Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Baumann
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

Vedno ''okvare''

Napisal/-a Baumann Ne feb 06, 2011 2:10 pm

Lepo pozdavljeni!

Lastim si Megane, letnik 2000 z dti motorjem. Naredil sem mu veliki servis, male servise delam redno. Uglavnem za avto lepo skrib. Zjutraj ga ne teram, ko pridem na cilj čakam, da se turbina umiri in šele nato ugasim avto. Je pa drugi problem,..skoraj nikoli ne zmanka ''popravil'' - menjal sem končnike, zavorne čeljusti-zarajvele, zaradi puščanja sem menjal hladilnik vode,....zdaj pa mi ko zaviram in pospešujem nekaj poka na podvozju. Avto ima sedaj 170.000(ne vem če relanih)..z njim se naredil cca. 32.000km.
Zanima me ali naj ga še popravljam oz. ''obnavljam'' ali kaj naj naredim. Stroški so kar veliki (velik servis je bil 600eur, hladilnik 120, čeljusti,...končniki..)
Kaj bi naredili vi? Ga prodali ali ga imeli še naprej?
Hvala!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Vedno ''okvare''

Napisal/-a esem Ne feb 06, 2011 2:53 pm

Baumann je napisal/-a:... (velik servis je bil 600 eur, hladilnik 120,...

Za začetek bi menjal mehanika.
Ga servisiraš na pooblaščenem servisu?

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Ne feb 06, 2011 5:43 pm

To kaj si menjal je potrošni material in vzdrževanje. Zrihtaj to kar je hin (verjetno roke) pa vozi. In menjaj mehanika :D

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Ne feb 06, 2011 6:37 pm

Pozdravljen.Pred 3 tedni sem naredil velik servis na enakem motorju-menjava obeh jermenov,vseh rolic,šponarja,vodne pumpe,semeringa na motorni gredi,motornega olja in oljnega filtra-z delom vred je bilo 440 eur.Se mi zdi malo pretirano 600 eur-še moja cena mi je bila visoka.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Ne feb 06, 2011 7:24 pm

z avtom ni nič narobe - le redno vzdrževanje. je treba vedt, da je to star avto in začnejo odpovedovat stvari, ki pač odpovejo po 10 letih in ni ravno redno servisiranje, ampak slej ali prej pride na vrsto (podvozje, bremze, hladilni sistem itd).

če je to to, zrihtaj do konca in vozi dokler gre. sej po eni strani je tako...več boš vložil, več boš izgubil, če ti slučajno odpove motor ali kaj takega, ampak potem je pač boljše da kupiš nov avto. če si tega poštimaš, boš vsaj vedel kaj imaš, če karkoli drugega kupiš rabljenega, boš imel mačka v žaklju, ki pa ravno tako lahko odpove.

in seveda...potrudi se poiskati cenejše dobavitelje materiala in nekoga, ki ne računa ravno 60€ na uro...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov