Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

agusta
Nov uporabnik

kupovanje karavana

Napisal/-a agusta To feb 01, 2011 10:05 am

Pozdravljeni!
Ker vidim, da ste zelo pripravljeni dajati nasvete nam laikom glede avtomobilov, vas še jaz prosim za nasvet glede nakupa avtomobila.
Rada bi kupila karavana tam do nekje 7000 evrov.
Najbolj mi ˝diši˝ Škoda Octavia.
Premišljujem pa tudi o Meganu grandtour ali Opel Astri.
Kaj bi mi za ta denar služilo najdlje časa? Kaj se kvari najmanj in je najbolj ekonomično? Ne rabim pa zelo močne mašine, ker sem umirjena voznica :)
Hvala vam že vnaprej!

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Re: kupovanje karavana

Napisal/-a gusti85 To feb 01, 2011 10:16 am

Kakšen motor bi pa rada bencin ali dizel? oz. koliko kilometrov delaš letno?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 01, 2011 11:02 am

Z oktavijo ne boš nič zgrešila, ima ogromen prtljažnik, preverjeno mehaniko, tudi vzdrževanje ni drago. Delana je na golfovi osnovi, kar pomeni bolj trdo podvozje, trše sedeže in zelo dobro argonomijo.

agusta
Nov uporabnik

Napisal/-a agusta To feb 01, 2011 11:03 am

delam cca. 15000 km na leto

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To feb 01, 2011 11:24 am

Po kakšnih cestah in kako hitro voziš? Če imaš večinom AC in voziš hitro, potem švoh mašina ne bo ekonomična, bolje da kupiš močnejšo stvar s 6. prestavami in tempomatom.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl To feb 01, 2011 12:00 pm

Sem naredil okoli 10.000km od avgusta lani s Škoda Octavia 1,9TDI Elegance L.2008. Na začetku mi je bil trd, ker sem bil navajen francozov (Scenic/Clio) vendar sem se hitro privadil in mi ni žal za nakup. Poraba je nekaj čez 6 l/100km ker delam predvsem kratke relacije in vmes nekaj tedenskih dvigov na 650m ASL po makedamu. Drugače pa sem se sedaj vrnil iz smučarije v Italiji in sem imel povpreček 5,8 l/100km polno naložen s trugo na strehi. Tempomat na AC je bil nastavljen na 140 km/h. Preden pa sem prišel na AC pa je bila poraba 4,9 l/100km. Skoraj nisem mogel verjeti. Cene servisov so sprejemljive in prostora je dovolj tudi na zadnji klopi. V ožjem izboru pri nakupu karavana sem imel Ford Mondeo, Mazda6 in Toyota Avensis. Vse pride iz uvoza in je ZELO sumljivo. Na koncu pa sem izbral SLO poreklo. V glavnem usedi se v posamezni avto, naredi nekaj testnih km in izberi kar ti najbolj paše. ;)
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To feb 01, 2011 2:51 pm

2.0 bencinski C5 I, faceliftan, z exclusive opremo. Sam v SLO jih ni, so sam dizli.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda To feb 01, 2011 3:02 pm

Takle Ford focus se zelo lepo pelje in ima ugodno porabo... moj predlog...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4439507&show=1

Moj nasvet: vzemi rabljen avto za 500€ manj, kot je tvoj budžet, ker zna biti da bo treba kakšno zadevo kje popravljat. Pa vzemi na ogled koga, ki se malo spozna na rabljene avte + za ta denar kot kupuješ, se po mojem splača dati avtop pred nakupom pogledat mehanikom na AMZS.

Veliko sreče pri izbiri.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To feb 01, 2011 4:39 pm

hnoda je napisal/-a:Takle Ford focus se zelo lepo pelje in ima ugodno porabo... moj predlog...

Moj nasvet: vzemi rabljen avto za 500€ manj, kot je tvoj budžet, ker zna biti da bo treba kakšno zadevo kje popravljat. Pa vzemi na ogled koga, ki se malo spozna na rabljene avte + za ta denar kot kupuješ, se po mojem splača dati avtop pred nakupom pogledat mehanikom na AMZS.

Veliko sreče pri izbiri.

Ford iz uvoza...ja tole pa je zmaga čista.. :lol: :lol: :lol:
FOLCIKA - SCIROCCO

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To feb 01, 2011 11:13 pm

hnoda je napisal/-a:Takle Ford focus se zelo lepo pelje in ima ugodno porabo... moj predlog...

Veliko sreče pri izbiri.

če pa možnosti da gre s tabo nekdo ki se spozna na avtomobile NI ali pa AMZS predaleč ker ravno vsaka enota glih ne opravlja pregledov ( za tole nisem čisto 100%, naj avtor/ avtorica teme preveri na AMZS )
pa ostane še možnost pregleda na pooblaščenm servisu znamke. Strošek testerja in pregleda podvozja motorja ter karamboliransoti in morda še manjše testne vožnje enega od mehanikov ne bo velik, v zameno pa se bo pridobila realna ocena o stanja vozila.

+ seveda zgornji nasvet o neki količini denarja na stran katera bo namenjena za popravila malenkosti ali pa opravo servisa, če ga avto nima

Deifinitvno pa naj imajo prednost slovenska vozila pri katerih se da preveriti zgodovino( servise, garancijska porapavila , ostala poravila če so bila delana preko pooblaščenega servisa ) , po možnosti od prvega lastnika ...
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

agusta
Nov uporabnik

Napisal/-a agusta Sr feb 02, 2011 7:48 am

Mislim da se bom kr na Škode osredotočila, ker mi še nihče ni rekel nič slabega o njih.
Kaj je pa slabost oz. prednost če kupiš rabljen avto pri teh pooblaščenih trgovcih? Sem šla enega pogledat pa je imel ceno čist primerljivo glede na letnico in kilometre z ostalimi, poleg tega pa ti dajo še malo garancije.

Pa hvala vam!

fičko
Nov uporabnik

Napisal/-a fičko Sr feb 02, 2011 9:25 am

Škoda bo definitivno dober nakup, občutek v avtu je več kot odličen, poraba pri dizlih in bencinih je zadovoljiva, lega avta dobra, udobje in zaneslivost solidna....

bi pa sam imel eno opazko na člane foruma kateri v en glas tulijo slovenski avto z preverlivo zgodovino in nikar ne avta iz tuine

poglejte že tukaj na forumu med popravili koliko nasvetov je kako poceni popraviti avto in ga nato hitro prodat, a to je za vas slovenski avto z preverlivo zgodovino ?????
kot vem štemplov in računalniškega izpiska ni težko dobit, pri nas pa je na število avtomobilov in na velikost občutno več domačih garaž kot v tuini, se pravi da če se že avtomobili servisirajo
v tuini večkrat vidijo pooblaščen servis kot pri nas.
Obstajajo tudi izjeme recimo Italjani so znani po tem da samo dolivajo olje in avto ne vidi servisa 100k km, dočim francozi , belgici ter nemci so s servisi kar pridni

samo toliko v razmislek

p.s. vem da se k nam uvaža tudi precej zbitih avtomobilov kateri se pol na hitro popravijo ampak te itak niso v večini

lp

p.s.s. ugoden nakup škode in veliko veselja z njo :)
jest nisem žejen, moj avto je žejen

agusta
Nov uporabnik

Napisal/-a agusta Po feb 07, 2011 10:16 am

Sedaj me zanima samo še, če je Fabia tudi tako vzdržljiva kot Octavia?? Pa kateri letniki so najboljši? Al so vse vredu?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 07, 2011 10:21 am

agusta je napisal/-a:Sedaj me zanima samo še, če je Fabia tudi tako vzdržljiva kot Octavia?? Pa kateri letniki so najboljši? Al so vse vredu?

Vem da so imele prve fabije, to je tam nekje do letnika 2002/2003 težave z stabilizatorji, ki jih je bilo potrebno kar pogosto menjat. Za oktavie nisem nikoli slišal da bi imele kakšne težave.

mxman
Nov uporabnik

Napisal/-a mxman Sr feb 09, 2011 11:13 pm

Če te slučajno zanima Megane Grandtour, ga ravno prodajam. Je pa letnik 05, 1.9dCi..a več pa PM

Uporabniški avatar
klemenvk
Novinec

Napisal/-a klemenvk So feb 12, 2011 4:36 pm

agusta je napisal/-a:Sedaj me zanima samo še, če je Fabia tudi tako vzdržljiva kot Octavia?? Pa kateri letniki so najboljši? Al so vse vredu?

Kar drži se Octavie, ker se Fabia ne glede prostornosti, udobja...ne more primerjati z le-to.

Evenetuelno ni slaba izbira tudi Opel Astra (samo pri Oplih bi preferiral bencinske motorje, ki so že od nekdaj v vrhu).

LP
-----------------------------------
Audi 80 (B3) 1.6 TD (l. 1991)

aa626
Nov uporabnik

Napisal/-a aa626 So feb 12, 2011 4:47 pm

agusta je napisal/-a:Pozdravljeni!
Ker vidim, da ste zelo pripravljeni dajati nasvete nam laikom glede avtomobilov, vas še jaz prosim za nasvet glede nakupa avtomobila.
Rada bi kupila karavana tam do nekje 7000 evrov.
Najbolj mi ˝diši˝ Škoda Octavia.
Premišljujem pa tudi o Meganu grandtour ali Opel Astri.
Kaj bi mi za ta denar služilo najdlje časa? Kaj se kvari najmanj in je najbolj ekonomično? Ne rabim pa zelo močne mašine, ker sem umirjena voznica :)
Hvala vam že vnaprej!

Audi A6 Allroad! Aja, pa pri ceni vidim, da si pozabila na eno 0...

Sicer pa med tvojimi favoriti bi se osebno brez pomisleka odločil za Octavia Combi, 2,0TDI, nekih 140KM, glede opreme je meni najljubša Scout (4wd - stabilnost :) ), drugače pa po želji. Nov je nekih 30k (Scout), osnovni so cenejši.

Osebno nimam nič od tega, pač pa imajo to mnogi moji znanci. Generalno jim škode delajo brez problema in jih menjajo, ker se jih naveličajo oz. postanejo zastarele. Glede Renaulta poznam 2 lastnika Megana in Clia in oba sta bila cel čas na servisu zaradi elektronike. Ostane še opel Astra, precej zanesljiv avto, ampak če hočeš karavana...ni to ravno nek tipičen predstavnik + ima večjo porabo celo od Octavie Combi, ki je precej VEČJI avto.

aa626
Nov uporabnik

Napisal/-a aa626 So feb 12, 2011 5:05 pm

http://cc.porscheinformatik.com/nwapp/n ... aus%3Dtrue ;)

Za moje pojme odličen karavan!

Tale link ne velja prav dolgo...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov