2.0 sicer nikamor ne gre ker je avto pretežek-samo kuri pa zato dokaj zmerno (če ni avtomatik) 10 l
Kaj te za tebe čez 220km/h ni dosti. Pospeške do sto pa ima nekje od 11-12s, pa avto ma okoli tono pa pol. Ne govori nekaj, če še avta nisi vozil. Če ti ga je nekdo dal za pelat po parkirišču še ne pomeni, da veš kako gre.
bom pa ti samo neki povedal o "dovršenosti" oplov:
OPEL ASTRA B (se pravi od leta 99 naprej) JE BIL LETA 99 PRVI OPEL KI JE BIL POCINKAN!!-->VSI STAREJŠI LETNIKI ŠE VEDNO RJAVIJO-IN TO NA VELIKO!
Ko je moj stric leta 96 kupil novo Astro je počakal par mesecev, da je dobil pocinkano. Torej so Astre bile pocinkane od leta 96 dalje in ne od 99 tako kot ti praviš. Ja in kaj pol, če so odprli cinkarno komaj 99ega , saj lahko cinkajo tudi drugje. To je isto, kot bi rekel, da je Renault odprl svojo prvo tovarno, kjer izdelujejo luči leta 99. Po tvojem mnenju Renaulti niso imeli luči do leta 99, ali kako.
Najprej pozdrav slovenskim ljubiteljem zvoka mašinc, ki so tud na netu včas!
Gremo kr k vprašanju. Zanimam se za Opel Omego 2.0 karavan, letnik najverjetneje 95. So zelo pocen, okol 800 tisoč stanejo, majo pa svašta. Klima, ABS, airbagi, notranjost totaln luksuz za tako ceno. Z nasveti na plan prosim
Vem da jih je dost uvoženih iz severa pa da majo števce prevrtene, samo jst bi kupu od slovenskega lastnika. Edin problem je, da ni preveč denarja za vzdrževanje. Že registracija je kr draga, tak da zna bit ta avto kr strošek a ne?
Kolk bencina pa žre ta zadevca? Od 95 naprej so eco motorji tak da ne bi smelo bit prehudo. Kolk je to konkretno?
Baje treba tud pod blatniki pogledat da ne rjavi a ne?
Kaj pa veliko prevoženih? Vem da držijo mašine tud 400k brez problemov, še posebej tele oplove, sam vseen avto ni čist mirn če ma čez 200 000 kilometrov. Se da to pozdravit s tistimi QMI teflonskimi dodatki?
Hvala že vnaprej za odgovore
Poglej, mi imamo doma Omego 2.0 16v letnik 95, in sicer limuzino. Če se boš spustil v nakup tega avta moreš že vnaprej vedeti, da vzdrževanje ni poceni. Že samo gume te pridejo celo premoženje. Mi do sedaj nismo imeli skoraj nobenih problemov, razen zamenjati je bilo treba stabilizatorje in ležaj. V kratkem bo treba menjati tudi izpušni lonec, vendar to lahko štejemo kot potrošni material. Poraba se giblje od 8-11l. Pri zmerni vožnji 50% mestne, 50%relacijske nebi smelo biti več kot 10l. Problem je edino pozimi, ker ima pogon na zadnja kolesa, če boš imel slabe gume bodo problemi. Z rjo zaenkrat tudi ni problemov, je pa tudi dosti takih, ki pod zadnjim blatnikom že lepo cvetijo.
No, to je bilo moje mnenje, Fry če pa te še kaj zanima pa kar vprašaj.
lp