Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

SUV ali MPV

Napisal/-a maserati Po feb 07, 2011 12:35 pm

Zdravo,

zanima me v čem vidite največje razlike/prednosti med enoprostorskimi vozili in SUV/crossover vozili s sprednjim pogonom, če se vozilo uporablja izključno za vožnjo po urejenih cestah.

NPR:

Slika

vs

Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: SUV ali MPV

Napisal/-a Blinder Po feb 07, 2011 12:47 pm

mogoče so suv bolj športni za videt, bolj za mlade ljudi?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 07, 2011 12:54 pm

Večina novih SUV-ov ima obupen izkoristek prostora, zadaj v teh manjših lahko normalno sedim le v Tiguanu (od cca 5ih preizkušenih), gume so verjetno dražje, poraba nekoliko večja... če ga uporabljaš samo za po mestu in imaš pogon spredaj, dobiš torej nek imidž, visok položaj sedenja in pred trgovino lažje zapelješ na pločnik, če so vsa mesta za inalide zasedena.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Po feb 07, 2011 1:13 pm

Imamo Tiguana in Tourana doma tako da ti lahko nekaj povem. Motorja sta na obeh ista. Oba sta 2,0 TDI.
Tiguan ima manj prostora vzadaj, prav tako malenkost manjši prtljažnik. Poraba je približno na obeh ista skoraj ni razlike. V Touranu imaš lahko na voljo 7 sedežev, ki jih v Tiguanu ni. Razlika je pa npr. pri gumah. Tiguan ima 215/65 R16 in so dražje kot 205 na Touranu. Sicer pa avta sta približno isto velika, isto težka, cena je osnovna podobna več je pa odvisno od opreme.

Neke velike razlike med tema dvema ni. Le da tiguan ima 4kolesni pogon touran pa ne. Med katerima se pa odločaš? Ali to samo tako sprašuješ?
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po feb 07, 2011 4:00 pm

Edina "prednost" SUV-ov s sprednjim pogonom je to kar je ~toMmy~ napisal, predvsem tista s pločnikom lol. Če ima SUV 4 pogone, pa je dober tudi za po slabših cestah ali celo kakih lažjih brezpotjih, tudi bolje gre po snegu in spolzki cesti. Prednost MPV-jev je v prostornosti in družinski usmerjenosti (veliko odlagalnih predalov, "zračnost", ker navadno ciljajo na družine z otroki).

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

Napisal/-a maserati So feb 19, 2011 11:19 pm

Sedaj je prišel na SLO trg tudi C-max. Gledam bencinske modele opažam, da imajo 5 stopenjski menjalnik, za okoli 20.000eur. Podobno ceno ima tudi IX35 z sprednjim pogonom in 1.6 GDI motorjem. Kakšno je vaše mnenje o teh dveh avtomobilih, prednosti in slabosti enega in drugega?

Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Dboss
Nov uporabnik

Napisal/-a Dboss Pe feb 25, 2011 11:26 pm

Vozil sem oba in priznam, da me je C-max bolj naudušil.....bolj prijetno sem se počutil v avtu...zakaj? še sam ne vem,....
Avto mi deluje tudi bolj kvalitetno narejen, pa še lepše se ga vozi.

Sprobaj oba pa boš videl sam kaj ti bolj ustreza. ;)

Srečno pri nakupu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov