Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tattoo
Nov uporabnik

Toyota Auris vs Kia Venga

Napisal/-a tattoo Po feb 28, 2011 12:19 pm

Pozdravljeni,

odločam se za nakup novega avta z gotovino, in sicer izbiram (ni zadnja izbira) med dvema avtoma:

Toyota Auris, model z bencinskim motorjem
Motor 1,33 Dual VVT-i, 1329 ccm, 73 KW
5 Vrat, Terra 14.200,00 €

Kia Venga, model z bencinskim motorjem
Motor 1.4 CVVT 66kw
Cool (13.590 €) in City (15.390 €)

Zanima me, če ima kdo izkušnje s slednjima in kakšne so, bi mi priporočali kakšen drugi avto v tem cenovnem razredu (5 vrat, bencinski motor, pod ali okoli 100 konjev). Prav tako sem gledal Golf 5, kjer pa je že cena malo previsoka. Skratka vsaki predlog, mnenje bo mi prišlo prav. Hvala.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Toyota Auris vs Kia Venga

Napisal/-a esem Po feb 28, 2011 6:58 pm

Namesto Venge poglej še C3 Picasso. Na spodnje cene z vso opremo (tempomat, ESP, avt. klima, senzor za dež itd) dobiš še 2500 € promocijskega popusta
Exclusive 1,4 VTi 95 KM 70/95 1397 16.260,00
Exclusive 1,6 VTi 120 KM 1598 17.260,00

Z le malo manj opreme (navadna klima, še vedno ESP, tempomat itd) je 120 konjski C3P s popustom manj kot 13000 €.
Oglej si cenik in opremo in pojdi na poskusno vožnjo.

Potem je tu še nova Meriva, pogojno tudi C-Max itd.

Namesto Aurisa je morda boljša izbira novi C4. Najcenejši je s popustom iin njihovim financiranjem že za 12000 €. Preizkusi jih več, še Focusa itd.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po feb 28, 2011 7:05 pm

glede na to da si gledal vengo, kaj pa ix20???

drgač pa med tema dvema bi se jst bolj nagibal na Auris, ampak to je bolj "vizualno" mnenje :D

tattoo
Nov uporabnik

Napisal/-a tattoo To mar 01, 2011 4:54 pm

Morem rečt, da semi C3 Picaso dopade. Vendar sem se malo pogovarjal z znanci in so nekateri mnenja, da je Toyota Auris veliko boljše kvalitete - da imaš manj opravka s popravili. Kakšno pa je vaše mnenje, bi znalo to držat?

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To mar 01, 2011 5:08 pm

Sami avtomobiliski strokovnjaki tile tvoji prijatelji... Vsi avto so isti šmorn. Kupi onega ki ti je lep kateri ima boljši sedež za tvojo rit in to je to.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To mar 01, 2011 5:35 pm

Navedene cene za Vengo so brez popusta oz. jokerjev. Če vzameš avto iz zaloge je popust 1200€, če gre za gotovino dodatnih 400€ popusta in ti ostane še en joker npt. če daš staro za novo dobiš dodatnih 400€ popusta. Tako, da te pride Cool cca. 11.500€ in city 13.500€

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 To mar 01, 2011 5:42 pm

xandrej je napisal/-a:Sami avtomobiliski strokovnjaki tile tvoji prijatelji... Vsi avto so isti šmorn. Kupi onega ki ti je lep kateri ima boljši sedež za tvojo rit in to je to.

Točno to. Vzemi avto, ki je tebi všeč. Glede okvar, Kia ima 7 let garancije. Poglej še za Ceed, Hyundai i20 in i30, Citroen C4, Škoda Octavia 1.2 TSI.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To mar 01, 2011 5:44 pm

največjo napako bos naredil ce bos uposteval mnenja drugih, ker se novice o okvarah avtomobilov hitreje širijo kot pa pohvale.

jaz sem to naredil leto tni nazaj in sem zelo zadovoljen, naslednji avto pa bo spet druge znamke... najbrz... kupi avto ki ti je všeč, za tvoje potrebe in tvojo denarnico.
če se boš sekiral kateri avto je bolj kvaliteten ne boš nikamor prišel.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

tattoo
Nov uporabnik

Napisal/-a tattoo To mar 08, 2011 9:24 am

Odločitev je padla, in sicer bom vzel Kia Venga z opremo City, kjer dobim 2.500€ popusta in 7 letno garancijo. Za Kio sem se na koncu odločil tudi zaradi veliko opreme. Hvala vsem za predloge/mnenja.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To mar 08, 2011 12:26 pm

tattoo je napisal/-a:Odločitev je padla, in sicer bom vzel Kia Venga z opremo City, kjer dobim 2.500€ popusta in 7 letno garancijo. Za Kio sem se na koncu odločil tudi zaradi veliko opreme. Hvala vsem za predloge/mnenja.

Čestitam za izbiro, vsekako pa upam da je padla na podlagi testne vožnje. Avtomobili lahko na papirju obljubljajo marsikaj, kar se v praksi pokaže za neuporabno. Zato naj bo končna odločitev na podlagi testne vožnje.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 09, 2011 9:13 pm

tattoo je napisal/-a:Odločitev je padla, in sicer bom vzel Kia Venga z opremo City, kjer dobim 2.500€ popusta in 7 letno garancijo. Za Kio sem se na koncu odločil tudi zaradi veliko opreme. Hvala vsem za predloge/mnenja.

Definitivno racionalnejši izbor med obema modeloma.
Venga je prilagodlivejša, ugodnejša, opremsko radodarnejša (ESP serijski, kar zamerim Toyotini "skromnosti") ter garancijsko simpatičnejša! Venginih 66kW je sicer mestno dovolj primernih, pri bogato obloženemu pa bo na avtocestnih hribih indikator prestav zelo rad prikazoval puščico navzdol - sicer brez skrbi, ker neke hude krize sicer tudi ne bo.
Toyotino oblikovanje "zlatega" Aurisa, kot pravijo - "od navznoter navzven" pa me je pustilo že ob prvem stiku povsem ravnodušnega, še posebej zaradi izjemno nepraktične, baročne osrednje konzole, namenjene sami sebi.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov