Sam imam v lasti bravota JTD letnik 2000.
Pa gremo:
jtd motor je po moje najbolši dizel motor svoje generacije, enako mnenje imam o njegovem nasledniku mulitjet. Mogoče ni ravno najbolj ekonomičn ( konkurenca "požre" kak deci manj) a se v zameno odzove z praktično nič problemi ob primernem vzdrževanju seveda. Na slo fiat forumu bo kar nekaj info o samem motorju in vozilu.
Meni ni nikakor jasno kako je naciji ki zna biti zelo malomarna ratalo "spacat" skupaj tak motor ( JTD & Mulitjet )
JTD motor se je uporabljal v fiatih alfi in lanciah okoli leta 2000 do prihoda multijetov. Kar se tiče cene delov in dobaljivostih le teh prav ta množičnost krepko olajša zadevo
Okvare: kar sem jih doživel so bile le potrošni material ( manšete, sovoznikov pomik stekla, žarnice ) pa ima moj bravo 195.000 na števcu ( bogve če so realni )
Poraba za 80.000 kar sem jih z njim prevozil je se je gibala med 5-7 do 6-2.
Sam sem trenutno v iskanju drugega vozila, ker so 3 vrata postala nepraktična ( je dobil bravo dodatni sedež

), če ne bi bilo oklepaja bi avto še imel.....
aha ja , moj bravo je že (JTD 105 PS), iz linka pa je verjetno še TD (101 PS).....
Menjava ?
A tole drži ?
pri 220 000 narejena generalka motorja v vrednosti 7000€: in vse ostalo avto pa se prodaja za 1.600 eur ?
Moj predog če boš šel kaj v ljubljano, se dogovori z lastnikom bravota da se zapeljete do pooblaščenega serviserja za fiat( na fiat forumu poglej koga priporočajo ) pa avto pogledajo in ti povejo v kakem stanju je in se nato lahko odločiš .....
Evo moja 2 centa..........
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......