Podatki o litrih prtljažnika so zame neuporabni, vsaj pri enoprostorcih. Ker ne veš niti, ali so pri izračunu upoštevali višino do roloja ali kar do stropa - slednje da rezultat, ki se lepo sliši, ampak v praksi ni uporabno (varno!), posebej če nimaš zaščitne mreže...esem je napisal/-a:Xsara Picasso ima prtljažnik večji kot 500 litrov (540 litrov ?), kar je vsekakor dovolj. Bi pa lahko "zastarelo" XP (vmes so jo posodabljali, tehnika pa je praktično ista kot pri C4P, zato sta tudi oba enako (najbolj) zanesljiva) dobil tudi novo za malo več denarja (cca 12000€), možen je tudi ugoden lizing. C3P ni dosti manj prostoren, čeprav je krajši.
Glede oblike je stvar okusa, kupci karavanov ali enoprostorcev pa verjetno itak ciljajo v večji meri na praktičnost kot stil; meni sicer tudi karavani načeloma niso všeč (so seveda izjeme, kot npr. čudoviti AR 159 SW, ampak ravno ta ima recimo relativno ubog prtljažnik, pa se je že počasi za vprašat glede praktičnosti..)Polo78 je napisal/-a:... enoprostorci določene prednosti napram klasičnim avtom, ki jih omenjate in poznate predvsem tisti, ki že imate izkušnje z otroci ampak meni osebno predvsem oblikovno ne potegnejo. Tudi vozna dinamika ter "tovornjakarski" položaj za volanom nekako nista to to.
No ja, sicer nisem meril s kotomerom, ampak nisem dobil občutka, da bi bil kot položaja volana kaj bistveno drugačen med Golfom in Touranom... je pa tudi res, da v obeh avtih nastavim višino sedeža maksimalno nizko in temu prilagodim višino volana, če ima to kaj veze...Polo78 je napisal/-a:Pod "tovornjakarski" položaj je mišljen predvsem položnejši volan v povezavi z višjim sedenjem. Sicer pa sem vozil nekaj enoprostorcev pa tudi če jih ne bi, dovolj je že, ko se v salonu vsedeš za volan in dobiš ta feeling. Tourana npr. še nisem vozil pa vendar, ko sem se v salonu direkt presedel vanj iz Golfa, sem dobil natanko tak čuden občutek, predvsem prepoložen volan kljub nastavljanju v vse smeri.
No, meni je recimo megane II povsem ustrezal, mi je bil skoraj tako všeč kot Golf V - očitno imaš pač drugačne percepcije in pričakovanja glede položaja za volanom, kaj češ, smo različniČe ti je kaj v tolažbo, mi iz istega razloga nikoli niso sedli Renaulti prejšnjih generacij - prepoložen volan in še tisti položni števci ter radio, ki je gledal v strop.
No tukaj ti moram vseeno povedati da če gre samo za enega otroka, torej en voziček, ga (tudi tiste večje vozičke za novorojenčke) zloženega spraviš v skoraj vsak avto, tudi v golfa, najbrž tudi v cliota (res pa da že pri golfu zraven zloženega vozička potem skoraj ničesar več ne moreš dati v prtljažnik). Nezloženega pa morda še v Tourana ne boš mogel spraviti (edino v Renault Espace recimo bi šlo, to je en moj kolega dejansko prakticiral - ampak Espace je res ogromen, avti ki jih omenjamo v tej temi pa niso v njegovi ligi...)dunjo je napisal/-a:Jaz res pri nakupu gledam bolj iz praktičnega vidika.Moral bi imeti precej velik prtljažnik, da noter spravim voziček (vsaj 110cm v eno smer),.
dunjo je napisal/-a:Jaz res pri nakupu gledam bolj iz praktičnega vidika.Moral bi imeti precej velik prtljažnik, da noter spravim voziček (vsaj 110cm v eno smer), ne bi smel biti ne vem kako požrešen in seveda varen.Pri opremi ne bi kaj dosti kompliciral, itak pa imajo omenjeni avti precej podobno opremo.Kot volana in višina sedeža me tudi ne motita.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov