Razmišljam o nakupu resnejšega avtomobila (do sedaj sem vse ali zaklal motorje ali kupo slab primerek (zdajšen zaleten a3)).
Da povem kaj sem imel prej:
- Ford mondeo (1994) -všeč mije prostornost, plava na cesti
- Fiat punto 1.2
- Fiat punto 1.8 HGT - ednino kaj mi je všeč tu je fiatova 1.8 mašina in njen zvok
- Peugeot 206 s16 - všeč mi je navor že od malih obratov,sedeži, moti me menjalnik
- Honda crx 1.6 vtec- najboljši menjalnik od teh kaj se imel, ni mi všeč da če ni obratov ni nič navora.
- Audi a3 1.6 - z športnimi fedri in armotizerji mi je zelo všeč lega na cesti, drugače pa malo pretrd da resnejši avto
Budget okoli 7000€ (plus, minus če je dober primerek). Znamke samo: Toyota, Honda, Mitsubishi, Subaru.
Sem študent, bencin/nafto imam na račun podjetja tako da me ne skrbi zelo poraba (samo raje manj kot več, enkrat bom tankal sam), avto bo vožen tudi po makadamu vsake toliko tako da celica itd. odpade. Letno delam 30.000km, če bi/bom imel ok avto jih bo še več.
Moj ožji izbor je Honda Civic naprimer:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4453474&show=1 -Torej ravno pravšnji kilometri da je veliki servis že bil opravljen, dizel itd. Ne poznam pa teh motorjev.
Kaj priporočate, kaj je treba pazit pri teh hondah ? Sprejemam tudi druge predloge, rad bi nek zanesljiv avto, upam da sem prerastel to menjevanje.