 PS), iz linka pa je verjetno še TD (101 PS).....

Menjava ?

A tole drži ? pri 220 000 narejena generalka motorja v vrednosti 7000€: in vse ostalo avto pa se prodaja za 1.600 eur ?

Moj predog če boš šel kaj v ljubljano, se dogovori z lastnikom bravota da se zapeljete do pooblaščenega serviserja za fiat( na fiat forumu poglej koga priporočajo ) pa avto pogledajo in ti povejo v kakem stanju je in se nato lahko odločiš .....

Evo moja 2 centa..........
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Če jan 06, 2011 7:57 pm

Če kupuješ drugega opla, nevem zakaj bi menjal za fiata?

Jaz osebno bi raje porival omego, kot vozil tistega bravota. Pa na splošno ne mislim, da je fiat tako slaba znamka ampak zato, ker je z turbodizli starimi 10+ let ponavadi samo sranje, sploh če imajo že neki kilometrine za sabo (lastne izkušnje in izkušnje kolegov, neglede na znamko). Avto takega letnika in kilometrine je treba obvezno kupit bencinarja al pa mogoče starega klasičnega dizla brez turbine.

Lp.

Uporabniški avatar
bojc_8
Nov uporabnik

Napisal/-a bojc_8 Če jan 06, 2011 8:06 pm

hvala vsem za odgovore. vendar islim da menjave sploh nebo ker jutri prideta dva si ogledat omego.

rosonero: hvala za vse podatki in ja drži bila je narejena generalka ker je avto prej vozil bratranec in vem vse podrobnosti ki so se dogajale v motorju. prodajna cena je postavljena taka ker je avto po evrotaksu vreden nekoliko majn od moje cene. kupil sem ga za enak denar ko t ga prodajam stem da sem kupil še 16ke felne in zimske gume ter zamenjal akumulator.

gusti85: menjal bi ker išče nekaj bol varčnega ker sem še dijak in na žalost mi je omega prevelik strošek, drugače je nebi prodal za nič na svetu :(

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jan 06, 2011 8:20 pm

Dati 7000€ za generalko že pri 220000km :?: in potem ga prodajat za 1600€ je malo bolna, raje italijana rinem bi saj vedu zakaj. :D
Tole nebi verjel dokler mi nebi motorja odpru.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
bojc_8
Nov uporabnik

Napisal/-a bojc_8 Če jan 06, 2011 8:30 pm

mojega bratranca ti nebi razumel, strasten opelaš z željo po tem avtu in je nažalost blo nekaj težav z motorjem in je pač menjal kompletno drobovje. potem je kupil mw6 omego in je to pač prodal za neko normalno ceno. ker bolše prodat za 1600 kot pa da ga maš brezpomena parkiranega ker bi pač zahteval 4000 in nebi blo zainteresiranja. sam vrejamem da bi se lahko omega prodala za višjo ceno, vendar ji letnik to preprečuje.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jan 06, 2011 9:49 pm

Bom še jst vprašal. Si se pri ceni za generalko zmotil (da si mislil 700€), al je dejansko toliko vredna bla generalka (7000€)?
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 06, 2011 10:04 pm

Saj nima veze generalna al ne generalna...Če ma opel MS tablice in je mal poštimana je ponavadi poštimana v nulo ne vem zakaj ampak prekmurci so bolani na ople in jih pedenajo u nulo...Preden sem videl oglase od obeh avtov sem hotel napista da si bolnik če študiraš da bi 2.5 omego obdržal no ko sem jo videl v kakšnem stanju je ti pa lahko rečem da bi bil bolnik če bi menjal za bravota,pa ni z bravotom nič narobe ampak tvoj avto je bomba proti njemu (drugače sem precej Fiatovski) pa tale bravo ni JTD ampak TD ,kar pomeni še bosch pumpa itd,zjutraj ropot drugače pa neproblematičen motor če je bil vzdrževan.V glavnem ne menjaj in omego prodaj nekomu ki ve kaj kupuje.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če jan 06, 2011 10:20 pm

se je zdelo meni da je TD, ne pa JTD.

vedi, da folk ki rad menja, menja iz enega razloga - ne more prodat. Zdaj pa večina avtov se ne more prodat, ker niso ok.. Tako kot npr. ta bravo,

se zgleda ne more prodat in zato hoče menjat. Če se mu ne da menjat tistega kar bi moral, pa naj ga ima, bo že menjal.
Alergičen na rjo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 06, 2011 10:35 pm

Ja v bistvu res.Če je zanič samo tesnilo pokrova ventilov in ima tega celo še doma zakaj si ne vzame 20 minut časa in ga tudi zamenja??Ma bi ga šel prav pogledat če bi se mi dalo zajebavati z vsakim cepcem.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če jan 06, 2011 10:52 pm

čeprav, to je vse relativno. ne moreš po tem sodit. mogoče je pa mož ok, starejši in je avto bil servisiran, vožen na daljše vožnje ampak

pač se je lotu prodat avto, pa se mu ne da več štimat. če je to res, bo pokazalo to bo avto v kratkem prodan
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
bojc_8
Nov uporabnik

Napisal/-a bojc_8 Pe jan 07, 2011 3:23 pm

generalna je bla narejena v višini 7000€ nisem se zmotil. blo je menjano vse v notranjosti mašine od gredi ojnic batov odmičnih dejansko vse. menjana je bla komplet sklopka obnovil se je menjalnik ter kompleten izpuh je nov iz inkosa z novimi katalizatorji srednjimi lonci in zadnji lonec. jaz avta menjal najraje nebi pač v oglasu mam dodano da je možnost menjave. nekoliko me je pritegnil ta fijat ker je rekel češ da je vse ql z motorjem da laufa normalno je bil servisiran in da ni imel nobenih težav in doplačilo je kar v prvo butnil da da 500€. koliko sem se pogovarjal z njim po glasu sodeč je nekje med 20 in 25leti, rugače je pa rekel da ne upa sam menjat ker se ne razume v mehanične stvari.
res je da smo prleki in prekmurci pahjeni na ople in kar se le da dobro skrbimo za njih (najdejo se seveda izjeme). jaz bi omego obdržal za vse na svetu vendar mi dijaški proračun tega ne dovoljuje.

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Pe jan 07, 2011 3:33 pm

Če je opel res v nulo, ga nima smisla menjati, niti prodati. Glede na opravljeno generalko, boš imel strošek le z gorivom in zavarovanjem. To pa tudi ni tako ekstremno. Če se opečeš z menjavo, lahko imaš velike stroške že takoj na začetku in izgubiš bistveno več, kot bi imel stroškov z vožnjo opela.
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Pe jan 07, 2011 3:34 pm

Če je opel res v nulo, ga nima smisla menjati, niti prodati. Glede na opravljeno generalko, boš imel strošek le z gorivom in zavarovanjem. To pa tudi ni tako ekstremno. Če se opečeš z menjavo, lahko imaš velike stroške že takoj na začetku in izgubiš bistveno več, kot bi imel stroškov z vožnjo opela.
nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše!

Uporabniški avatar
bojc_8
Nov uporabnik

Napisal/-a bojc_8 Pe jan 07, 2011 3:38 pm

ravno zaradi tega se bojim menjave ker lahko da po dveh dneh vse zruži. zato pa sem se zatekel po pomoč in vače mnenje na forum :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 07, 2011 3:50 pm

Uf, če se le da, najdi način, da obdržiš to Omego! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Pe jan 07, 2011 4:04 pm

Ta bravo je bil spredaj zaleten, tako da ti ga odsvetujem!

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Pe jan 07, 2011 4:13 pm

ne ni šans... tega ne menjam... 1x sm vidu to omego v mariboru se mi je prek kakim mesecem nasproti pripelava tam pri mobitelu...
nebi menjal
Freunde am fahren.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe jan 07, 2011 4:26 pm

Ne menjaj! Če imaš kaj denarja predelaj omego na plin pa se boš vozil za ceno varčnega dizla. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator, tomzzi in 3 gostov