Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jozeG
Nov uporabnik

Nov avto za oceta

Napisal/-a jozeG Ne feb 13, 2011 8:14 pm

Lep pozdrav.

Oce se je odlocil da pocasi zamenja svojega 21 let starega Audija 80 1.4, verjetno med poletjem. Ker ga je imel toliko casa in ni bil na servisu niti enkrat (razen rednih seveda), pricakuje podobno zaneslivost od naslednjega (kar pa jaz malo tezko verjamem da bo nasel). Nekaj let nazaj mu je bil izredno vsec Avensis, ampak ta novi ni vec. Potem kake pol leta nazaj se je navdusil nad Mazdo 6, ampak ko je nekje slisal za probleme in drage servise ga je minilo. En teden nazaj pa je bil aktualen Qashqai, ampak je potem bral o problemih z vzemetnjem in kvaliteto izdelave (pri prejsnem modelu, za novega se ne ve), tako da zdaj spet nima nic :)Jaz pa sploh ne vem vec kaj mu svetovati, ker ne poznam vsega kar je na trgu...

Torej bi prosil za kaksne vase predloge. Pogoje ima pa (priblizno) naslednje:

- cena do 25.000€ (nov avto)
- zanesljiv in udoben
- ne sme biti limuzina, obvezno 5 vrat
- ne prevelik, ker otroci smo ze vsi na svojem (tako da ne rabi kak ogromen SUV ali dolg karavan)
- bencinar, ker naredi tam nekje do 15k km, do nekje 140KM
- in pa se moj pogoj, da avto ni prenizek, ker ce ga res misli imet 10+ let, bo imel s casom probleme se not vsedet

Ne rabi nevem kaj opreme oz. bolj kot je zakompliciran slabse je (ne bo doplacal zanje, ce pa so ze notri pa ok). Najbolj sicer prisega na nemce, ampak za kakega japonca bi se tudi odlocil. Ceprav ga ne kupuje ta mesec, vseeno rabimo nekaj za gledat, tako da na dan s predlogi :D

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: Nov avto za oceta

Napisal/-a Doche Ne feb 13, 2011 8:29 pm

Če nemce + višji avto potem je to Škoda Yeti ali pa Golf Plus.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Ne feb 13, 2011 8:38 pm

kot kvalitetn in super nakup bi najprej ti omeno Mitsibushi ASX. Všečen SUV, kvalitetno izdelan, cena se giblje z kakšnim popustom okrog 23.000 eurou za odlično opremljeno različico. Kot je omenil Doche je tudi Škoda yeti odlična izbira, prav tako pomoje kvaliteta ne peša. In pa na koncu še sorodna brata Kia sportage in hyundai ix35, super avta, vendar za kvaliteto ne dam roke v ogenj. :) :) :lol:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne feb 13, 2011 8:39 pm

Doche je napisal/-a:Če nemce + višji avto potem je to Škoda Yeti ali pa Golf Plus.
Jaz sem hotel napisati podobno, ampak Golf Plus ali Tiguan, čprav bi jaz zase v takem kontekstu morda dejansko prej gledal Yetija - Škoda Yeti je sicer pomojem čisto OK (čisto lahko da je celo boljša izbira od Tiguana), ampak kolikor berem o temle fotru, ne vem če bo Škodo sprejel kot nemca (ne glede da je večina mehanike ali kar vsa v bistvu VW...) no je pa za probat...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne feb 13, 2011 8:43 pm

zany je napisal/-a: In pa na koncu še sorodna brata Kia sportage in hyundai ix35, super avta, vendar za kvaliteto ne dam roke v ogenj. :) :) :lol:
Hehe to pomojem pri takih fotrih ne bi šlo - korejci pač niso japonci (ponavljam: za take fotre, jaz osebno počasi ne bi povsem odpisal Hyundaia, zadnje čase se mi zdi da kar dobre avte delajo).
Pa itak moraš pol pazit, da je res pravi japonc, ne pa iz kake Britanije ali Turčije...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 13, 2011 8:50 pm

sonic je napisal/-a:
zany je napisal/-a: In pa na koncu še sorodna brata Kia sportage in hyundai ix35, super avta, vendar za kvaliteto ne dam roke v ogenj. :) :) :lol:
Hehe to pomojem pri takih fotrih ne bi šlo - korejci pač niso japonci (ponavljam: za take fotre, jaz osebno počasi ne bi povsem odpisal Hyundaia, zadnje čase se mi zdi da kar dobre avte delajo).
Pa itak moraš pol pazit, da je res pravi japonc, ne pa iz kake Britanije ali Turčije...

Kot je napisal nekdo na drugem forumu:
Pa spet malo o internacionalnosti delov, ki skupaj držijo audija; letvica iz španije ...... za katere jih delajo makaronarji ...švabi pač ne morejo brez Italijanov in če k temu prištejem še japonske svečke, se je za zamisliti, če je audi sploh nemški avtomobil
:D

Vsak od predlaganih avtov je po svoje dober.
Moj glas gre (tradicionalno :mrgreen: ) za Škodo Yetija z 1.8TSI motorjem in experience opremo (za 25.000€, seveda se od tega odšteje popust) ;)

jozeG
Nov uporabnik

Napisal/-a jozeG Ne feb 13, 2011 9:07 pm

@zany: Pa je tisti 1.6 motor v ASX sposoben poganjat tak avto oz. kaksna je poraba (predvidevam da ni ravno nizka)

Ma sej glede Skode bi se mu dalo dopovedat, da je to nemc, sam bi se mu se vseen zdel prevec kesa za Skodo :Dkako je kaj zvocna izolacija in udobnost sedezev (po slikah zgledajo taki kot v najcenejsi fabiji) v Yetiju? Potem bi verjetno ze raje Tiguana, samo pa dvomim da ga dobi ta tako ceno. Na avto.net je samo en bencinar :lol:

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne feb 13, 2011 9:15 pm

Pogojev je toliko, da je izbira že dokaj omejena. Kot je bilo že rečeno, med japonci mi najprej pade na misel Mitsubishi ASX, če pa na vsak način želi nemca je pa logična izbira VW oz. VAG - Touran ali Golf Plus, mogoče Tiguan oz. Yeti. Ob kakem popustu pa bi za ta denar dobil tudi že Mercedes-a razreda B. V izbor pa bi mogoče lahko dal še S-max ali novega C-maxa, samo sumim, da mu Ford že ne diši najbolj :)
Drugače pa, če je že gledal Mazdo6 in Avensisa si pa lahko ogleda še Passata, Insignio (Astro?) ali Mondea.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 13, 2011 9:29 pm

jozeG je napisal/-a:Ma sej glede Skode bi se mu dalo dopovedat, da je to nemc, sam bi se mu se vseen zdel prevec kesa za Skodo :Dkako je kaj zvocna izolacija in udobnost sedezev (po slikah zgledajo taki kot v najcenejsi fabiji) v Yetiju? Potem bi verjetno ze raje Tiguana, samo pa dvomim da ga dobi ta tako ceno. Na avto.net je samo en bencinar :lol:

Če oče noče neke fancy opreme, je v ponudbi tudi Yeti Family 1.8TSI 4x4 za 20.900€, ki ima še vedno precej opreme :)

Sedeži (Tiguan vs. Yeti):
SlikaSlika

Bistvene razlike ni. Če se vam zdijo premalo "prestižni" bo treba doplačat za usnje ali pa alkantaro (pri obeh) ;)

Izolacija in udobje sta dobra seveda pa največ pomeni testna vožnja, kar vam priporočam. Le tako vidiš, kaj ti najbolj odgovarja :tipk

lp

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Ne feb 13, 2011 9:32 pm

zakaj pa oče nebi na audiju ostal? Dobiš nove za okrog 27k eur, pa v današnjih časih mislim da bi ti še kdo spustil kaj dol. O a4kah govorim

lp

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Ne feb 13, 2011 9:34 pm

Kaj pa novi VW Caddy? Je tudi zelo lep in cenovno tudi ugoden.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 13, 2011 9:35 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:Kaj pa novi VW Caddy? Je tudi zelo lep in cenovno tudi ugoden.

Če je pa nov caddy lep avto ( je to sploh avto, men se zdi, da je kombi ), sem pa js tud papež. :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 13, 2011 9:39 pm

tadej92 je napisal/-a:zakaj pa oče nebi na audiju ostal? Dobiš nove za okrog 27k eur, pa v današnjih časih mislim da bi ti še kdo spustil kaj dol. O a4kah govorim

lp

Najosnovnejši A4 je 27.000€ pa še limuzine noče imeti :roll:
A3 (sportback, 5 vrat) je v redu avto in bi se že dobil za omenjen denar (vendar zopet osnovne različice), je pa precej nizek, kar ne vem, če pride v poštev :|

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne feb 13, 2011 9:47 pm

ko sem videl prometno nesrečo tiguan vs. ix 35 čelno bi se defenitivno odloču za tiguana... (v ix 35 je ženska imela zlomljeno nogo, in pa reševati so jo morali gasilci, med tem ko se na tiguanu šoferska vrata niso več normalno zapirala, so šla malo navzkriž

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne feb 13, 2011 10:21 pm

Tiguan, čez kakšen mesec bo že na voljo nov model, ki pa le malce boljše zgleda kot pa škoda yeti:

Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne feb 13, 2011 10:40 pm

LukL je napisal/-a:ko sem videl prometno nesrečo tiguan vs. ix 35 čelno bi se defenitivno odloču za tiguana... (v ix 35 je ženska imela zlomljeno nogo, in pa reševati so jo morali gasilci, med tem ko se na tiguanu šoferska vrata niso več normalno zapirala, so šla malo navzkriž

Hmm zanimivo. Zurnalova stran kaze drugacne podatke o najbolj varnih na euroncap.
http://izklop.com/link_enc.php?id=67937

jozeG
Nov uporabnik

Napisal/-a jozeG Ne feb 13, 2011 10:41 pm

Ste se razpisali, hvala :D Ja je izredno izbircen in se pedanten po vrhu, tako da imam kar precej dela :)

Torej, Audija bi seveda takoj imel, samo ne kupi nobene limuzine vec. In mislm, da je audiju toliko zameril manjko 5ih vrat, da tudi ce bi ga zdaj ven dali, ga nebi kupil iz principa, ker pravi da je nanj cakal ves ta cas :lol:Glede sedezev, ne mara usnja zaradi zime, pa se mamo nekaj kriz matra. No saj verjetno so udobni sedezi v yetiju, samo na prvi pogled so mi izgledali malo dolgocasno presiti in ne dajejo nekega vtisa udobnosti. Proti fordu naceloma nima nic in po pravici povedano sploh gledali nismo. S-max je prevelik, tako da prej c-max, kjer se pa spet (vsaj meni) pojavi vprasanje ali je udoben in tih. Bo ocitno treba it na vec testnih vozenj... Glede MB, pa nevem ce bi mu ga lahko predlagal, na podlagi kritik, ki jih slisim ze kar nekaj casa. Za passata pa pravi nekaj v smislu, kako je VW ratalo nardit popolnoma isti avto, ki pa je istocasno se grsi :)mu ocitno ni vsec tisti un krom spredaj. 4x4 pogona pa ne rabi, ker zivi v lj

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne feb 13, 2011 11:38 pm

Gosic je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:ko sem videl prometno nesrečo tiguan vs. ix 35 čelno bi se defenitivno odloču za tiguana... (v ix 35 je ženska imela zlomljeno nogo, in pa reševati so jo morali gasilci, med tem ko se na tiguanu šoferska vrata niso več normalno zapirala, so šla malo navzkriž

Hmm zanimivo. Zurnalova stran kaze drugacne podatke o najbolj varnih na euroncap.
http://izklop.com/link_enc.php?id=67937

gosic zakaj si užaljen, če nekdo nekaj proti kia/hyundai navezi napiše?
spomni se leta nazaj ko je neka francoska znamka zelo simpatizirala tiste slavne zvezdice. avti so bili prilagojeni testom in super dobro ublažili trke (veliko zmečkljivih con) pri določeni hitrosti, medtem ko je bila konkurenca (nekateri, tudi honda, da nebom samo o nemcih govoril) preveč toga in so avti slabše absorbirali energijo.. a poglej ga zlomka, pri večjih hitrostih pa ni bilo testov in kasneje ko so bili se je videlo koliko je ura in da so vse te zmečkljive cone takrat počasi že slabost in se je kabina že začela zvijati.

on: iskati je treba križanca ali pa 2 kolesno gnanega suv-ja brez 4x4. kuga, koleos, ix35, touran..
naj se zapelje z za njega po mojem mnenju idealnim križancem (dvignjenim osebnim avtom in ni limuzina) X1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3995445&show=1

Uporabniški avatar
Shadez
Novinec

Kraj: Lost in stereo

Napisal/-a Shadez Ne feb 13, 2011 11:58 pm

Dokler bo verjel vsemu kar sliši in vsem predsodkom mu ne boš najdu avtomobila, ki bi mu bil všečen, pa tudi če samo zato, ker je francl slišal od jožeta da je marjan v lokalnem časopisu prebral, da je nek x človek imel probleme z vzemetnjem...
Da se vrnem na temo, mogoče tudi KIA Sportage ter Ford Kuga za višji položaj sedenja, od teh manjših terencev poleg že zgoraj omenjenih.
Patience is something you admire in the driver behind you and scorn in the one ahead.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po feb 14, 2011 7:44 am

jozeG je napisal/-a:Lep pozdrav.

Oce se je odlocil da pocasi zamenja svojega 21 let starega Audija 80 1.4, verjetno med poletjem...
...
Potem kake pol leta nazaj se je navdusil nad Mazdo 6, ampak ko je nekje slisal za probleme in drage servise ga je minilo...

Spet baba čula, baba rekla. Kakšni problemi neki?! Z Mazdo imaš vsaj po statistični verjetnosti najmanj problemov, sploh pa z bencinarjem. Ja, pri starih faceliftanih šesticah so bili problemi z DPF filtrom ter mogoče še pri uvoženih iz Italije, ki so imele po 2x prevrtene kilometre in hkrati zanemarjane glede rednih servisov. Itak pa Mazda odpade že zaradi enega izmed pogojev, da mora biti avto višji. Zato predlagam tako kot ostali kak manjši SÜV ali srednje velik enoprostorec. Pri 25.000 € pa je izbire že kar ogroomnooo.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov