Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matayus
Novinec

Opel Vectra b vs. Alfa Romeo 156

Napisal/-a matayus Po jan 10, 2011 8:53 pm

Zanima me kateri avto bolj priporočate, v obeh je v igri samo bencinski motor. Gleda pa se letnik okoli 2000. Zanima me kateri ob obeh je bolj zanesljiv, in manj podvržen okvaram. Uporabljajl bi ga za vožnjo na faks, 30km po avtocesti ostalo pa po mestu v eno stran (Sl. Konjice-Maribor). Tak da bi na dan naredil okol 70km. Mi je pa vseeno al je karavan ali pa navadna limuzina.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Opel Vectra b vs. Alfa Romeo 156

Napisal/-a maniaxxx Po jan 10, 2011 8:59 pm

odvisno kaj si zelis, nič se ne kvari preveč, oziroma noben ni nič slabši ali boljši od povprečja v razredu, alfa ma probleme z rokami, ki so kar precejšni strošek, tudi nasplošno se mi zdi da je malo drazje vzdrzevanje kot pri oplu, samo neke ogromne razlike, oziroma take ki bi odtehtala uzitek v voznji ni.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To jan 11, 2011 11:03 am

Glede teh dveh avtov moraš vedeti, da je pri bencincih velika razlika, ker ima alfa z 1.6 120 konjev napram vectrnih 1.8 116. Ampak koliko vem 1.6 pri alfi ni najboljša izbira vsi priporočajo raje 1.8 ali 2.0 ampak tam pa je že v konjenici velika razlika in tudi poraba je že večja. Edino če te pri alfi z 1.8 ali 2.0 večji konji ne motijo glede zavarovanja in porabe.
Oba avta sta nekje tut noben ne izstopa od drugage, kaj se tiče zanesljivosti. Edino alfa ina hibo podvozja, kar ti je že en napiso, ampak to ne more bit tako velik problem, če pa gledaš na obliko pa zmaga zagotovo alfa :D , sploh če gledaš tudi karavana. Mislim, da alfa 156sw zmaga proti vsem karavanom.
Če pa bi vzel disla pa zagotovo vzami alfo.
Alfa romeo 147

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus To jan 11, 2011 11:20 am

Ne moti ne toliko razlik v zavarovanju, če bi vedel, da bi avto delal, kot bi moral in da ne bi bilo ostalih prevelikih stroškov. Glede porabe pa mislim da ne bi smelo biti kaj velike razlike saj bi bil večino časa vožen po avtocesti. Meni se tudi bolj dopadejo alfe, sam ko pa slišim kaj pravijo drugi pa me kr mine.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jan 11, 2011 11:33 am

xalfist je napisal/-a:Glede teh dveh avtov moraš vedeti, da je pri bencincih velika razlika, ker ima alfa z 1.6 120 konjev napram vectrnih 1.8 116. Ampak koliko vem 1.6 pri alfi ni najboljša izbira vsi priporočajo raje 1.8 ali 2.0 ampak tam pa je že v konjenici velika razlika in tudi poraba je že večja. Edino če te pri alfi z 1.8 ali 2.0 večji konji ne motijo glede zavarovanja in porabe.
Oba avta sta nekje tut noben ne izstopa od drugage, kaj se tiče zanesljivosti. Edino alfa ina hibo podvozja, kar ti je že en napiso, ampak to ne more bit tako velik problem, če pa gledaš na obliko pa zmaga zagotovo alfa :D , sploh če gledaš tudi karavana. Mislim, da alfa 156sw zmaga proti vsem karavanom.

Kokr jst vem je pri alfi problem pri podvozju bolj omejen na dizle, bencinarji ( sploh 1.8 ) naj bi bili odlični. Sicer pa glede na to kakšne letnike gledaš se bo najbolj poznalo ravnanje lastnikov z avtom, kar bo pa pri vsakemu drugače...tako da, predno kaj kupiš konkretno preglej in sprobaj (med ostalim sprobaj elektroniko...ventilator na vseh stopnjah, vsa stikalo za stekla, luči in sploh kar se da...da ne boš kasneje presenečen)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To jan 11, 2011 11:49 am

gecco je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Glede teh dveh avtov moraš vedeti, da je pri bencincih velika razlika, ker ima alfa z 1.6 120 konjev napram vectrnih 1.8 116. Ampak koliko vem 1.6 pri alfi ni najboljša izbira vsi priporočajo raje 1.8 ali 2.0 ampak tam pa je že v konjenici velika razlika in tudi poraba je že večja. Edino če te pri alfi z 1.8 ali 2.0 večji konji ne motijo glede zavarovanja in porabe.

Kokr jst vem je pri alfi problem pri podvozju bolj omejen na dizle, bencinarji ( sploh 1.8 ) naj bi bili odlični. Sicer pa glede na to kakšne letnike gledaš se bo najbolj poznalo ravnanje lastnikov z avtom, kar bo pa pri vsakemu drugače...tako da, predno kaj kupiš konkretno preglej in sprobaj (med ostalim sprobaj elektroniko...ventilator na vseh stopnjah, vsa stikalo za stekla, luči in sploh kar se da...da ne boš kasneje presenečen)

Kolk jaz vem se npr roke na bencinarju in dislu ne razlikujejo.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jan 11, 2011 12:00 pm

xalfist je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:

Kolk jaz vem se npr roke na bencinarju in dislu ne razlikujejo.

Problem naj bi bil v teži dizla...vsaj take informacije sem jaz dobil ko sem preverjal te avtomobile.
Slika

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To jan 11, 2011 12:13 pm

Ja sam pri 1.9 ali pa 1.8 in 2.0 tut ni nevem kakšne velike razlike. Pa tut če pogledaš po oglasih marsikeremu bencinarju piše, da ima menjane roke, stabilizatorje.... Tak da pomoje ni neke razliker med benz in disl glede podvozja.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To jan 11, 2011 1:33 pm

Ja roke so enake dizl je pa težji pa ma 2x tolk navora kot bencinar............

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jan 11, 2011 1:39 pm

Sem šel sedaj gledat specifikacije in so teže res tam tam...za 2000 letnike:
156 1.8 SW - 1280kg
156 1.9 SW - 1320kg
156 2.0 SW - 1305kg

Dizlov navor se pa sigurno tudi pozna ;)

Drugače pa, osebne izkušnje...2001 letnik 156 1.9JTD sem moral pri 200k km obnovit roke in menjat stabilizatorje, potem pa do 250k km kokr sem še imel avto ni bilo več problemov in mi je od vseh avtov ta ostal še v najlepšem spominu.
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To jan 11, 2011 1:53 pm

Tu bo avtor najdo vse info o Alfi 156:

http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=12921

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To jan 11, 2011 2:10 pm

airmike je napisal/-a:Tu bo avtor najdo vse info o Alfi 156:

http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=12921

Tole je pa res super branje, odlično spisano...sploh del na koncu...
Vsekakor preglejte še strop vozila. Pri Alfah niso redke luknje v tapeti nad zadnjimi sedeži -- pa ne od ogorkov, temveč od čevljev z visoko peto; kar nakazuje da je bil vaš predhodnik velik frajer...

Slika

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus To jan 11, 2011 8:08 pm

Hvala vam, ker ste mi stvar malo bolj jasno obrazložili, še posebej pa airmike-u za link do alfa foruma.
Zanima me če kdo pozna oz. ve za kako dobro ohranjano vectro al pa 156. Najrajš bi videl da je bencinar, če pa je res dober avto pa tut diesel.
Na kaj pa moram pazit pri vectri ?

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To jan 11, 2011 8:16 pm

Kar se tiče vectre, sem jo do nedavnega lastik. Imel sem vectro b+ letnik 00. Motor je bil 1.8 16v. Kupil sem jo pri 150.000 in jo podaril bratu pri 210.000km. V tem času se je samo naredil velik servis, menjava olja in filtrov .Cene servisov so nizke (5l olja GM 10-40 25€, filtri par € ) Izredno : cinšpula(140€ v slo, cca 60€ na ebay) , lezaji amortizerjev spredaj(majhen strošek) in zadnje puše bodo za zamenjat počasi. Tako , da mislim da je motor super zadeva.. nobenih problemov pri meni. Rado crkne kak senzor odmične gredi(takrat avto ne gre preko 4000rpm) , deluje v "safe mode " . Ce ma imaš moznost dobiti 2.0 16v pa kar nabavi, podobna zadeva in 100kw, sepravi isto zavarovanje kot za 1.8 ter podobna poraba. Voznja v 2.0 16v pa je hitrejša in bol zabavna. Drugih problemov ni bilo. Je pa res da je sedaj začela rjaveti na zadnjih obrobah.. to je bol odvisno od vzdrzevanja avtomobila, ampak se to porihta in je mir. Poraba se je gibala od 7,5 do 9,5. Torej, kar se mene tiče je vectra ok zadeva.
Zadnjič spremenil h4ck, dne To jan 11, 2011 8:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To jan 11, 2011 8:19 pm

OFF: H4ck se mi zdi al maš zaj nekega bordo jaguarja? :D

ON: Pri oplu samo pazi da ti ne zgnije :P

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To jan 11, 2011 8:21 pm

OFF : Hehe ne ni jaguar, je rover 75. Barva pa je pravilna :evil:

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti To jan 11, 2011 8:22 pm

Aaa se mi je zdelo drugače ker sem te v temnem tunelu srečal zadnič :D Lep je - barva še posebej :)

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To jan 11, 2011 8:23 pm

Hehe ja saj smo se srečali več x, če se ne motim tudi na Ptuju. Tvoja corsa je tudi opazna. :D

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus To jan 11, 2011 9:29 pm

Hja sam kaj ko na avto.net ni niti ene pametne vectre z 2.0 motorjem....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov