Imam eno vprašanje glede kupovanja rabljenih avtomobilov:
Če nek avto nima 1. registracije in tehničnega pregleda na isti mesec, a je potem sigurno vse vredu z avtom? Oziroma, glede na to da tehnični pregled velja 30 dni, je lahko zamik največ 1 mesec (pa še to samo tehnični pred registracijo, obratno ne).
Če ima naprimer 3 mesece med registracijo in tehničnim (primer: 1.registracija 3/2005, tehnični pregled 6/2011), to potem pomeni da je avto bil nekaj časa odjavljen iz prometa oziroma neregistriran?
Neregistriran je pa po mojem mnenju lahko samo če:
- je bil totalka in se je dolgo časa popravljal
- ga ni nihče uporabljal, ker se ni mogel prodati (torej je verjetno nekaj narobe z njim ali pa je neugoden za trg - bencinar, slabo opremljen, preveliko kilometrov, čudna barva,...)
- odhod v tujino za več mesecev ali kak izreden dogodek (v smislu poškodbe) (v tem primeru se lahko avto tudi proda / da komu drugemu v uporabo)
- odjava v zimskih mesecih (to pride bolj v poštev pri športnih avtih / motorjih oziroma pri 3. ali 4. avtu pri hiši, ne pa pri navadnem "delovnem" avtu)
- kakšna druga opcija?
Torej, zanima me, ali obstaja kakšna druga opcija, katera ni pogoj za to, da je avto "zanič" - če obstaja kakšna opcija ki ni "deal breaker"?
Sigurno sem kaj res očitnega spregledal, ker je na našem trgu veliko avtov z čisto različnima mesecema tehničnega in registracije, nevem pa kaj.
(Je pri avtih, ki so bili uvoženi iz tujine kako drugače?)
Sem pobrskal po forumu in nisem našel nič podobnega. Upam da zato ni neumno vprašanje, heh

Najlepša hvala za odgovore

lp