Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rokec123
Nov uporabnik

Chervolet Cruze 2.0 TD LS

Napisal/-a rokec123 Sr feb 23, 2011 3:32 pm

Zdravo....Jas sem si nabavo ta avto pred 3 tedni.....vse gre super...samo danes ko sem se domov prepelav se mi je ko sem ugasno avto sprednji ventilator vklopil in mi preblizno 3 min laufal..danes prvic po 3 tednih..torej to je moj drugi avto...prej sem mel fiata....sprasujem ali je kaj narobe ker nimam neke prakse z avti...
hvala za odgovor...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Chervolet Cruze 2.0 TD LS

Napisal/-a sonic Sr feb 23, 2011 3:38 pm

rokec123 je napisal/-a:Zdravo....Jas sem si nabavo ta avto pred 3 tedni.....vse gre super...samo danes ko sem se domov prepelav se mi je ko sem ugasno avto sprednji ventilator vklopil in mi preblizno 3 min laufal..danes prvic po 3 tednih..torej to je moj drugi avto...prej sem mel fiata....sprasujem ali je kaj narobe ker nimam neke prakse z avti...
hvala za odgovor...

Nič ni narobe, to ni nobena redkost...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Sr feb 23, 2011 3:54 pm

Rokec kako si kaj zadovoljen z avtomobilom? Kakšno opremo si si kaj izbral? Ima Cruze opcijo ogrevanih sedežev? Hvala

rokec123
Nov uporabnik

Napisal/-a rokec123 Sr feb 23, 2011 4:11 pm

FuriousG je napisal/-a:Rokec kako si kaj zadovoljen z avtomobilom? Kakšno opremo si si kaj izbral? Ima Cruze opcijo ogrevanih sedežev? Hvala

Ja...zelo sem zadovoljen....ni mi žal da sem si ga nabavil....opremo pa sem izbral LS....to je nekje srednja oprema v Cruzih.....naprimer multi funkcijski volan....6 airbegov(to je ze v osnovi...tudi base paket,klima...no ima kar nekaj cool opreme+wqs paket(lite felne,meglenke,park senzorji...)...mislim pa da ta LS nima opcije ogrevanih sedežev..no vsaj moj je nima.. :D ..ima pa jo seveda LT....tisti z najvec opreme....upam da sem kaj pomagal

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Sr feb 23, 2011 5:44 pm

Hvala ti za odgovor! Sem malo pobrskal, pa je še v LT-ju ogrevanje sedežev kot doplačilo.

A imaš ti 150KM motor, a imaš 125KM? A je res tako anemičen v nizkih obratih, kot pravijo na avto magazinu?

A si ga ti vzel iz zaloge, a si moral čakat nanj?

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Sr feb 23, 2011 5:59 pm

Zdej imaš novga dizla. 2.0, ki ima 163 "konjev" in 6 stopenjski ročni menjalnik. Precej bolj živahna in varčna stvar. Večina navora je na voljo že v nižjih obratih kot prej...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr feb 23, 2011 8:09 pm

rokec123 je napisal/-a:Zdravo....Jas sem si nabavo ta avto pred 3 tedni.....vse gre super...samo danes ko sem se domov prepelav se mi je ko sem ugasno avto sprednji ventilator vklopil in mi preblizno 3 min laufal..danes prvic po 3 tednih..torej to je moj drugi avto...prej sem mel fiata....sprasujem ali je kaj narobe ker nimam neke prakse z avti...
hvala za odgovor...

nič ni narobe, DPF je regeneracijo delal......

rokec123
Nov uporabnik

Napisal/-a rokec123 So feb 26, 2011 2:36 pm

FuriousG je napisal/-a:Hvala ti za odgovor! Sem malo pobrskal, pa je še v LT-ju ogrevanje sedežev kot doplačilo.

A imaš ti 150KM motor, a imaš 125KM? A je res tako anemičen v nizkih obratih, kot pravijo na avto magazinu?

A si ga ti vzel iz zaloge, a si moral čakat nanj?

Jas mam 125 konjev.....ma ja no.....vsi dizli so malo leni na zacetko....turbo zacne grabit tam okrok 1300 1400...nisem glih preprican...hehe
ja malo sem moral cakati na njega.....jas sem se bil med zadnjimi ko sem vzel z totim motorjem....zaj majo vsi vecje motorje kot pravi shaq32..pa tudi bol zasoljeni s ceno...hehe...kaka 2 tedna sem cakal na njega....jas sem si tudi izbral paket pa opremo tako da so morali ga poiskat za mene...

rokec123
Nov uporabnik

Napisal/-a rokec123 So feb 26, 2011 2:36 pm

sašo5 je napisal/-a:
hvala za odgovor...

nič ni narobe, DPF je regeneracijo delal......

hvala za odgovor

rokec123
Nov uporabnik

Napisal/-a rokec123 So mar 05, 2011 1:53 pm

hvala vsem za odgovore....zdaj pa se me nekaj zanima.....za zatemnitev stekel...kak je zdaj kaj na novo...lahko tui sovozikovo in voznikovo kaj zatemniš???....zanima me ker bi si dal zatemnit stekla...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So mar 05, 2011 5:48 pm

rokec123 je napisal/-a: 125KM? A je res tako anemičen v nizkih obratih, kot pravijo na avto magazinu?

tudi meni se je zdelo tako,ko sem se peljal. res veliko turbo luknjo ima in zna bit zadeva precej moteča,sploh če si vajen odzivnejšega motorja.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

rokec123
Nov uporabnik

Napisal/-a rokec123 Ne mar 06, 2011 8:55 pm

res je tako ja...len je fulll od zacetka....sam ko pa zacne grabit turbo pa se pokaze totih 125 konjev....glih vcerej sem se peljal iz mb pa mi je ob strani priso pasat vw......mislim da je imel napisano samo tdi......ampak ko sma zategnila sem se samo sprednje luci videv od njega....v mojih ogledalih......tak da se kar gre ko zategnes....:D

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne mar 06, 2011 9:39 pm

sej so skoraj vsi dizli taki
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Napisal/-a el_diablo Ne mar 06, 2011 10:18 pm

Blinder je napisal/-a:sej so skoraj vsi dizli taki

odvisno. pri nekaterih je max navor na voljo že pri 1500 obratih,nekaterih 1750,oz. 2000,...

pri nekaterih turbo luknje skorajda ni zaznati,pri enih pa je tako izrazita in moteča,da popizdiš.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po mar 07, 2011 11:47 am

Tudi po mojih izkušnjah so dizli lahko zelo, zelo različni. Eni so pod 2.000 dobesedno mrtvi, drugi vlečejo že praktično iz "štandgasa". Pri tistih prvih gre večinoma za motorje manjših prostornin (do nekje 1.7), tisti drugi pa se načeloma začnejo od 2.0 dalje (razen omenjenega Cruzea pa še kakega, kjer gre očitno za zastarelost agregata). Tak tipičen primer mrtvega motorja pod 2.0000 obr., ki sem ga vozil, je npr. starejši oplov oz. isuzujev 1.7 cdti (101km) iz prejšnje Astre, pri testih pa enako govorijo za novejša 1.7 motorja (110 in 125km) v novi Astri.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Napisal/-a el_diablo Sr mar 09, 2011 5:00 pm

pa kia 2.0 crdi 140 ps. obuuup!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če mar 10, 2011 8:17 am

el_diablo je napisal/-a:pa kia 2.0 crdi 140 ps. obuuup!

A si vozil, da tako praviš?! Sicer priznam, da bi šla za 140km lahko malo bolje (kar je tudi posledica malo večje teže avta) ampak kolikor sem sprobal druge dizle, ki so okoli te cifre, niti slučajno ne moremo govorit o kaki podhranjenosti. Poleg tega se motor po cca. 30.000km lepo ulafva in gre po občutku precej bolje kot ko je nov (predvidevam, da če si ga že probal vozit, si sigurno vozil neulavfan motor, ki še ni videl cifre 10.000 km). Turbo luknje praktično ni, na polno vleče že od 1500-1600 obratov dalje in nato gre zvezno vse do skoraj 4.000 obratov. Edina stvar, zaradi katere se mogoče komu zdi, da to ni to je zaradi t.i. lag-a oz. zakasnitve odzivnosti gas pedala. Ampak spet ima to tudi večina ostalih dizlov, tako da govorjenje o nekem obupu je hudo pretiravanje in verjetno zgolj posledica poveličevanja drugih (vemo katerih) znamk. :roll:

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Napisal/-a el_diablo Če mar 10, 2011 9:47 pm

Polo78 je napisal/-a:
Edina stvar, zaradi katere se mogoče komu zdi, da to ni to je zaradi t.i. lag-a oz. zakasnitve odzivnosti gas pedala. Ampak spet ima to tudi večina ostalih dizlov, tako da govorjenje o nekem obupu je hudo pretiravanje in verjetno zgolj posledica poveličevanja drugih (vemo katerih) znamk. :roll:

možno da je bil kriv lag,ne vem,ker tega pri dizlih,katere sem vozil,do sedaj še nisem opazil.
če napišem,da se mi je zdel obupen,je to verjetno zaradi tega,ker se mi je zdel obupen. sicer je pa odvisno od posameznika,ter kakšne avte je drugače vajen vozit.

glede zadnjega stavka: ko sem vrnil ključe,sem si mislil: kia.korejc.to je to za ta dnar. nisem značkar,daleč od tega,ampak vseeno korejca v garaži ne bom imel nikoli. ampak zate je itak vedno vsak,ki pljune po kii al pa hyundaju,takoj značkar,a ne ? :roll:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe mar 11, 2011 9:35 am

Jah, kdor je navajen vozit avte s 170 ali 200+ konji ali pa da je to pogoj, da jih ima toliko, se mu bo itak vsak tak avto zdel premalo, logično a ne. Enako se zdijo tudi vsem, ki so bili vsa leta navajeni na PD dizle, CR dizli mrtvi, brez sunkov in jih zato dostikrat (nepravično) označijo za slabe. Saj novi VAG-ov 1.6 tdi je lep primer tega. In ne, zame ni značkar tisti, ki pljuva po korejcih ampak tisti, ki to počne brez argumentov oz. navaja dejstva, ki ravno ne držijo. Kot sem rekel, motor oz. celoten pogonski sklop ima recimo temu svoje "muhe", ki sem jih opisal zgoraj, je daleč od idealnega, to tudi priznam in ga ne poveličujem, ampak je pa še veliko bolj daaaaleč od tega, da bi ga označili za obup. In to je čist objektiven komentar glede na to, da sem že vozil toliko avtov, da vem da je tako.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe mar 11, 2011 10:29 am

vsi turbo avti imajo lag. Pri vseh td se ga opazi, izjema so kašen 1.9 105 in morda še kateri zraven.
Tale kia možno, da ima nadpovprečni lag.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov