Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rolandp
Nov uporabnik

Renault Scenic

Napisal/-a rolandp Ne jan 23, 2011 7:54 pm

Pozdravljeni vsi skupaj. Kod drugi družinski avto se odločamo za nakup rabljenega Scenica. Glede na razpoložljive finance je budget tam do cca 6.000 EUR in glede na videno to pomeni letnik 2004 ali 2005. Letno bo avto prevozil cca 25.000 do 30.000 km.

In zdaj k osnovni dilemi in ta je, kako iz stališča okvar, zanesljivosti in stroškov vzdrževanja izbrati pravi tip motorja. Ali je bolje izbrati bencinski motor, ali dieselski in katerega, ponekod pravijo da je 1,5 dieselski motor bolj zanesljiv, drugod da je 1,9 boljši, zopet tretji pravijo, da se bencinski motorji pri Scenicu veliko manj kvarijo.

Prosim za vaše izkušnje, kakršne koli dodatne informacije ali povezave na to temo.

Hvala vnaprej za vse informacije in lep pozdrav.

radoznalo
Nov uporabnik

Re: Renault Scenic

Napisal/-a radoznalo Sr mar 09, 2011 2:31 pm

Pozdravljeni!

Vozim Scenica 1.9, 88Kw (120Km) l 2004 in sem zelo zadovoljen z njim. Dnevno delam nekaj čez 100 km, poraba je okrog 5,1-5,3l dizla na 100 km. Imam ga eno leto in do sedaj ni bilo nobenih problemov, naredil sem že dva redna servisa (prvega takoj po tistem, ko sem ga kupil, da sem videl, kaj sem kupil, drugega pa 11/2010). Motor je dober, dovolj močan in ob tem varčen. 6 prestav seveda k temu tudi nekaj pripomore. Udobje je meni osebno definitivno boljše od "navadnih" avtomobilov, saj je avto malo višji, s tem pa posledično tudi položaj sedenja in tako tudi boljša preglednost.

Jaz osebno sem zelo zadovoljen ter lahko samo priporočam nakup tega vozila.
Glede na to, da boste naredili malo več km, pa zagotovo diesel varianta.

Jaz sicer razmišljam o menjavi za R Espaca, vendar me še prej zanima razlika v stroških med R Scenicom. Scenic je dosedaj služil kot švicarska urica. Nobenih problemov, pa sem z njim naredil že 24000 km.

Obilo uspeha pri izbiri!

Lep pozdrav!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov